اصفهان - خبرگزاری مهر: مدیر کل بیمه خدمات درمانی استان اصفهان گفت: پزشک خانواده می‏تواند به غیر از پزشک عمومی، متخصص عفونی، اطفال، پزشک اجتماعی و متخصص داخلی هم باشد اما نه به عنوان یک متخصص بلکه در حکم یک پزشک عمومی می ‏تواند به ویزیت بیماران برسد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا ریاضیات ظهر دوشنبه در نشست خبری اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع مناطق شهری اظهار داشت: بر اساس پژوهشی که در اصفهان انجام گرفت مشخص شد که 60 درصد پزشکان عمومی اصفهان زیر خط فقر هستند.

وی افزود: در این پژوهش مشخص شد که حداقل یک پزشک عمومی باید روزانه بین 10 تا 20 بیمار داشته باشد تا بتواند به وضعیت راضی کننده مالی برسد، اما این در حالی است که به طور تقریبی هر پزشک عمومی بین سه تا چهار بیمار در روز دارد.

مدیر کل بیمه خدمات درمانی استان اصفهان ادامه داد: بسیاری از بدهی‏ سازمان‏های بیمه‏گر به مراکز بهداشتی ودرمانی پرداخت شده است و چون در طرح پزشک خانواده، پزشک دیگر منبع درآمدی از ویزیت بیماران ندارد و 90 درصد پرداخت‏ ها از طریق بیمه باید داده شود، همیشه یک ماه زودتر سازمان‏ های بیمه‏ گر متعهد به واریز کردن حق بیمه به پزشکان شدند.

وی با اشاره به اینکه 80 درصد هزینه‏ ها در همان ماه اول ارائه سند پزشک خانواده بدون هیچ رسیدگی پرداخت می‏شود و 20 درصد دیگر تا 3 ماه پس از پایش پزشک واریز می ‏شود، ادامه داد: تا قبل از اجرای طرح مذکور بیمه ‏ها بیمار محور بودند اما اکنون سلامت محور شدند.

ریاضیات اضافه کرد: سازمان‏ های بیمه ‏گردر این طرح متعهد شدند ضمن پرداخت 70 درصد هزینه آزمایشگاه‏ ها و رادیولوژی‏ ها در بیمارستان‏های دولتی مثل سابق به همین نسبت هزینه آن را در بخش‏ های خصوصی هم متقبل شوند و تنها 30 درصد برعهده مردم باشد.

وی در ارتباط با ویزیت متخصصان که روی رنج 12 تا 15 هزار بود در این طرح به یک هزار و 800 تومان تقلیل می‏ یابد، تاکید کرد: حداقل 3 برابر پرداخت‏ های درمانی مردم برعهده بیمه‏ ها و دولت شده است.

مدیر کل بیمه خدمات درمانی استان اصفهان گفت: پزشک عمومی تا قبل از ورود به طرح پزشک خانواده به دلیل کمبود مالی مجبور به ویزیت تعداد زیادی از بیماران بود اما در این طرح این هرم برعکس است.