به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه کلاسها و کارگاههای روزنامهنگاری سبک زندگی و روزنامهنگاری دیداری که مدتی است در شهر کتاب برگزار میشود، شنبه 3 تیرماه «اصول و روشهای خلاق طراحی جلد و تصویرسازی مطبوعاتی» به بحث گذاشته میشود.
در این جلسه سؤالاتی چون یک طرح جلد خوب چه ویژگیهایی دارد؟ یک تصویرسازی یا کاریکاتور خوب مطبوعاتی چطور؟ یک گرافیست یا تصویرساز چه ویژگیها و تواناییهایی باید داشته باشد تا بتواند طرح جلدهای خوبی طراحی کند؟ یک ایده خوب، گیرا و خلاق از کجا و با چه فرایندی میآید؟ این فرایند انفرادی است یا گروهی؟ طراح و سردبیر نشریه هر یک چه نقشی در این فرایند دارند؟ تیم هنری و تحریریه چطور؟ داشتن یک ایده جذاب و متفاوت برای طراحی یک جلد موفق کافی است؟ اجرای طرح چهقدر اهمیت دارد؟ آیا استفاده از چهرههای معروف سینمایی و ورزشی در طراحی جلد ضروری است؟ و ... مطرح خواهد شد و سعی میشود برای آنها پاسخهای علمی نیز ارائه شود.
پانزدهمین جلسه از کارگاه آموزشی «روزنامهنگاری سبک جامع» به بررسی بایدها و نبایدهای طراحی جلد و تصویرسازی مطبوعاتی و شیوههای خلاق ارائه این دو هنر دیداری در مطبوعات میپردازد.
این جلسه اما 2 تفاوت عمده با جلسات قبلی این کارگاهها دارد؛ یک اینکه محمدرضا دوستمحمدی کاریکاتوریست و طراح جلد مطبوعات کشور در این جلسه به عنوان استاد میهمان حضور خواهد داشت و به همراه علی قنواتی تجربیات مشترک خود را در این زمینه ارائه میکنند.
این دو روزنامهنگار سوابق و فعالیتهای مشترک گوناگونی با یکدیگر داشتهاند که از آن جمله میتوان به همکاری در ماهنامه سروش جوان، ضمایم کاشف و نسل سوم روزنامه جامجم، هفتهنامه همشهری جوان و گروه مجلات همشهری اشاره کرد.
دومین ویژگی این جلسه هم این است که حضور همه علاقمندان در آن آزاد است.
نخستین دوره آموزشی روزنامهنگاری سبک جامع از اوایل اردیبهشت ماه در مرکز فرهنگی شهرکتاب در قالب دو کارگاه روزنامهنگاری سبک زندگی و روزنامهنگاری دیداری برگزار میشود.