بندرعباس - خبرگزاری مهر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از تحت پوشش قرار گرفتن 800 هزار نفر از شهروندان هرمزگانی در طرح پزشک خانواده 02 در سال 91 خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکاری ظهر یکشنبه در نشست مطبوعاتی که در دفتر رئیس دانشگاه برگزار شد، با اشاره به خدمات بهداشتی و درمانی پس از پیروزی انقلاب و اجرای طرحهای ماندگار نظام بهداشتی و درمانی بیان داشت: طرح پزشک خانواده 02 با گستره تحت پوشش قرار دادن خانواده های ساکن در شهرهای استان هرمزگان آغاز شده است.

وی اظهارداشت: مراکزی که ارائه دهنده خدمات پزشک خانواده شهری هستند با پلاکاردی به مضمون "محل ثبت نام در شهروندان برنامه پزشک خانواده" در سراسر هرمزگان مشخص شده‌اند و مردم با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی باید  برای دریافت خدمات سلامتی ثبت نام کنند.

شکاری تصریح کرد: همه افراد پس از انتخاب پزشک خانواده خود، باید با در دست داشتن کارت ملی و شناسنامه و کد پستی برای ثبت نام نزد آن پزشک اقدام کنند. نیاز نیست که برای ثبت نام، همه اعضای خانواده به صورت حضوری مراجعه کنند بلکه تنها یک نفر از خانواده با همراه داشتن کارت ملی سایر اعضا، می‌تواند برای ثبت نام مراجعه کند.

وی عنوان کرد: ثبت نام به صورت شیفت‌های بعد از ظهر در مراکز بهداشتی درمانی به جز روزهای تعطیل انجام می‌شود، بهتر است مردم سریع‌تر برای ثبت نام نزد پزشک خانواده شهری مراجعه کنند تا در زمان آغاز اجرای این برنامه در زمینه دریافت خدمات درمانی دچار مشکل نشوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: در سطح اول برنامه پزشک خانواده شهری، ویزیت بیماران و خدمات دارویی مورد قبول سازمان‌های بیمه گر رایگان است و در سطح دوم برنامه یعنی ارجاع به پزشک متخصص فقط ۱۰ درصد از هزینه های درمان توسط مردم پرداخت می‌شود.

وی با اظهار اینکه هر پزشک خانواده می‌تواند تا سقف دو هزار و 500 نفر ثبت نام کند، گفت: مردم به منظور ثبت نام در برنامه پزشک خانواده شهری می‌توانند در زمان مقرر به نخستین مرکز بهداشتی درمانی دولتی، خصوصی یا مطب پزشکانی که اعلام آمادگی کرده‌اند مراجعه کنند و پرونده سلامت برای آنان تشکیل می‌شود.

شکاری در مورد وضعیت روستائیان افزود: پزشک خانواده روستائیان در قالب طرح بیمه روستایی اجرایی شد و حتی در برخی از شهرهای کمتر از 25 هزار نفر هم طرح پزشک خانواده اجرایی شد.

وی با بیان اینکه برای اجرای کامل طرح پزشک خانواده 02 در استان نیازمند 60 مرکز درمانی هستیم، بیان داشت: در حال حاضر 40 مرکز در استان وجود دارد که سعی خواهیم کرد تا قبل از اجرای کامل طرح 20 مرکز دیگر راه اندازی کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: در حال حاضر 60 درصد مردم هزینه های درمانی خود را از جیب پرداخت می کنند که اجرای طرح پزشک خانواده موجب کاهش و حتی درمان رایگان خواهد بود.