علی فرجی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات به وجود آمده در بحث توافقات شهرداری تهران با باقرشهر اظهار داشت: متأسفانه شهرداری تهران علیرغم گذشت بیش از چهارسال، هنوز به بخش زیادی از توافقات خود عمل نکرده است و به همین دلیل از این دوستان گله مندیم.
وی اضافه کرد: در آخرین جلسه علنی شورای شهر تهران که در اسفندماه 90 با حضور آقایان چمران، شکیب و خادم برگزار شد، در این مورد صحبت های خوبی صورت گرفت اما تاکنون در باقرشهر عمل خاصی انجام نشده است.
باقرشهر از ماده 123 قانون ارزش افزوده مصوب دولت آسیب دید
نایب رئیس شورای اسلامی باقرشهر در ادامه با اشاره به ماده 123 قانون ارزش افزوده مصوب دولت گفت: متأسفانه باقرشهر جزو شهرداری هایی است که با تصویب این قانون آسیب زیادی دیده است.
وی افزود: البته کلیات این قانون در شهرهایی که جمعیت زیادی دارند خوب به نظر می رسد ولی شهرهایی مثل باقرشهر که 85 درصد از درآمدشان از شرکت های حریم قانونی آنها تأمین می شود، در زمینه این قانون مورد بی مهری قرار گرفته اند.
100 درصد آلایندگی برخی صنایع به باقرشهر برمی گردد
فرجی یادآور شد: براساس آخرین گزارش های مسئولان محیط زیست، 100 درصد آلایندگی این صنایع به شهر باقرشهر بر می گردد و این منصفانه نیست که آلودگی های آن، نصیب باقرشهر و شهروندان آن شود و درآمد آن به شهرهای دیگر تعلق بگیرد.
وی ادامه داد: باید مسئولان، تبصره ای برای این موضوع بگذارند تا شهرهایی که 100 درصد آلایندگی صنایع موجود در حوزه استحفاظی آنها متوجه شهر است، کل درآمد حاصل از آنها به آن شهر تعلق گیرد تا برای کم کردن معضلات آن هزینه شود. خارج از انصاف است که این درآمد نصیب شهرهای همجوار باقرشهر شود.
باقرشهر مورد هجوم آلودگی ها
نایب رئیس شورای اسلامی باقرشهر تصریح کرد: باقرشهر شهری که از شمال غرب توسط کارخانه های شهر، از شمال شرقی پالایشگاه و شرکت های نفتی و از جنوب شرقی و غربی و بهشت زهرا(س) و نیروگاه گازی ری مورد هجوم آلودگی است و هیچ جایی برای توسعه ندارد، پس نیازمند این درآمدها برای هزینه کردن در شهر است.
وی اضافه کرد: در صورت اجرای این قانون باید به عنوان عضو شورا اعلام کنم که شهرداری به سختی خواهد توانست خود را اداره کند.
مشکلات وجود خیل عظیم افاغنه در باقرشهر
فرجی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات باقرشهر را می توان وجود خیل عظیم افاغنه در باقرشهر دانست؛ البته کشور ما شاید تنها کشور مهمان نواز دنیاست اما حضور پرشمار این عزیزان در باقرشهر غیرمنطقی به نظر می رسد.
وی تأکید کرد: سال ها این عزیزان از امکانات شهرداری و شهر استفاده می کنند اما از پرداخت عوارض خبری نیست، در صورتی که فرزندان و شهروندان ما بابت ساخت پارک و امکانات شهری عوارض پرداخت می کنند.
نایب رئیس شورای اسلامی باقرشهر افزود: اخیراً با مکاتباتی که با مدیرکل امور اتباع بیگانه استان تهران داشتیم، حدود یک سال است که بخشی از عوارض سالانه افاغنه را به حساب باقرشهر می ریزند البته مبلغ قابل توجهی نیست اما از این عزیزان به دلیل حمایتشان از شهرداری باقرشهر تقدیر و تشکر می شود.
مدیریت یکپارچه شهری وظیفه آینده شوراهای اسلامی
وی در بخش دیگری از این گفتگو تأکید کرد: مدیریت یکپارچه شهری وظیفه آینده شوراهای اسلامی خواهد بود؛ روند روبه رشد و تحولات شهرها نشان از اوج فعالیت شوراها در شهرهاست و پیش زمینه ای برای مدیریت یکپارچه در شهر محسوب می شود.
فرجی افزود: هر چه که پیش می رویم شاهد افزایش تجربیات شوراها هستیم، تجربیاتی که باعث شده تحولات زیادی در زمینه های اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و شهرسازی به صورت گسترده در شهرها شود که امید است با این روند سریع تکامل شوراها، شاهد واگذاری مدیریت شهری باشیم.
وی بیان داشت: امید است تصمیم گیری در مورد سایر دستگاه ها از جمله دستگاه های خدمات رسان نیز به شوراها واگذار شود که به اعتقاد بنده، افق دوری برای شوراها نیست.
نایب رئیس شورای اسلامی باقرشهر افزود: در هر شهری فرصت ها و تهدیدها وجود دارد اما مدیری موفق است که بتواند با تدبیر خود، تهدیدها را به فرصت تبدیل کند و شوراها در این زمینه می توانند بسیار پویا ظاهر شوند.
وی تصریح کرد: شوراها در یک پروسه چهار ساله باید با مطالعه ای دقیق که از شهر دارند بتوانند با برنامه ریزی کوتاه مدت یا میان مدت، اهدافشان را به بهترین وجه پیش ببرند که در این زمینه شورای اسلامی باقرشهر فعالیت های خوبی را انجام داده که می توان از آن جمله ساماندهی صنوف مزاحم و جابه جایی مشکلات زیست محیطی با همکاری اداره بهداشت و محیط زیست را نام برد.
مشکل 10 سال گذشته تهدید باقرشهر از ناحیه پالایشگاه تهران دیگر وجود ندارد
فرجی ادامه داد: می توان جلساتی را که با مدیریت پالایشگاه برای برون رفت از مشکل بزرگ زیست محیطی باقرشهر برگزار می شود، از این دست نام برد؛ در حال حاضر مشکلی که در 10 سال گذشته وجود داشت و باقرشهر از ناحیه پالایشگاه تهران مورد تهدید قرار می گرفت، دیگر وجود ندارد.
وی اظهار داشت: راهکارها و پیگیری هایی که توسط شورا انجام شد، باعث کاهش چشمگیر این مشکلات و معضلات شد؛ همچنین در بخش صرف هزینه ها و اعتبارات چه در مورد پروژه های عمرانی یا ایجاد پارک ها و آسفالت ریزی سعی شده تمام اعتبارات تحقق پیدا کند.
نایب رئیس شورای اسلامی باقرشهر افزود: شورای باقرشهر با توجه به مسائلی که خود نیز دخل و تصرفی در تصمیم گیری آن ندارد وارد شده و پیگیر مشکلات دیگر شهر از جمله تأمین آب آشامیدنی باقرشهر یا بالا بردن کیفیت این آب بوده و پیگیری های مستمری را انجام داده است تا با کمک دولت این معضلات حل شود.
لزوم ارتقای درجه نیروی انتظامی باقرشهر
وی گفت: به دلیل اینکه این شهر با توجه به صنایع و ظرفیت های موجود که در خود دارد، ارتقای درجه نیروی انتظامی را برای حفظ امنیت بیشتر می طلبد، شورای اسلامی مکاتبات خوبی را با فرمانداری برای رفع آن انجام داده که در آینده ای نزدیک مثمرثمر خواهد شد.
نایب رئیس شورای اسلامی باقرشهر در پایان بیان داشت: شاهدیم که هرچه از عمر شوراها می گذرد شورا به بلوغ فکری بیشتری می رسد و با آشنایی بیشتر با قوانین، اشراف بیشتری به رفع مسائل شهر دارد؛ به طور مثال در یک دوره چهار ساله، مدرک کارشناسی به دانشجویان داده می شود و حال آنکه 14 سال از عمر شوراها می گذرد و این خود به معنای ارتقای شخصیت علمی و عملی شورا بر پایه قانون و اجرای مصوبات آن است.