معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه پیشنهاد جدید مسئولان ترکیه برای کاهش قیمت گاز صادراتی را نشنیده‌ام، از احتمال افزایش 5 میلیون مترمکعبی صادرات گاز به این کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، جواد اوجی در جمع خبرنگاران درباره پیشنهاد اخیر اعضای مختلف کابینه دولت ترکیه برای کاهش بهای گاز صادراتی ایران به این کشور همسایه، گفت: در حال حاضر پیشنهاد جدیدی برای کاهش قیمت گاز صادراتی به ترکیه را نشنیده‌ام و این مباحث مربوط به گذشته است.

مدیرعامل شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه به زودی رستم قاسمی وزیر نفت ایران به ترکیه سفر خواهد کرد، تصریح کرد: در این سفر یکی از موضوعات اصلی مذاکرات گازی دو کشور افزایش حجم صادرات گاز طبیعی ایران است.
 
معاون وزیر نفت از احتمال افزایش 5 میلیون مترمکعبی صادارت گاز ایران به ترکیه خبر داد و افزود: در حال حاضر سقف قراردادی ایران ـ ترکیه 30 میلیون مترمکعب در روز است و این ظرفیت می تواند تا 35 میلیون متر مکعب در روز افزایش یابد.
 
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی گاز بار دیگر با تاکید بر اینکه بازنگری در قیمت فروش گاز در قرارداد ایران و ترکیه دیده شده است، بیان کرد:  بازنگری در قیمت گاز در این قرارداد حق دو کشور است.
 
این مقام مسئول با یادآوری اینکه حجم تولید گاز کشور با توجه به وارد مدار شدن فازهای جدید پارس جنوبی تا 1.5سال آینده 100 تا 150 میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت، اعلام کرد: تحقق این مهم، ظرفیت صادراتی کشور را افزایش می دهد.
 
این در حالی است که جودت ییلماز وزیر توسعه ترکیه هفته گذشته در جمع خبرنگاران از مذاکره با ایران برای کاهش قیمت نفت صادراتی این کشور خبر داد و اعلام کرده است: اگر این مذاکرات به نتیجه برسد ترکیه به داوری بین المللی مراجعه نمی کند.
 
از سوی دیگر، تانر ییلدیز وزیر نفت و انرژی ترکیه هم از ابتدای سالجاری تاکنون بارها نسبت به کاهش قیمت گاز وارداتی از ایران هشدار داده و تاکید کرده است: در صورت عدم کاهش بهای گاز ترکیه به داوری بین المللی مراجعه نخواهد کرد.
 
اوجی همچنین در خصوص افزایش صادرات گاز به پاکستان با بیان اینکه در سفر اخیر وزیر انرژی پاکستان به ایران افزایش حجم صادارت گاز از 21.5 به 30 میلیون مترمکعب در روز مهمترین موضوع بود که گفت گوهای اولیه آن از سوی شرکت ملی صادارت گاز ایران انجام شده است.

وی در ادامه در خصوص ساخت نخستین پالایشگاه ملی گاز در کشور نیز توضیح داد: طراحی مهمترین نکته در ساخت این پالایشگاه کاملا ایرانی به شمار می آید که فعالیت خوبی در این بخش انجام شده است.
 
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز، در شرایط فعلی هالکان و سفید زاخو در استان فارس،‌ میدان هایی هستند که گاز آنها در این پالایشگاه پالایش خواهند شد.
 
این مقام مسئول با یادآوری اینکه بخش عملیات اجرایی ساخت پالایشگاه گاز 100 درصد ایرانی با قرارگاه خاتم نهایی و قرار داد آن نیز امضا شده است، خاطر نشان کرد: پیش بینی می شود ساخت این پالایشگاه زودتر از وعده داده شده به مقام معظم رهبری به پایان برسد.