نجفقلی حبیبی در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر اینکه در حال حاضر تدریس فلسفه در کشور به خصوص در حوزه علمیه و دانشگاه ها روند خوبی را طی می کند افزود: برای اینکه این روند تا چه میزان توانسته فلسفه را بشکافد و معرفی کند نمی توان گفت روند مطلوب بوده ولی کارهای صورت گرفته است.
وی فلسفه را یک امرعقلی عنوان کرد و افزود: متناسب با نیازهای بشری برای فهم و تحلیل جهان باید فلسفه وارد عرصه شود و اظهار نظر بکند و نو شدن فلسفه با نیازهای بشری چیزی است که انتظار داریم.
حبیبی با تاکید بر اینکه در خصوص متناسب سازی فلسفه با نیازهای روز کارهای خوبی در فلسفه اسلامی صورت گرفته است افزود: هر چند کارهای خوبی در زمینه متناسب سازی فلسفه اسلامی صورت گرفته ولی آنگونه که انتظار داریم با حد مطلوب فاصله است.
عضو بازنشسته گروه فلسفه اسلامی دانشگاه تهران ، توسعه فلسفه در ایران را نیازمند تغییر در برخی ساختارها و روش ها دانست و افزود: باید روش تدریس فلسفه تغیر پیدا کند و کسانی ددر رشته فلسفه تحصیل کنند که استاد فلسفی باشند و رسیدن به نقطه نیازمند زمان است.
حبیبی توجه کردن به عقلایت و تعقل در فضای اجتماعی کشور را در زمینه توسعه فلسفه در جامعه مهم و اساسی دانست و با اذعان به اینکه آنگونه که باید در کشور به عقلانیت و تعقل در کشور توجه نمی شود افزود: رشته فلسفه در پی عقلانیت و تعقل است و باید عقلانیت و تعقل در فضای اجتماعی کشور ایران به عنوان یک فضیلت مورد تاکید باشد.
وی، منطقه سهرورد را منطقه وسیع و دارای قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری عنوان کرد و افزود: سهرورد خاستگاه عالمان و دانشمندان بزرگ بوده و نزدیکی سهرود به سلطانیه می تواند به عنوان یک قطب گردشگری بزرگ مطرح باشد.
حبیبی همچنین مشارکت خیرین را برای ساخت بنیادعلمی و فلسفی سهروردی را مورد تاکید قرار داد و گفت: تاسیس مرکز مطالعات فلسفی و فلسفه سهروردی در شهر سهرورد می تواند باعث حضور دانشمندان فلسفه ایرانی و جهانی در این مرکز شود.