به گزارش خبرنگار مهر، عزیز اورشم پیش از ظهر یکشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی بیابان زدایی، به پروژه 200 هکتاری در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: این پروژه مصوبه سفر دوم هیئت دولت به استان بوده که براساس این مصوبه مقرر شد در یک دوره پنج ساله، 200 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی در استان صورت گیرد.
وی افزود: با توجه به مصوبه آئین نامه مقابله با گرد و غبار قرار بود دولت مالچ مورد نیاز را برای این پروژه به صورت رایگان تامین کند و اعتبارات فقط برای اجرای طرح تصویب شد.
اورشم تصریح کرد: بر اساس برآوردی که صورت گرفت، 478 میلیارد تومان برای بیابان زدایی 200 هزار هکتار اختصاص داده شد که این اعتبار توسط شرکت نفت تامین می شود.
وی با تاکید بر اینکه برای اجرای مصوبه با اعتبار پیش بینی شده باید مالچ به صورت رایگان تامین شود، گفت: با آزادسازی حاملهای انرژی قیمت خرید مالچ بسیار افزایش یافت و دولت از تامین آن به صورت رایگان امتناع کرد.
اورشم بیان کرد: در توافقنامه این مصوبه میان وزارت جهاد، شرکت نفت و قرارگاه خاتم الانبیاء تاکید شد چنانچه امکان تامین رایگان مالچ نباشد، اعتبار خرید آن از محل اعتبار پروژه تامین می شود.
وی افزود: به این ترتیب با توجه به اینکه تاکنون امکان تامین مالچ رایگان به رغم پیگیریهای بسیار وجود نداشته، مقرر شد براساس تاکید صورت گرفته در توافقنامه هزینه خرید مالچ از اعتبارات پروژه تامین شود.
مدیر کل منابع طبیعی استان خوزستان با بیان اینکه با وجود این شرایط اجرای کامل مصوبه با اعتبارات تخصیصی امکان پذیر نیست، اظهار کرد: با توجه به قیمت بالای مالچ و ناکافی بودن اعتبار، کار بیابان زدایی در سطح 200 هزار هکتار انجام نمی شود بلکه این عملیات در سطح 80 هزار هکتار در طول پنج سال با اعتبار 478 میلیارد تومان انجام خواهد شد.
وی به پیگیریهای متعدد برای دریافت مالچ رایگان و یا افزایش اعتبارات اشاره کرد و گفت: در این خصوص نیز درخواستی از سوی استاندار خوزستان برای افزایش اعتبارات بیابانزدایی به هزار میلیارد تومان صورت گرفت اما تاکنون این اقدامات و درخواستها نتیجه ای نداشته و بنابراین پروژه در همان سطح 80 هزار هکتار اجرایی می شود.
اورشم با بیان اینکه در توافقنامه عملیات اجرایی این پروژه به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپرده شد، افزود: باتوجه به فراهم نبودن بسترها برای ورود این قرارگاه به اجرای طرح، منابع طبیعی خوزستان در سال 89 سطحی معادل پنج هزار هکتار را در قالب 15 قرارداد و تامین 12 میلیارد تومان از اعتبارات پروژه اجرایی کرد که در حال حاضر این سطح 95 درصد پیشرفت دارد.
انجام 10 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی درسال 90
مدیرکل منابع طبیعی استان خوزستان به فعالیتهای بیابان زدایی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: از سه منبع اعتبارات ملی، استانی و اعتبارات پروژه بیابان زدایی در مجموع 10 هزار هکتار عملیات بیابان زدایی صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه 50 درصد این عملیات توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء انجام شده، اظهار کرد: یک میلیارد و 665 میلیون تومان اعتبارات ملی و 240 میلیون تومان اعتبارات استانی هزینه شده برای این عملیات بوده است.
اورشم با اشاره به پدیده گرد و غبار در استان خوزستان، تصریح کرد: انجام اقدامات بیابان زدایی این پدیده را به صفر نمی رساند بلکه اقدامات ما به صورت غیر مستقیم در کاهش این پدیده موثر است.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین منشاء گرد و غبار استان خارج از مرزهاست، گفت: منابع طبیعی استان خوزستان مسئولیتی برای این پدیده در خارج از مرزها ندارد و وظیفه ما بر اساس اعتبارات تخصیصی و در درون استان صورت می گیرد.
اورشم یادآور شد: در استان خوزستان بیش از یک میلیون و 277 هزار هکتار اراضی بیابانی شامل کفه های بیابان، تپه های ماسه ای و شنزار وجود دارد.
وی افزود: همچنین شش کانون بحرانی فعال با وسعت280 هزار هکتار وجود دارد که بیش از 700 هزارهکتار از سطح استان را تحت تاثیر قرار می دهند.
مدیر کل منابع طبیعی خوزستان تصریح کرد: تا کنون بااجرای عملیات مالچ پاشی و نهالکاری نزدیک به 100هزار هکتار از این سطح تثبیت شده است.