نخستین انتخابات پارلمانی لیبی پس از گذشت 50 سال با رقابت 4هزار نامزد برای کسب 200 کرسی در خارج لیبی آغاز و انتخابات در داخل 17 تیر شروع خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین انتخابات پارلمانی لیبی در خارج کشور امروز پس از گذشت 50 سال آغاز شد.

رای دهندگان در جریان این انتخابات نمایندگان خود را برای حضور در کنگره ملی (مجلس موسسان) انتخاب خواهند کرد که از زمان تاسیس دولت فعلی لیبی تاکنون نخستین نهاد قانونگذاری محسوب می شود.

بنا بر اعلام الجزیره، انتخابات پارلمانی لیبی در داخل کشور نیز قرار است 7 جولای (17 تیر) برگزار شود. بیش از 2 میلیون و 800 هزار نفر برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده اند که حدود 80 درصد از تعداد کل رای دهندگان ورد نظر رای دهندگان را تشکیل می دهند.

حدود 4 هزار نامزد در این انتخابات به رقابت می پردازند که که 2 هزار و 639 نفر آنها مستقل هستند. هزار و 202 نامزد نیز وابسته احزاب و جریان های سیاسی هستند.

374 حزب سیاسی در این انتخابات حضور دارند. کنگره ملی از 200 عضو تشکیل می شود که اعضای آن نمایندگان طیف های مختلف لیبی هستند.

ماموریت پارلمان

کنگره ملی لیبی پس از برگزاری انتخابات، قانون اساسی جدید را وضع خواهد کرد و دولت جدید را تشکیل خواهد داد و در عین حال وظائف شورای انتقالی لیبی را نیز انجام خواهد داد.

شورای انتقالی لیبی پس از تشکیل نخستین جلسه کنگره ملی اداره امور را به این کنگره واگذار خواهد کرد. طی 30 روز پس از برگزاری نخستین جلسه کنگره ملی نخست وزیر جدید لیبی باید معرفی و دولت موقت تشکیل شود.

همچنین طی 60 روز پس از نخستین جلسه کنگره ملی اعضای هیئت تدوین قانون اساسی پیش نویس قانون اساسی جدید را به کنگره ارائه خواهند کرد و کنگره نیز پس از تصویب آن را در معرض همه پرسی قرار خواهد داد.

نخستین انتخابات پارلمانی لیبی پس از گذشت نیم قرن با اعتراضاتی همراه است مناطق شرقی لیبی نسبت به توزیع کرسی های مجلس موسسان اعتراض دارند تا جایی که برخی از مردم لیبی روز یکشنبه به مقر کمیساریای انتخابات در بنغازی حمله کردند و اسناد و مدارک موجود را به آتش کشیدند.

ساکنان شرق لیبی خواستار افزایش کرسی های خود در کنگره هستند چرا که غرب لیبی 100 کرسی، جنوب 38 و شرق لیبی 60 کرسی در کنگره دارد.

اعتراضات مردمی در شرق همچنان ادامه دارد و حدود هزار لیبیایی روز گذشته با برپایی تظاهراتی در شهر طبرق اعتراض خود را به توزیع کرسی ها ابراز کردند و ضمن انتقاد از مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای انتقالی لیبی کناره گیری وی از قدرت را خواستار شدند.