حجت الاسلام علی اسدی در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) که مبعوث شد با آموزه ها و تعالیم توحیدی خویش زمینه بسیاری از اختلافات را از بین برد و در اندک زمانی دشمنی ها و دو دستگیها را به انسجام، همبستگی، همدلی و برادری تبدیل کرد و از مردمانی پراکنده و از هم گسیخته، امتی واحد و قدرتمند ساخت که در مدت کوتاهی توانستند قدرت های بزرگ آن زمان را به چالش بکشانند، اما مسلمانان درست از همان زمانی که کتاب آسمانی و سیره و سخنان پیامبر اکرم(ع) را مورد بی مهری و بی اعتنایی قرار دادند دچار اختلاف و انحطاط شده و مجد و عظمت خود را از دست دادند.
تلاش دشمنان در دمیدن آتش اختلافات مذهبی میان مسلمانان
وی ادامه داد: دوران معاصر که مسلمانان با بیداری اسلامی در صدد بازگشت به خویشتن خویشند دشمنان اسلام همه تلاش خود را به کار گرفته اند تا با دمیدن به آتش اختلافات مذهبی و فرقه آنان را به شدت درگیر ساخته و خود ماهی مقصود را از این آب گل آلود صید کنند اما در این میان مسلمانان می توانند با بازگشت و کاربست تعالیم نجات بخش قرآن کریم و سیره و سخنان پیامبر اکرم(ص) دسیسه های دشمنان را خنثی کرده و مجد و عظمت گذشته خویش را احیا کنند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه سالروز بعثت پیامبراکرم(ص) و هفته وحدت موقعیت مناسبی برای آشنایی با جایگاه وحدت اسلامی و راهکارهای ایجاد آن در سنت و سیره نبوی است، گفت: بررسی منابع تاریخی، تفسیری و روایی از اهمیت بسیار بالای وحدت اسلامی در نزد رسول خدا(ص) و به کارگیری راهکارهای مختلف برای ایجاد آن به وسیله آن حضرت حکایت می کند.
نکوهش تفرقه و اختلاف در احادیث نبوی
وی با اشاره به نکوهش تفرقه و اختلاف در احادیث نبوی افزود: اختلاف و دو دستگی و تفرقه به شدت در احادیث نبوی مورد نکوهش قرار گرفته و آن حضرت فاصله گرفتن از جامعه را باعث بیرون آمدن از حوزة اسلام و دیانت خوانده است.
پیامبر با ورود به مدینه میان قبایل مختلف وحدت و همبستگی پدید آورد
اسدی بیان کرد: عهد و پیمان میان افراد و قبایل مختلف و وفاداری به آن اهمیت و جایگاه برجسته ای در میان عرب ها داشت و نقش مهمی را در ایجاد همبستگی و همیاری در یک جامعه قبیله ای و بادیه نشین ایفا می کرد بنابرین پیامبر اکرم(ص) در همان ماههای آغازین ورود به مدینه با قبایل و طوایف موجود در این شهر پیمان های مختلفی بستند و آن حضرت با این کار میان قبایل موجود در مدینه نوعی وحدت و همبستگی را پدید آورد و همچنین زمینه تشکیل یک حکومت دینی را فراهم ساخت.
وی گفت: در آموزهای نبوی تاکید فراوانی به وفای به عهد و پیمان شده است و مسلمانان و کشورها با الگو گرفتن از این راهکار نبوی می توانند با قراردادهای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، امنیتی و مانند آن بر اتحاد و یکپارچگی خویش افزوده و در معادلات جهانی و منطقه ای اثرگذار باشند و از آن به سود ملت های خویش بهره مند شوند.
نفی نژادپرستی در جامعه توسط پیامبر(ص)
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راه حلهایی که پیامبر اسلام(ص) در مسیر بنیانگذاری وحدت در امت اسلامی بکار می گرفت، نفی نژاد پرستی و قومیت گرایی و تبعیض های ناروا و ناپسند در جامعه بود افزود: آن حضرت به صورت حساب شده با برده داری مبارزه کرد و این کار بخشی از حرکت های عدالت خواهی پیامبر(ص) در برابر ظلم آن دوره محسوب می شود، پیامبر (ص) به خوبی می دانست که صلاح و سعادت با ظلم و شقاوت قابل جمع نیست.
وی با اشاره به اینکه مساوات اسلامی یکی از آموزه های وحدت بخش نبوی است افزود: بی عدالتی در حوزه های مختلف قضایی، توزیع ثروت ملی، موقعیت ها و امتیازات اجتماعی و سیاسی، فرصت های شغلی و آموزشی همواره یکی از زمینه های اختلافات اجتماعی بوده است و این موضوع در جوامع معاصر بیشتر خود را نشان می دهد.
حجت الاسلام اسدی بیان کرد: عدالت و مساوات دینی یکی از کارآمد ترین ابزارهای ایجاد الفت و جلوگیری از اختلاف و تنش های اجتماعی در جامعه آن زمان بود و این امر نشان از کوشش پیامبر اعظم (ص) برای پیدایش وحدت و عدالت بالنده بر محور ایمان به خدا دارد.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راهکارهای وحدت اسلامی، آشنایی مسلمانان با آموزه های دینی است افزود: در آیات متعدد مسلمانان به همگرایی دعوت شده اند و در برخی از آیات همه مسلمانان برادران دینی خوانده شده و مرزهای جغرافیایی و ملی نادیده گرفته شده است.
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۱
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بعثت پیامبر(ص) را موقعیتی مناسب برای آشنایی با جایگاه وحدت اسلامی عنوان کرد.