به گزارش خبرنگار سياسي مهر، دكتر روحاني در حاشيه كنفرانس بين المللي فناوري هسته اي و توسعه پايدار در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به اينكه مذاكرات با اروپا نيز نمي تواند طولاني باشد، خاطرنشان كرد: تهديدات اثري ندارد و فشار به ايران باعث مي شود، اقدامات داوطلبانه خود را تعطيل كنيم.
روحاني تصريح كرد: اگر هدف اعتماد سازي است بهترين راه، راه قانوني و اجراي مقرارت بين المللي و ادامه مذاكرات براي رسيدن به تضمين عيني است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي ادامه مذاكرات با سه كشور اروپايي را به پيشرفت در مذاكرات منوط دانست و افزود: در سفر اخير به پاريس و برلين و با دو كشور اروپايي عنوان كرديم كه از روند كار در كميته هسته اي راضي نيستيم و اين روند ما را به نتيجه نخواهد رساند كه دو كشور اروپايي نيز بر تسريع در مذاكرات تاكيد داشتند.
وي اضافه كرد: اواخر اسفند ماه اجلاس كميته راهبري را برگزار مي كنيم و انتظار ما اين است كه در اين اجلاس شاهد پيشرفت ملموس باشيم و اگر پيشرفتي حاصل شد، مذاكرات را ادامه مي دهيم.
دكتر روحاني در خصوص زمان انجام مذاكرات اظهار داشت: زمان مذاكرات در توافقنامه پاريس سه ماه در نظر گرفته شده، كه اواخر اسفند ماه اين مدت به پايان مي رسد و اگر پيشرفتي در مذاكرات حاصل شد، آن را ادامه مي دهيم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره عدم حسن نيت آمريكايي ها در پرونده هسته اي ايران گفت: در اجلاس اخير شوراي حكام نماينده آمريكا همان حرفهاي تند دو سال پيش را مطرح كرد و بر اين اساس است كه ما به حسن نيت آمريكا اعتماد نداريم.
روحاني افزود: مواردي كه در خصوص كمك آمريكا به اروپا براي پيشبرد مذاكرات هسته اي با ايران مطرح مي شود مواردي جزيي و ناچيز است گرچه اين مساله به ما مربوط نمي شود و بايد در روابط اروپا و آمريكا تعريف شود .
وي توافق در زمينه تضمين عيني را تنها راهكار هموار شدن راه براي ادامه مذاكرات دانست و خاطرنشان كرد: ما نيز در زمينه فناوري صلح آميز هسته اي علاقه اي نداريم كه كشوري از فعاليتهاي ما نگراني داشته باشد اما چون به فعاليتهاي خود اطمينان داريم نيازي به رفع اين نگراني ها نيز نمي بينيم.
دكتر روحاني با انتقاد از رفتار دوگانه آمريكا در مجامع بين المللي گفت: پرونده برخي كشورها در يك يا دو جلسه پايان مي يابد اما متاسفانه پرونده هسته اي ايران در قسمت هاي مختلف با بحث هاي طولاني مواجه مي شود . آنها مطرح مي كنند احتمال دارد ايران در آينده فعاليتهاي صلح آميز خود را به سمت فعاليتهاي نظامي سوق دهد. اما ايران بدنبال دادن تضمين عيني براي جلب اعتماد جهانيان در اين زمينه است.
وي با اشاره به اينكه رژيم غاصب صهيونيستي انواع سلاح هاي كشتار جمعي را در اختيار داشته و به هيچ يك از كنوانسيونهاي عدم اشاعه نپيوسته است گفت: دولت اسراييل يك دولت تروريست است و دائما به كشتار مردم فلسطين مي پردازد اما آمريكا متعرض چنين رژيمي نمي شود و بوش آن را منادي دموكراسي در منطقه معرفي كرده و شارون را مرد صلح مي نامد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تاكيد كرد: ما زماني مي توانيم به خلع سلاح بپردازيم كه همه كشورها بدون تبعيض از اين مساله منع شوند. ما معتقديم جهان روزي روي صلح را خواهد ديد كه همه كشورهاي جهان عاري از سلاح هاي كشتار جمعي باشند.
روحاني در خصوص فعاليت هاي مجتمع آب سنگين اراك گفت: در اين مجتمع در حال تهيه آب سنگين و ساخت تجهيزات رآكتورآب سنگين هستيم و همزمان با توليد آن، مشغول ساخت رآكتور تحقيقاتي آب سنگين با اطلاع آژانس و با اهداف تحقيقاتي خواهيم بود .
وي در ادامه افزود: ما در پروژه اراك به هيچ عنوان بدنبال توليد پلوتونيوم براي مصارف نظامي نيستيم.
وي در خصوص اجلاس اخير شوراي حكام اظهار داشت: همانطور كه در اجلاس قبلي گفته شده بود پرونده ايران در دستور كار قرار نگرفت و محمد البرادعي مدير كل آژانس تنها گزارش كوتاه شفاهي در خصوص پيشرفت كار را مطرح كرد.
وي افزود: "گلد اشميت" معاون البرادعي نيز گزارش فني را مطرح كرد كه مطرح شدن آن نيز برخلاف عرف شوراي حكام بود .
وي با اشاره به اينكه گزارش البراعي نشان داد كه ايران همكاري خود را با آژانس به خوبي ادامه مي دهد، گفت: ما انتظار داريم با توجه به حل و فصل نهايي مسائل مهم هر چه سريعتر پرونده ايران بسته شود و ايران روابط عادي خود را با آژانس دنبال كند.