سرهنگ محمد بزی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: هرساله درفصل مهاجرت پرندگان بسیاری به تالاب های گلستان مهاجرت می کنند، پرندگان از مقوله های قاچاق استان است که صیادان غیرمجاز آنها را در کشورهای حاشیه خلیج فارس به فروش می رسانند.
وی اظهار داشت: چهارمقوله مهم قاچاق دراستان داریم که فرآورده های شیلاتی مثل خاویار، فرآورده های جنگلی، میراث فرهنگی و محیط زیست از جمله آنهاست.
سرهنگ بزی افزود: برابر آمار شیلات در چندسال گذشته استحصال خاویار از 125هزارتن در سال های اخیر به یک ونیم تن رسیده که بیشتر هجمه از سوی صیادان غیر مجاز بوده است.
وی اظهار داشت: قاچاق درختان کمیاب از جمله سرخدار که در طول صدسال تنها یک سانت رشد می کند و غارت میراث فرهنگی در استان از دیگر مقوله های قاچاق استان است.
سرهنگ بزی با بیان اینکه اقلام گمرکی، دخانیات و فرآورده های نفتی از دیگر مواردی است که قاچاق در آنها صورت می گیرد ادامه داد: در بخش مسافربری وحمل ونقل قاچاق بسیار جزء است و در فرآورده های نفتی نیز چون مرز قاچاق خیز نداریم قاچاق بسیار کم است.
وی با اشاره به اینکه 95 درصد باک خودروهای مسافربری وغیرمسافربری غیراستاندارد است گفت: بناست درسال جاری هرگونه تخلف و کشف کالا توسط ناوگان حمل ونقل در مسیر تردد یا ترمینال ها به سازمان حمل و نقل و پایانه ها منعکس شود.
وی یادآور شد: سه نوع قاچاق کالا وجود دارد که مورد اول قاچاق کالاهای اساسی است که ممکن است از ناحیه غیرمتداول وارد شود و عنوان قاچاق می گیرد و نوع دوم کالاهای ممنوعه چون مشروبات الکلی و آلات قمار و تجهیزات ماهواره ای است که حتی یک عدد آن اگر به کشور وارد شود جرم است و نوع سوم کالاهای مجاز وارداتی است که اگر فاقد تاریخ اعتبار و استاندارد باشد جزو کالاهای قاچاق محسوب می شود.
رئیس مبارزه با قاچاق کالای گلستان تصریح کرد: درسال گذشته 34 دستگاه خودرو را متوقف کردیم که این تعداد توقیفی نسبت به سال ماقبل آن 29 درصد رشد داشته است.
وی عنوان کرد: فرآورده های نفتی درسال 90 نسبت به سال گذشته اش 35 درصد رشد داشته است و در بخش میراث فرهنگی درکشفیات گنج یاب و سکه های تقلبی وغیره 100 درصد رشد داشتیم.
سرهنگ بزی ادامه داد: در قاچاق دارو و کشفیات آن سه هزار و 449 درصد رشد داشتیم و قاچاق پرندگان شکاری نیز نسبت به سال 89 حدود 52 درصد رشد داشته است.