دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت : اگر اروپا بدنبال توقف است از همين لحظه مذاكرات قطع مي شود و اين را به صراحت به مقامات اروپايي اعلام كرده ايم.

به گزارش خبرنگار سياسي مهر، دكتر حسن روحاني دبير شوراي عالي امنيت ملي در ادامه گفت وگو با خبرنگاران داخلي و خارجي در حاشيه كنفرانس بين المللي فناوري هسته اي و توسعه پايدار گفت: تاكنون هيچ كشوري با وجود اجرايي شدن پروتكل الحاقي از مسير صلح آميز هسته اي منحرف نشده است.

روحاني در خصوص اظهارنظرهاي اروپا مبني بر توقف غني سازي ازسوي ايران با تاكيد بر اينكه بيانيه تهران و توافقنامه پاريس بر تعليق غني سازي ازسوي ايران دلالت دارد، گفت : فكر نمي كنم كه نظر واقعي اروپا توقف باشد، بلكه اين را مي گويند تا تعليق را طولاني تر كنند.

وي تاكيد كرد: اگر اروپا بدنبال توقف است از همين لحظه مذاكرات قطع مي شود و اين را به صراحت به مقامات اروپايي اعلام كرده ايم.

دبير شوراي عالي امنيت ملي گفت: قبل از توافق پاريس به سه وزير اروپايي پيغام داديم و گفتيم كه ايران اين توافقنامه را به شرط عدم تكرار كلمه توقف امضا مي كند، البته تاكنون هم نشنيده ايم كه يك مقام رسمي اروپايي چنين مطلبي را گفته باشد و خواستار توقف باشد.

وي تصريح كرد : طرح توقف به معناي نابودي (NPT) است چون اگر بند چهار از NPT حذف شود، همه كشورهاي درحال توسعه از آن خارج مي شوند.

روحاني گفت : اروپا و آمريكا مشكل اساسي دارند چرا كه ما طبق قانون، حرف مي زنيم و آنها خلاف قانون.

دكتر روحاني با بيان اينكه اروپا به اين نتيجه رسيده است كه بايد ايران و اروپا به يك توافق مرضي طرفين برسند، گفت: اگر ما پنج فرمول براي ارائه داريم حتما اروپا 20 فرمول دارد، اما نمي خواهد آن را ارائه كند.

وي از توضيح بيشتر در خصوص فرمولهاي ايران خودداري كرد و گفت:  اجازه دهيد مذاكرات را بجايي برسانيم و اگر اروپا اعلام كرد اين فرمولها را نمي پذيرد آنها را اعلام مي كنيم.
روحاني افزود : فكر مي كنم مشكل بزرگ اروپا همين است كه ما فرمولها را اعلام كنيم چون منطقي است و هر آدم منصف، منطقي و عاقلي با ديدن آنها مي فهمد كه حق با ماست.

دكتر روحاني در خصوص گلايه اش از روسيه در فرودگاه مهرآباد تهران مبني بر اينكه انتظار ايران از عملكرد روسيه بيش از اين بود، گفت : روسيه زمانيكه هيچ كشوري حاضر نبود به ما نيروگاه اتمي بدهد، اين كار را كرد و در روزگاري كه  به ما سلاح دفاعي و هواپيماهاي جنگنده نمي فروختند، با ما قرارداد امضا كرد. ما با روسيه همكاريهاي مستحكم و ارزشمندي داريم. روسيه كشور دوست ماست، به همين علت توقع بيشتري در پرونده هسته اي از روسيه داريم.

وي در خصوص تهديدات آمريكا عليه ايران گفت: هنوز داغ انقلاب ايران بر دل آمريكاييها مانده است و آنها در موارد مختلف بخاطر اقدامات ايران تحقير شده اند و از ما كينه 26 ساله دارند، اما در عين حال احتمال حمله آمريكا به ايران وجود ندارد، هر چند معروف است كه نومحافظه كاران آمريكا اول عمل مي كنند بعد فكر.

دبير شوراي عالي امنيت ملي  درباره اعتراض ايران به نشت اخبار آژانس انرژي اتمي گفت: طبق پروتكل، آژانس موظف است اخبار طبقه بندي شده را مورد توجه قرار دهد اما به تازگي وقتي با آژانس صحبت مي كنيم مثل اين است كه با شبكه هاي ماهواره اي سخن مي گويم.
روحاني اعلام كرد چند مورد نيز در اسناد مناطق مهم در ايران وجود داشته است كه مراتب اعتراضمان را به آژانس اعلام كرده ايم چون هم اعتبار آژانس را از بين مي برد و اجراي پروتكل را با مشكل مواجه مي كند.

وي افزود: اگر آژانس مي خواهد پروتكل الحاقي در دنيا بخوبي اجرا شود بايد اين مسايل را مورد توجه قرار دهد.

ديبر شوراي عالي امنيت ملي در خصوص اخباري مبني بر درخواست آژانس براي بازديد مجدد از پارچين گفت : بازديد، مبنا مي خواهد و آژانس بايد با ارايه دلايل توجيهي، براي بازديد از مناطق مختلف درخواست كند.

وي افزود: در پي تقاضاي بازديد از پارچين، به آژانس گفتيم هر چند دلايل شما كافي نيست اما هر منطقه از پارچين را كه مي خواهيد بازديد كنيد، اعلام نماييد؛ در مدت چند روز، دو تيم مشترك ايران و آژانس توافق كردند از يك منطقه بازديد كنند و اين بازديد انجام شد اما در حالي كه هنوز جواب نمونه  قبلي اعلام نشده است درخواست بازديد از منطقه ديگري در پارچين را كرده اند. آنچه كه آژانس مي خواهد منطقي نيست و اگر نيازي به بازرسي ديگري دارد بايد از نظر حقوقي ما را قانع كند.

دكتر روحاني در خصوص سفر به لندن گفت : براي سفر به لندن مشكل خاصي نيست مگر اينكه در آينده موضع گيري خاصي صورت گيرد.

وي در خصوص سفر وزراي خارجه سه كشور اروپايي انگليس، آلمان و فرانسه به تهران گفت: هنوز پيش بيني اي انجام نگرفته است.

دبير شوراي عالي امنيت ملي در زمينه حضور آمريكا در مذاكرات گفت: تاكنون آمريكا چنين درخواستي نداشته، با توجه به اينكه اروپاييها سخت ديگران را در مذاكرات مي پذيرند؛ فكر نمي كنم تمايل داشته باشند كه آمريكا حضور داشته باشد.
دكتر روحاني مواضع آمريكا در قبال پرونده هسته اي ايران را تاكنون غيرمعقول وغيرمنطقي خواند و گفت: آمريكا مبناي پادمان و NPT را قبول ندارد، در حاليكه اول بايد اعلام كند به مقررات بين المللي احترام مي گذارد، آنگاه ما مي توانيم براساس منافع خود تصميم بگيريم.

وي همچنين خبر خروج 12 هزار سند محرمانه از ايران را بي اساس و دروغ خواند.
روحاني درباره موفقيت كارگروه هاي سياسي، اقتصادي و هسته اي، گفت: اينكه يك قدم هم به جلو برويم، براي ما كافي است.