رشت - خبرگزاری مهر: گیلان بسترهای مناسبی برای توسعه اقتصادی و اشتغال دارد متاسفانه قوانین دست و پاگیر چون بختکی بر ساختار اداری سایه افکنده و باعث ابتر شدن سرمایه گذاری در استان می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، برخی افراد عرصه را بر سرمایه گذاران و افکار مولد تنگ کرده، منافع ملی را نادیده انگاشته و بزرگترین ضربه را به کشور می زنند.

متاسفانه گیلان از معضل بیکاری رنج می برد در حالیکه بهترین فرصتهای سرمایه گذاری این خطه سرسبز در عرصه های گردشگری، کشاورزی، صنعتی و ... از دست می رود.

اگر مقوله ای بنام اشتغال را بررسی کنید، مولفه های متعددی در تحقق این امر در اذهان تداعی می شود که همه این مولفه ها نقش بنیادی دارند.

کاغذ بازیهای اداری باعث دلسردی سرمایه گذاران می شود

بحث سرمایه گذاری در مقیاسهای خرد تا کلان فاکتورهای مهمی در تحقق اشتغال، کاهش فقر و نرخ بیکاری دارد که متاسفانه گاهی بعضی از تنگ نظریها در قالب قانونمندی افراد،آن هم از طرق بوروکراسی، کاغذ بازی و قوانین دست و پاگیر و یا اعمال سلیقه چنان سرمایه گذار خرد و یا کلان را ناراحت می کند که عطای سرمایه گذاری و سود را به لقای آن همه دیوان سالاری اداری خواهد بخشید.

رئیس کل دادگستری گیلان در این باره گفت: قوانین دست و پاگیر اداری در زمینه تولید باید حذف و تمام تلاش مسئولان در راستای هدایت سرمایه گذاری به سمت تولید باشد.

محمد جواد حشمتی با اشاره به اینکه تولید ملی بسیاری از مشکلات مردم از قبیل تورم و بیکاری را رفع و اقتصاد کشور را شکوفا خواهد کرد، افزود: با هماهنگی و همکاری دولت، مجلس، سرمایه‌ گذاران و مردم می ‌توان شعار امسال را محقق و کشور را به سوی استقلال اقتصادی و خودکفایی پیش برد.

گیلان مستعد برای تحقق شعار محوری تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی 

وی با بیان اینکه گیلان استان مستعدی برای تحقق شعار محوری تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی است، اظهارداشت: مسئولان باید زمینه جذب سرمایه ‌گذاران برای سرمایه‌ گذاری را در استان فراهم و با تامین زیرساختها، حذف بوروکراسی‌ زائد اداری و در نظر گرفتن سیاستهای تشویقی در این زمینه گام بردارند.

رئیس کل دادگستری گیلان گفت: حذف قوانین دست ‌و پاگیر روند سرمایه ‌گذاری را برای سرمایه ‌گذاران تسهیل خواهد کرد ازاینرو تمامی مسئولان باید به این مهم توجهی ویژه داشته باشند.

وی ادامه داد: برای تحقق تولید ملی باید به سرمایه ‌گذاران توجه بیشتری داشت و زمینه فعالیت و سرمایه ‌گذاری را برای آنان فراهم کرد.

بدون شک تا زمانی که قوانین دست و پاگیر اداری اصلاح و حذف نشود نمی‌توان انتظار سرمایه ‌گذاری قابل قبول در تمامی عرصه های استان را داشت، سرمایه گذاری اصولی و هدفمند علاوه بر شکوفایی اقتصادی در ایجاد اشتغال برای جوانان و کاهش نرخ بیکاری بسیار موثر است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برضرورت حذف قوانین دست و پاگیر سرمایه گذاری و تولید در استان تاکید کرد و گفت: سرمایه گذاری یکی از عمده ترین عوامل تعیین کننده رشد و توسعه اقتصادی است.

غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی با اشاره به اینکه گیلان از قطبهای مهم کشاورزی کشور است، افزود: اولویتهای سرمایه گذاری این استان با توجه به ظرفیتهای بالقوه شیلات، کشاورزی، گردشگری، صنعتی به ویژه صنایع غذایی و تبدیلی دارای اهمیت است.

وی اظهارداشت: شرایط برای سرمایه گذاری در گیلان مناسب است و برای بهبود این فضا تمامی مسئولان باید تلاش مضاعف داشته باشند.

نماینده مردم رشت با اشاره به ظرفیتهای خوب سرمایه گذاری در بخش های مختلف گیلان گفت: این هنر مدیران و مردم استان است که بتوانند سرمایه گذاران را به خوبی حمایت و جذب کنند.

سرطان بیکاری با سرمایه گذاری دست از تباه کردن آینده جوانان خواهد کشید

وی ادامه داد: اگر زمینه ها و موقعیتهای خوبی برای حضور و فعالیت سرمایه گذاران در گیلان ایجاد شود، سرمایه گذاران خود به سمت استان جذب خواهند شد.

به هر حال تولید و سرمایه ‌گذاری در گیلان علیرغم برنامه‌ ها و اقداماتی که برای بهبود وضعیت آن انجام می ‌شود همچنان با چالشهای فراوانی رو به ‌رو است.

موانع پیش‌ روی توسعه و گسترش بازار، نبود تکنولوژیهای پیشرفته و فناوریهای نوین با هدف بهبود راندمان کمی و کیفی تولید، موانع موجود در جذب بازارهای داخلی و خارجی، وجود قوانین و مقررات دست و پاگیر در مسیر تولید و فروش محصولات از چالشهای موجود در قلمروی تولید و سرمایه ‌گذاری در استان هستند.‌

در میان موانع متعدد تولید و سرمایه ‌گذاری، عاملی که رفع آن از دیگر موانع مهمتر و در عین حال امکانپذیرتر بوده تغییر و اصلاح قوانین و مقررات است.

وجود قوانین و مقررات ناکارا و نامناسب علاوه بر اینکه موجبات دخالت بیشتر دولت را فراهم می ‌آورد باعث کندی و رکود تولید شده و سرمایه‌ گذاران را به خروج از فعالیتهای تولیدی و حرکت به سوی دلالی یا فعالیتهای کوتاه‌ مدت، تشویق و رهنمون می ‌سازد.

جذب سرمایه‌ گذاری بویژه سرمایه ‌گذاری صنعتی با هدف ارزآوری و ایجاد اشتغال پایدار از دیرباز مورد تاکید مسئولان بوده است اما آنچه در این میان منطقی به نظر می ‌رسد، فراهم بودن شرایط برای چنین امری است.

فعالان اقتصادی معتقدند سرمایه ‌گذاران با قوانین دست و پاگیر و قوانین جدیدی مواجه هستند که از همان ابتدا شرایط را برای آنها دشوار می‌ کند.

یک فعال بخش خصوصی با بیان اینکه سرمایه‌ گذار از ابتدای فعالیت خود با مشکلات زیادی دست به گریبان است، گفت: از زمان تاسیس یک کارخانه تا زمانی که نیاز به تامین مواد اولیه برای تولید به ‌وجود می‌آید، سرمایه گذار ناچار به طی کردن مراحل دشواری است.

محمد سهرابی همچنین با تاکید بر اینکه تولید کنندگان خواهان حذف بروکراسیهای اداری هستند، اظهار داشت: دولت با کاهش قوانین و مقررات و بروکراسیهای اداری باید زمینه را برای فعالیت تولید کننده هموار کند.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به موانع سرمایه‌ گذاری صنعتی در استان گفت: قوانین دست‌ و پاگیر و بروکراسیهای اداری شرایط سختی را برای سرمایه ‌گذاران و تولید کنندگان ایجاد کرده است.

قوانین ناکارآمد سرمایه‌ گذاران را به خروج از فعالیتهای تولیدی رهنمون می سازد

وی ادامه داد: وجود واسطه ‌ها و دلالان در بازار شرایط نامناسبی را برای بخش تولید به ‌وجود آورده اند که این امر به ضرر تولید و صنعت کشور خواهد بود.

بدین ترتیب کارآفرینی بسترساز جذب سرمایه ایرانی و ارتقای سطح تولید ملی است که باید به آن توجه بیشتری شود، با توجه به نامگذاری امسال به عنوان سال " تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" باید بیشتر به مقوله کارآفرینی که نقش بسیار مهمی در تولید ملی و اشتغال می ‌تواند داشته باشد، توجه کرد.

توجه نسل جوان و تحصیلکرده به ایجاد فرصتهای جدید کسب و کار با خلق ایده و نوآوری در تولید، بسیار با اهمیت است که توجه جدی به آن ضروری و مهم است، در صورت گسترش کارآفرینی و مشاغل مرتبط با حوزه های گوناگون اقتصادی توسط نیرو انسانی ماهر و تحصیلکرده به یقین جذب سرمایه ایرانی برای افزایش تولید ملی محقق خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و امور اجتماعی گیلان با اشاره به نقش بی ‌بدیل کار آفرینی در اشتغال و افزایش تولید، گفت: این امر مهم نیازمند امکان سنجی مناسب، تعیین مزیتها، قابلیتها و اولویتهای سرمایه گذاری در راستای افزایش تولید در استان است.

خلیل حنیف افزود: ارتقای تولید ملی به طور جدی جذب سرمایه ایرانی را به دنبال دارد و کار آفرینی اگر مورد حمایت قرار گیرد می تواند در این زمینه نقش بسیار مهمی را ایفا کند که علاوه بر اشتغالزایی برای جوانان می‌تواند نقش تاثیرگذاری در جلوگیری از واردات داشته باشد.

وی اظهارداشت: استان گیلان به دلیل موقیعت جغرافیایی، صبغه تاریخی و تجاری شرایط ویژه ای برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف دارد از اینرو با حمایت دستگاههای اجرایی، بانکها و کار آفرینان توسعه همه جانبه در استان تحقق پیدا خواهد کرد.

کارآفرینی راهبرد جذب سرمایه ایرانی و ارتقای سطح تولید ملی است

مدیرکل تعاون، کار و امور اجتماعی گیلان یادآورشد: با توجه به ظرفیتهای خوبی که استان برای توسعه سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال دارد، اجرای طرحهای اشتغالزا در منطقه باعث کاهش نرخ بیکاری و توسعه و آبادانی می شود.

بدون شک ظرفیتهای عظیم اما گمنام در گیلان وجود دارد که با جذب سرمایه های بخش خصوصی می توان گرد و غبار غفلت را از چهره این فرصتهای سرمایه گذاری زدود و به نفع اشتغال، توسعه، عمران و آبادانی استان بهره گیری کرد.