به گزارش خبرنگار مهر، حکایت آنچه دیگران از بین بردند را می توان دوباره ساخت، حکایت تعطیلی موزه هنرهای ملی به دستور رئیس سابق سازمان میراث فرهنگی است که با روی کار آمدن رئیس جدید این اوضاع از نابسامانی در آمد.
جمعآوری اموال موزه هنرهای ملی هفته آخر دیماه 89 و تنها در مدت 48ساعت و بهطور ناگهانی انجام شد. به نقل از اخبار غیررسمی، جمعآوری اموال موزهها بهصورت شبانهروزی انجام شده بود.
حمید بقایی در صدد آن بود که این موزه و اموالش را به ساختمان ارگ آزادی منتقل کند اما این امر هیچ وقت عملیاتی نشد همچنین در این بین، خبرهایی مبنی بر شکسته شدن و ناپدید شدن تعدادی از آثار به گوش می رسید.
در این مدت بسیاری از هنرمندان و کارشناسان میراث فرهنگی اعلام می کردند که اقدام بقایی در تعطیل کردند موزه هنرهای ملی باعث از بین رفتن هویت هنر ایرانی شده است.
اما امروز 28 خرداد 91 به دستور حسن موسوی، رئیس جدید سازمان میراث فرهنگی و با وجود تلاش های مدیر موزه هنرهای ملی و ابراز نگرانی بسیاری از هنرمندان، کارشناسان میراث فرهنگی و دوستداران هنرهای ملی، بالاخره تمامی اموال این موزه به ساختمان آن واقع در میدان بهارستان برگردانده شد تا در یکی دو ماه آینده این اموال چیده و در کوتاه ترین زمان برای بازدید علاقه مندان بازگشایی شود.
موزه هنرهای ملی ایران در سال 1309 شمسی با تلاش مرحوم حسین طاهرزاده بهزاد که خود از هنرمندان و نقاش وطراح نقشه قالی و مینیاتور بود شکل گرفت. البته این موزه پیش از آن مدرسه صنایع مستظرفه (از کلمه صنایع ظریف گرفته شده است) استاد کمال الملک بوده است.
تخمین زده میشود که500 اثر باارزش تنها در اموال موزه هنرهای ملی وجود دارد که در این میان تابلوهای استاد بهزاد، در چوبی میرزا آقا امامی، مینیاتورهای هادی خان تجویدی و آثاری از محمدعلی زاویه، مقیمی تبریزی و دیگران وجود دارد.