به گزارش خبرنگار مهر ، معصوم باقرنژاد پیش از ظهر امروز یکشنبه به خبرنگاران گفت: این مجتمع پس از مس سرچشمه رتبه دوم کشوری را از نظر استخراج و تولید مواد معدنی در اختیار داشته و تولیدات آن اغلب در کابل سازی کاربرد دارد.
وی ادامه داد: روزانه به طور متوسط 25 هزار تن سنگ معدن در این مجتمع استخراج می شود که 500 تن آن به کنسانتره تبدیل می شود.
معصوم نژاد گفت:مجتمع مس سونگون یکی از مجتمع های سه گانه شرکت ملی صنایع مس ایران بوده که ذخیره قطعی زمین شناسی آن 796 میلیون تن خاک با عیار60/. درصد مس و ذخیره قابل برداشت 388 میلیون تن خاک با عیار 62/. مس در حال حاضر می باشد.
وی ادامه داد: از جمله طرح های توسعه ای این مجتمع عظیم فاز دوم تغلیظ با 150 هزار تن کنسانتره 29 درصد در سال و با سرمایه گذاری 2 هزار میلیارد ریالی با 35 درصد پیشرفت ،کارخانه ذوب با ظرفیت 200 هزارتن در سال ،کارخانه اسید سولفوریک با ظرفیت 750 هزار تن و کارخانه مولیبدن با ظرفیت 3 هزار تن کنسانتره مولیبدن با 82 درصد پیشرفت بوده که در حال اجرا هستند.
باقر نژاد ادامه داد: تولید مواد معدنی در 7 سال اول بهره برداری 7 میلیون تن در فاز اول و در فازهای بعدی 14 میلیون تن پیش بینی شده است.
مدیر امور معدن مس سونگون ورزقان همچنین با بیان اینکه اغلب پرسنل این مجتمع از افراد بومی هستند اظهار داشت: با آموزش نیروی انسانی توسط متخصصان و بالا بردن ضریب ایمنی حواث حین کار و تلفات جانی آن به حداقل رسیده است.
باقر نژاد افزود: در حال حاضر با راه اندازی فاز یک تغلیظ در سال 85 با ظرفیت 150 هزار تن کنسانتره 29 درصد در سال در حال تولید و فعالیت است.
شهرستان ورزقان در فاصله 75 کیلومتری از تبریز قرار دارد و مجتمع مس سونگون ورزقان نیز در فاصله 25 کیلومتری شهر ورزقان قرار دارد که این معدن 40 درصد مس کشور را در خود جای داده است.
شهرستان ورزقان با 2 هزار و 368 کیلومتر وسعت از دو بخش خاروانا و مرکزی و هفت دهستان تشکیل شده است.این شهرستان به دلیل قرار گرفتن در منطقه زیبای ارسباران،چیچکلو،هفت چشمه و دارای آبهای معدنی متعدد ،آثار باستانی و اماکن متبرکه و همچنین دارای مناظر بکر طبیعی بوده که ویژگی های خاصی به این شهرستان بخشیده و ورزقان را به یک منطقه گردشگری تبدیل نموده است.