عبدالرضا دادبود در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ویژگی اصلی این مسیر آن است که بخش زیادی از جاده در حال حاضر در جنگل موجود است و هیچ تخریبی ندارد.
وی اظهار داشت: این طرح در دوبخش شامل احداث مسیر احداثی و مسیر موجود است که به منظور تامین ایمنی در روستای شیرین آباد مسیر جدید حدود 3.2 کیلومتر به عنوان کنارگذر روستا بر اساس مشخصات راه روستایی درجه دو طراحی و احداث و ادامه مسیر به جاده موجود خاکی متصل می شود.
وی با اشاره به سابقه پیگیری موضع جاده ابر اعلام کرد: بر اساس پیگیری ها و درخواست مردم منطقه و بررسی های صورت گرفته در سفر اول دولت به استان موضوع احداث جاده به تصویب هیئت دولت رسید و وزارت راه و شهرسازی مطالعات لازم را انجام داد و گزینه هایی به عنوان مسیر پیشنهادی مطرح شد.
دادبود بیان داشت: با توجه به بررسیهای صورت گرفته برای رعایت اصول و مباحث فنی در تامین ایمنی بویژه رعایت ملاحظات زیست محیطی، با عنایت به اینکه بخشی از مسیر از مناطق مربوط به منابع ملی و جنگل عبور و تخریب گسترده ای ایجاد می کرد، اختلافات گسترده ای بین دستگاههای مربوط در جمع بندی نهایی و اجرای طرح بوجود آمد.
معاون امور عمرانی استاندار گلستان گفت: در نهایت در سفر دولت به استان، استاندار گلستان به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور به منظور رفع اختلافات و اتمام راه علی آباد به شاهرود تعیین شد که متعاقب آن با نشست های تخصصی و کارشناسی موضوع رفع اختلاف آن در دستور پیگیری های استانداری و حوزه معاونت عمرانی با حضور دستگاههای اجرایی مربوط قرار گرفت.
عبدالرضا دادبود عنوان کرد: نهایتا بعد از بررسی همه گزینه های پیشنهادی، مسیر اجرایی طرح با نظر سازمان حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی تغییر یافته و به مسیری که تخریب بسیار کمتری نسبت به گزینه های دیگر داشت تبدیل شد و در نهایت با تایید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و رئیس سازمان جنگل ها و مراتع کشور و وزیر راه و شهرسازی برای اجرا ابلاغ شد.
تنها 463 متر از مسیر جنگلی است
وی با تاکید بر حساسیت ویژه مدیریت استان در حفظ محیط زیست و منابع طبیعی در اجرای تمامی پروژه های عمرانی گفت: از طول 3.2 کیلومتر مربوط به مسیر احداثی تنها 463 متر از مسیر از عرصه های جنگلی عبور می کند که فاقد درختان راش و سرخدار است.
معاون امور عمرانی استاندار گلستان گفت: در این قسمت از طرح برای گزارش منابع طبیعی استان بمنظور احداث مسیر مربوطه با رعایت عرض پلان عرض جاده به تعداد 619 اصله درخت و درختچه جنگلی از طبقه قطری 0 تا حداکثر 60 سانتی متر و عموما در طبقه بندی قطری 0 تا 10 سانتی متر به تعداد 574 قطعه اصله و با حجم کل 39.3 متر مکعب مورد نشانه گذاری قرار گرفت.
وی یادآورشد: بر اساس مستندات موجود، فقط یک درخت به قطر 50 تا 60 سانتی متر از نوع ممرز و سه درخت با قطر 40 تا 50 سانتی متر از نوع انجیلی و ممرز و هشت درخت با قطر 30 تا 40 سانتی متر از نوع بلوط و انجیلی و ممرز قطع شده است.
معاون امور عمرانی استانداری گلستان گفت: بر اساس صورتجلسه و توافقات بعمل آمده به منظور خسارات وارده در این مسیر 463 متری اداره کل راه و شهرسازی متعهد شده است که نسبت به انجام عملیات درختکاری، آبیاری، نگهداری و حفاظت به میزان 40 هکتار در کنار گذر و 60 هکتار دختکاری در حاشیه جاده های شهرستان علی آبادکتول اقدام کند.
تکذیب قطع چهار هزار اصله درخت
دادبود بیان داشت: با وجود گزارشات منتشر شده در رسانه ها، موضوع قطع چهار هزار اصله درخت تکذیب می شود و این از ناآگاهی و بی اطلاعی است و نیز تنوع گونه ای راش به هیچ وجه از دره زیارت و سمت جنگل های مرکز شرق گلستان ادامه نداشته و در این منطقه گونه راش وجود ندارد.
رئیس شورای فنی گلستان با اشاره به اینکه برخی با بیان و اظهار اطلاعات غلط و نادرست اذهان عمومی را نگران و مشوش می سازند، اظهار داشت: مطالب غیرکارشناسی مطرح شده از طرف برخی افراد قابل پیگیری است و داشتن دغدغه محیط زیست و منابع طبیعی مجوز اظهارات غیرکارشناسی نبوده و لازم است مطالب با پشتوانه دقیق علمی و بررسیهای کارشناسی و لحاظ همه جوانب ارائه شود.
معاون امور عمرانی استاندار گلستان گفت: پیگیری ساخت این جاده بیش از دو دهه توسط مردم منطقه و با جدیت هر چه تمام در دستور کار بوده و به همین منظور ستادهای مردمی نیز تشکیل شده است.