عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار نمایندگان با رهبر انقلاب گفت: مقام معظم رهبری انتظار داشتند که طرح نظارت مجلس برنمایندگان با سرعت بیشتری بررسی می شد تا این قانون در مجلس هشتم عملا اجرا شود.

حجت الاسلام حسین سبحانی نیا در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در خصوص گلایه رهبر انقلاب از مجلس در خصوص قانون نظارت مجلس بر نمایندگان اظهار داشت: رهبری انتظار داشتند طرح نظارت مجلس بر نمایندگان در مجلس هشتم تصویب شده و به مرحله اجرا برسد اما به خاطر مشکلاتی که وجود داشت این طرح دو سه باربه کمیسیون بازگشت و موادی از آن هم مورد اشکال شورای نگهبان قرار گرفت همین امور باعث شد روند رسیدگی به این طرح در مجلس هشتم به طول انجامد.

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با تصویب قانون نظارت مجلس بر نمایندگان در مجلس هشتم و اجرای آن در مجلس نهم نظر مقام معظم رهبری تامین شده است و دغدغه ایشان در خصوص نظارت بر نمایندگان مرتفع خواهد شد.

وی در خصوص زمان تشکیل هیئت نظارت مجلس بر نمایندگان در مجلس نهم گفت: هنوز هیئت رئیسه در رابطه جلسه ای نداشته اما پس از ساماندهی کمیسیون ها و امور جاری مجلس هیئت نظارت مجلس بر نمایندگان تشکیل خواهد شد.

سبحانی نیا با بیان اینکه ظرف یک ماه آینده این هیئت آغاز به کار خواهد کرد تصریح کرد: بر اساس قانون نظارت مجلس بر نمایندگان باید یک نفر از کمیسیون اصل نود، یک نفر از کمیسیون قضایی، 4 نفر منتخبان صحن و یکی از نواب ریاست مجلس در این هیئت عضو هستند که احتمالا ریاست آن را نائب رئیس مجلس برعهده خواهد داشت. 

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر طرح نظارت مجلس بر نمایندگان پس از 6 ماه بررسی در کمیسیون آیین نامه و صحن علنی مجلس بالاخره مهر ماه سال گذشته به تصویب رسید. کلیات این طرح اردیبهشت ماه سال گذشته در پی تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر وجود ساز و کاری داخلی برای نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان  در صحن علنی مجلس به تصویب رسیده بود.

سخنگوی شورای نگهبان آبان ماه سال گذشته از هفت ایراد شرعی و قانون اساسی این شورا بر طرح نظارت بر نمایندگان خبر داد.


نمایندگان مجلس شورای اسلامی اسفند ماه در راستای رسیدگی به ایرادات شورای نگهبان به طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان 4 بند از ماده 6 این طرح را حذف کردند و بدین ترتیب مجازات نمایندگان در صورت تخلف از قوانین هیئت نظارت را کاهش دادند و همچنین با اصلاح ماده 9 بر آزادی نمایندگان بر اظهار نظر و رای خود تاکید کردند.
 

در ادامه در اسفند ماه مجددا شورای نگهبان ایراداتی را بر طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان وارد دانست بر این اساس مواد 1، 6 و 8 این طرح دارای ماهیت آیین نامه ای بوده و با اصل 65 قانون اساسی مغایرت داشت.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی بالاخره در فروردین ماه سال جاری با بررسی 3 ماده طرح نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان که از شورای نگهبان اعاده شده بود پرونده این طرح مهم را در روزهای پایان مجلس هشتم بستند و اجرای آن به مجلس نهم موکول شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی پس از دیدار نمایندگان با مقام معظم رهبری و گلایه های ایشان از عدم اجرای قانون نظارت مجلس بر نمایندگان در مجلس هشتم در سخنرانی خود در جمع کارکنان مجلس  بابیان اینکه تاکید مقام معظم رهبری بر ایجاد مدل خودنظارتی در مجلس از نقاط نورانی سخنان ایشان بوده است گفت: مجلس این امر را محقق کرد و از ابتدای مجلس نهم این روش سامان خواهد یافت.