انور اسکندر زاده صبح چهارشنبه در حاشیه برنامه های هفته دادگستری در گفتگو با خبرنگار مهر اضافه کرد: از بین پرونده های تشکیل شده در تشکیلات قضایی 703 پرونده مشاوره داشته که 230 فقره به صلح و سازش منجر شده است.
وی افزود: در سال گذشته اداره ارشاد دادگستری استان نیز با بررسی 24 هزار و 716 پرونده خدماتی نظیر مشاوره حضوری، تلفنی، وکالت و تنظیم دادخواست ارائه داده است.
معاون قضایی دادگستری استان با اشاره به رشد آمار صلح و سازی در پرونده های ورودی به دادگاه های استان گفت: این فعالیتهای آموزشی و تربیتی امسال نیز در تمام شعبات قضایی و دادگستریهای استان تداوم خواهد داشت.
فعال سازی معاونت پیشگیری از بزه در اردبیل
وی همچنین از فعالسازی معاونت پیشگیری از بزه در دادگستری استان خبر داد و یادآور شد: این معاونت به منظور بررسی علل وقوع بزه و علل کندی پیگیری پرونده ها فعال شده است.
اسکندر زاده در خصوص افزایش آمار پرونده های قضایی به نسبت سالهای گذشته تصریح کرد: این افزایش ناشی از افزایش جمعیت استان است و موجب شده گستره فعالیتهای دادگستری افزایش یابد.
وی یکی از مهمترین علت افزایش پرونده های قضایی را بی اطلاعی شهروندان از اطلاعات حقوقی و قضایی عنوان کرد و متذکر شد: برنامه تلویزیونی سیمای عدالت و دادگستری و برنامه های رادیویی میزان می تواند در رفع این معضل راهکار مناسبی باشد.
این مسئول با اشاره به تکمیل طرح اتوماسیون دستگاه قضا افزود: سیستم الکترونیکی فعال سازی شده، ابلاغ دادخواست و حکم را به خود فرد انجام می دهد و این موضوع در کاهش بار ترافیکی پرونده ها تاثیرات چشمگیری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در سال گذشته چهار هزار و 101 ملاقات مردمی انجام شد که دو هزار و 565 مورد آن به صورت رسمی و بقیه به صورت پراکنده بود عنوان کرد: 113 جلسه با معاونین و سایر بخشها در سال گذشته برگزار شد تا زمینه های پاسخگویی بهینه به نیازهای مردم مشخص شود.