طراحی موزه تاریخ طبیعی و تمدن خلیج فارس با 18 هزار متر زیربنا تمام شده و قرار است این موزه که در حریم درجه سه شهر تاریخی حریره قرار دارد در ضلع شمالی ساحل مرجانی جزیره کیش ساخته شود.

مدیرعامل شرکت آبمیس پارس به عنوان طراحی کننده این موزه در گفتگو با خبرنگار مهر علت احداث یک چهارم موزه داخل آب های خلیج فارس را تثبیت مالکیت ایران در این آبها عنوان کرد و گفت: مهمترین شاخصه این موزه معرفی تاریخی منطقه است به همین دلیل شکل کلی آن شبیه زیگورات و به صورت پله ای است و با قرارگیری پایه هایی ازآن داخل آب های خلیج فارس بخشی از آن با مجوز سازمان محیط زیست روی دریا ساخته می شود.

عبدالرضا محتشمی ادامه داد: این موزه در فاصله 400 متری شهر حریره قرار دارد و طبق ضوابط میراث فرهنگی پس از عملیات کاوش و حفاری در حریم درجه سه می توان زمین ها را برای ساخت و ساز واگذاری کرد به همین منظور این موزه با مجوز سازمان میراث فرهنگی به عنوان یکی از موزه های منطقه ای و فراملی ساخته می شوند.

محتشمی علت جاگیری موزه تمدن و تاریخ خلیج فارس در جزیره کیش را فراهم بودن زیرساختهای گردشگری در جزیره دانست و گفت: این پیشنهاد از سوی سازمان میراث فرهنگی و با همکاری منطقه آزاد کیش داده شده است.

مدیرعامل شرکت طراح موزه خلیج فارس با بیان اینکه تمامی مجوزها برای ساخت این موزه توسط سازمان متولی انجام شده است اما بعد از دو سال هنوز اعتبار لازم برای ساخت موزه اختصاص داده نشده است، تصریح کرد: این موزه در پنج طبقه طراحی شده که طبقه فوقانی آن مسقف نیست بخش جزئی از آن که کاربری گالری خواهد داشت به حوزه آبزیان مرتبط است و حجم آن روی آب های خلیج فارس ساخته می شود که پایه هایش در داخل آب قرار می گیرد. با این حال آب دریا به حیاط موزه وارد شده، در موزه می چرخد و دوباره به دریا برمی گردد.

شرکت آبمیس پارس طراحی موزه های هگمتانه همدان، تاریخ تمدن جیرفت، موزه کرمان و پیشوا و موزه قرآن استانبول را نیز در دست طراحی دارد.