به گزارش خبرنگار مهر، صادق صالحی پیش از ظهر شنبه در بازدید از کشتارگاه دام سامیان اردبیل تصریح کرد: از این تعداد دو باب کشتارگاه صنعتی دام، پنج باب کشتارگاه صنعتی طیور و 10 باب کشتارگاه سنتی دام است.
وی با بیان اینکه سیاست دامپزشکی و هدف نهایی در جهت تامین امنیت غذایی و ارتقاء بهداشت عمومی جامعه تعطیلی کشتارگاههای سنتی است، یادآور شد: در این راستا از سرمایه گذاران بخش خصوصی در راه اندازی کشتارگاه های صنعتی در استان حمایت می کنیم.
وی با بیان اینکه هماهنگیهای لازم جهت خروج کشتارگاههای سنتی در استان انجام شده است، افزود: کشتارگاه های سنتی به تدریج از چرخه تولید خارج می شوند و تا مشکلات بهداشتی برای مصرف کنندگان پیش نیاید.
صالحی با اشاره به وظایف دامپزشکی در تعطیلی کشتارگاه های سنتی اضافه کرد: متولی تعطیلی کشتارگاههای سنتی در شهرستانها کارگروه سلامت و امنیت غذایی و فرمانداریها هستند و دامپزشکی به تنهایی و بدون هماهنگی بین بخشی نمی تواند به تعطیلی کشتارگاههای سنتی اقدام کند.
صالحی با رد این موضوع که هیچ نظارت بهداشتی در کشتارگاههای سنتی انجام نمی شود، متذکر شد: در تمامی کشتارگاه های صنعتی و سنتی در سطح استان مسئولان فنی و بهداشتی دامپزشکی مستقر بوده و نظارت بهداشتی و شرعی بر کشتار دام و لاشه های استحصالی تمامی کشتارگاه ها انجام می شود و این نظارت در کشتارگاههای سنتی با توجه به ساختار آن شدیدتر است.
این مسئول اجرای طرحهای نظارت بهداشتی در ایام خاصی از جمله عید نوروز، ماه رمضان، محرم و عید قربان و در ایام تابستان با توجه به مسافرپذیر بودن منطقه و نیز ساماندهی قصابیها و مراکز عرضه فرآورده های خام دامی در جاده های مواصلاتی شهرستانهای استان با هماهنگی مراجع قضایی را از مهمترین اقدامات در حوزه بهداشت عمومی جامعه عنوان کرد.