یکی از برگزیدگان همایش حج و اقتصاد با بیان اینکه یکی از اصول ثابت در حکومت اسلامی در نظر گرفتن مصالح عالیه دنیای اسلامی است، گفت: منافع اقتصادی جهان اسلام بر ملی گرایی و گروه گرایی تقدم دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر کریمی، مقاله خود را در نشست تخصصی نخستین همایش ملی حج و اقتصاد، با عنوان «بررسی ظرفیت های اقتصادی حج ابراهیمی – محمدی با رویکرد نظام وار در پرتو بیانات امام خمینی و مقام معظم رهبری» ارائه داد.

وی با بیان اینکه از پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون، هنوز نگاه جامع، وسیع و عمیقی به ابعاد و ظرفیت های عظیم حج که یکی از پنج ستون اصلی دین مبین اسلام به شمار می آید به وجود نیامده است، گفت: در سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی،  امام خمینی با بیان صریح خود از ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی و حتی اقتصادی حج ابراهیمی پرده برداشت.
 
کریمی با بیان اینکه به سبب شرایط خاص زمان حضرت امام، بیشتر تمرکز ایشان به ابعاد اجتماعی – سیاسی حج بود و کمتر از ابعاد اقتصادی آن بحثی مطرح می شد، گفت: اما همچنان این دریچه پیش روی ما باز است و بعد انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی این فریضه بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت و در برنامه ریزی مسئولان و نگاه های مردمی جلوه کرد.
 
وی افزود: در سالهای اخیر نیز ابعاد و ظرفیت‏‎های این پدیده چند بعدی به ویژه در بخش اقتصادی و با رویکرد نظام‎وار و به هم پیوسته از سوی رهبر انقلا مطرح گشت و ایشان به نکات نابی از این مسئله پرداختند و رهنمودهایی را به مسئولان و مردم ارائه دادند.
 
کریمی در ادامه سخنانش به بیان شاخصه های اقتصادی حج پرداخت و از استقلال اقتصادی مسلمین به عنوان اولین مشخصه نام برد و گفت: در همین راستا مقام معظم رهبری بر این باورند که در حج همه ملت ها می توانند با بهره گیری از فضای معنوی بیت الله الحرام، خود را برای حرکتی هماهنگ و مخلصانه در راه بازگشت به حاکمیت اسلام و کسب عزت و استقلال و تلاش برای تحولی اساسی در کشورهای خود آماده سازند.
 
وی طرح و حل و فصل مشکلات و مسایل اقتصادی کشورهای اسلامی را از دیگر ظرفیت های اقتصادی حج عنوان کرد و گفت: اجتماع عظیم حج گزاران در کنگره حج، فرصت مغتنمی برای طرح مشکلات بین مسلمین، ملت ها و دولت هایشان است.
 
کریمی با بیان اینکه از مهمترین و اساسی ترین مسایل اقتصادی که دنیای اسلام با آن روبروست وابستگی اقتصادی بیش از حد به شرق و غرب، خودباختگی و روحیه خودکم بینی، ترک کردن قرآن و احکام اقتصادی اسلام، استفاده نادرست از منابع و ذخایر خدادادی است، گفت: فرصت حج، ظرفیت بسیار مغتنمی است که می توان این مسایل را در آن طرح و برایش چاره اندیشی کرد.
 
وی یکی از اصول ثابت اسلامی در حکومت اسلامی را در نظر گرفتن مصالح عالیه مسلمین و دنیای اسلام، به جای توجه انحصاری بر مرزهای ملیت و قومیت و منافع ایشان معرفی کرد و گفت: در بعد اقتصای نیز وضعیت به این منوال است و ما تنها نباید به دنبال منافع اقتصادی خود در منطقه باشیم بلکه جهان اسلام اساس یک امت واحده‏اند و در صورتی می توانند به عزت اقتصادی دست یابند که با هم همکاری و برادری داشته باشند و منافع اقتصادی جهان اسلام بر ملی گرایی و گروه گرایی تقدم  دارد.