به گزارش خبرگزاری مهر، پرفسور جان میرشایمر در اظهارات اخیر خود مدعی شده که وجود ایران هستهای ثبات را در خاورمیانه بیشتر خواهد کرد. او که متعلق به مشی واقعگرایی تهاجمی است چنین استدلال کرده بود که سلاحهای هسته ای بر اساس قدرت بازدارندگی قادر خواهند بود که ثبات بیشتری را برای منطقه خاورمیانه به همراه آورند. این در حالی است که داشتن تسلیحات هستهای از سوی ایران همواره رد شده و رهبر انقلاب نیز در فتوایی داشتن آنرا حرام دانستهاند.
بر این اساس، گروه ایران در جهان خبرگزاری مهر در ادامه گفتگوی خود با پروفسور جان میرشایمر این مبنا را برای امکان تحلیل در مورد موضوع هسته ای ایران از این نظریه پرداز معاصر جویا شده که اظهارات وی در پی می آید.
بر اساس تحلیل اخیر شما به نظر می رسد که اصل موازنه قوا، منطق کلیدی تحلیلهای شما در مورد موضوع هسته ای ایران بوده است؟
بله. مبنای من در تحلیل در خصوص موضوع هستهای ایران و هسته ای شدن این کشور اصل موازنه قدرت است و قدرت یابی ایران و دست یافتن آن به تسلیحات هسته ای از رهگذر این اصل قابل فهم است.
تصور نمی کنید با توجه به سوابق تاریخی کشورهای منطقه خاورمیانه و مناسبات فعلی آنها، اصل موازنه تهدید توان تحلیلی بهتری برای مسائل و موضوعات این منطقه داشته باشد؟
من از طرفداران منطق و اصل موازنه قوا هستم. اگر چه باید بگویم که برای نظریه موازنه تهدید نیز احترامی قائل هستم. ولی به هر حال اعتقاد دارم منطق موازنه قوا توان تحلیلی برای موضوع هستهای ایران را دارد.
جان میرشایمر نظریهپرداز واقعگرایی تهاجمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه شیکاگو و عضو سابق شورای روابط خارجی آمریکا و نویسنده ( به همراه استفن والت) "لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا" است. کتاب اخیر او "چرا رهبران دروغ می گویند: حقیقت درباره دروغگویی در سیاست بین الملل " نام دارد.
……………………
گفتگو از: جواد حیراننیا