سفیر کشور لهستان در دیدار با رئیس شورای شهر تهران خواستار ارائه کپی اسناد مالکیت مربوط به قبرستان دولاب شد و گفت: این قبرستان به صورت مشترک بین دو کشور فرانسه و لهستان مورد استفاده قرار می ­گیرد و ما خواستار دریافت کپی اسناد مربوط به بخش لهستان هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهرتهران  در دیدار با سفیر لهستان بر تبادل تجربیات شهری بین تهران و ورشو تاکید کرد و اظهار داشت: امیدوارم دوستی و همکاری بین همه ملت­ های جهان به خصوص ایران و لهستان برقرار باشد .

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به درخواست­ های سفیرلهستان در مورد مسائل شهری، فرهنگی و مشارکتی خاطر نشان کرد: تمام این ارتباطات و همکاری ها به خاطر نزدیک شدن ملت­ ها به یکدیگر است که ما تلاشمان این است با تمام کشور­های اروپایی و آسیایی ارتباط نزدیک و متقابل داشته باشیم.

چمران خاطر نشان کرد: اگر تمام این ارتباطات و همکاری ها وجود داشته باشد اما مردم احساس کنند این دوستی­ ها ظاهری است این ارتباط نتیجه چندانی نخواهد داشت.

یولیوش گویوو، سفیر کشور لهستان در این دیدار از رئیس شورای شهر تهران خواست تا در رابطه با چندین موضوع که مورد درخواست کشور لهستان است اعلام همکاری کند.

سفیر لهستان اولین موضوع مورد درخواستش را ارائه کپی اسناد مالکیت مربوط به قبرستان دولاب برشمرد و خاطر نشان کرد: این قبرستان به صورت مشترک بین دو کشور فرانسه و لهستان مورد استفاده قرار می ­گیرد و ما خواستار دریافت کپی اسناد مربوط به بخش لهستان هستیم.

کسی با خرید قبر مالک قبرستان نمی شود

چمران در پاسخ به این درخواست گفت: اطلاعات وضعیت سند و مالکیت این قبر­ها در اسناد موجود در شهرداری باید بررسی شود اما چیزی که بین مردم ایران نیز متداول است این است که مردم با خرید قبر و دفن میت مالک قبرستان نمی شوند و مالکیت قبرستان با شهرداری است.

درخواست اجازه دفن در قبرستان دولاب

سفیر لهستان همچنین از رئیس شورای شهر تهران خواست تا در رابطه با دفن برخی از اقلیت­ های لهستانی که تعداد آنها بسیار اندک است و در سنین بالای 70 تا 80 سالگی قرار دارند مجوز دفن در قبرستان دولاب صادر شود.

سفیر لهستان اظهار داشت: این درخواست ما نقض قانون نیست بلکه با توجه به تعداد اندک این افراد یک نگاه بشر دوستانه است.

دفن میت در داخل شهر ممنوع است

چمران در پاسخ به این درخواست با اشاره به اینکه در حال حاضر دفن میت در داخل شهر و حتی امام زاده­ ها ممنوع است خاطر نشان کرد: اکنون بهشت زهرا برای دفن اموات در نظر گرفته شده است که برای اقلیت­ ها نیز جایگاه خاصی در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: اگر تعداد این افراد کم باشد و در قبرستان دولاب نیز جا برای دفن میت باشد و از نظر بهداشتی نیز مشکلی نباشد موضوع قابل بررسی است و گرنه این افراد می توانند براساس مذهب خود در قبرستان­ های مخصوص اقلیت های دینی دفن شوند.

درخواست اجرای پروژه های مشترک میان تهران و سفارت های اروپایی

سفیر لهستان در ادامه خواستار اجرای پروژه مشترک بین تهران و برخی از سفارت­ های اروپایی از قبیل فرانسه، اتریش، آلمان در بخش­ های تاریخی شهر تهران شد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه­ ها تنها اروپایی نیستند بلکه تاریخ مشترک بین ایران و اروپا هستند از رئیس شورای شهر تهران خواست بر مبنای تقاضای مشترک سفرای این کشور­ها برای حفظ این پروژه­ ها همکاری شود.

ارائه لیست تصاویر و قبر­های اروپایی­ ها درایران

وی افزود: به عنوان مثال یکی از این پروژه ها می تواند ارائه لیست تصاویر و قبر­های اروپایی­ ها درایران برای معرفی در اینترنت باشد تا دانشجویان ومتقاضیان از آن ها دیدن کنند.

رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به این درخواست گفت: شما فهرست پروژه ها را از طریق وزارت خارجه ارائه کنید ،شورای شهر و مدیریت شهری به تک تک آنها پاسخ خواهد داد.

تشکر مهاجرین لهستان از میهمان نوازی ایرانیان

سفیر لهستان درادامه گفت: تقاضای دیگر این است که به مناسبت هفتادمین سالگرد ورود مهاجرین لهستان به ایران قرار است مراسمی برگزار شود، اجازه داده شود لوح یادبودی شامل متن تشکر از کشور ایران به دلیل مهمان نوازی از مهاجرین بعد از جنگ جهانی دوم تهیه شود و در قالب پلاک بر روی بنای یادبودی نصب شود.

سفیر لهستان افزود: این بنای یادبود شامل کشور­های دیگر غیر از ایران نیز می­ شود که ما نمی خواهیم ایران خارج از این برنامه باشد.

چمران در پاسخ به این درخواست گفت: در خصوص این مراسم باید به صورت رسمی از وزارت خارجه درخواست شود چرا که بخش عمده این مراسم به وزارت خارجه و سیاست کلان کشور بستگی دارد و مدیریت شهری و شورای شهر آمادگی لازم برای اجرای این بنای یاد بود را دارند.

درخواست همکاری فرهنگی میان لهستان و ایران

سفیر لهستان در ادامه خواستار حمایت از فعالیت­ های فرهنگی دو کشور از قبیل برگزاری نمایشگاه­ های فرهنگی، نمایش فیلم و تئاتر شد.

رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مدیریت شهری آمادگی همکاری در مورد اجرای مسائل فرهنگی را دارد گفت: وزارت ارشاد باید مجوز لازم جهت اجرای اینگونه فعالیت­ ها را صادر کند.

آخرین وضعیت تغییر نام خیابان ورشو

سفیر لهستان در پایان به تغییر نام خیابان ورشو در تهران اشاره کرد و گفت: می خواهم بدانم این تغییر نام درچه مرحله­ ای است و در ضمن در ورشو ما خیابانی به نام تهران داریم.

چمران در پاسخ گفت: هنوز آن خیابان به نام ورشو است به شرط آنکه این کار متقابلا در ورشو نیز انجام شود چرا که شما نیز باید نام یک خیابان در مرکز شهر خود را به نام تهران بگذارید.