به گزارش خبرنگار مهر، قاسم جان بابایی عصر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: سرطان پس از بیماری های قلب و عروق به عنوان دومین علت مرگ و میر در منطقه مازندران محسوب می شود.
وی افزود: شایع ترین سرطان در مازندران در دستگاه گوارش اتفاق می افتد که در این بین سرطان معده بیشترین شیوع را به همراه دارد.
رئیس دانشکده پزشکی ساری با اشاره به اینکه سرطان گوارشی از شایع ترین بیماری در این بخش محسوب می شود افزود: علت این بیماری عفونت میکروبی و تغذیه و مصرف غذایی با ترکیبات نیترات وغذایی سوخته است.
جان بابایی با اعلام اینکه مردم استان حجم غذایی سنگین و بالایی مصرف می کنند افزود: این امر سبب ایجاد بیماری سرطان گوارشی در فرد می شود.
وی بیان داشت: مصرف غذایی پرچرب، استفاده از غذای داغ به ویژه چای داغ، چاقی و استفاده از میوه جات و صیفی جاتی که در تولید آن از مصرف سموم استفاده می شود سبب ایجاد بیماری سرطان گوارشی در فرد خواهد شد.
فوق تخصص خون و انکولوژی با اشاره به اینکه زمینه های ایجاد سرطان گوارشی درزمینه ارثی در مازندران شیوع ندارد، افزود: در بیماری سرطانی زیاد موضوع ارثی مطرح نیست.
وی با اشاره به اینکه زمینه ابتلا به بیماریهای سرطانی در کشور یک دهه زودتر نسبت به کشورهای دیگر اتفاق می افتد، گفت: میانگین سنی جمعیت کشور ما پایین و جوان هستند.
جان بابایی گفت: تشخیص زود رس این بیماری موجب علاج قحطی در فرد مبتلا خواهد شد.
وی گیر کردن غذادرمعده، احساس درد ناحیه شکم، کاهش وزن، یبوست و تغییر مزاج افراد را از جمله علائم ظاهری در بیماری سرطانی گوارشی روده بزرگ و کوچک دانست.
وی گفت: خوردن انگور با پوست و مصرف چای سبز و گوجه فرهنگی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و دستگاه گوارش را کاهش می دهد.
جان بابایی افزود: شیوع ابتلا به بیماری سرطان دستگاه گوارش در منطقه جنوبی کمتر از مناطق شمالی است.
وی گفت: استفاده از میوه خرما به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدان به نظر می رسد جلوی برخی از سرطان را بگیرد.