عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی یا تاکید بر اینکه تا زمانیکه قانون احزاب اصلاح نشود برپایی خانه احزاب امکان پذیر نیست، گفت: ائتلاف میان احزاب همسو سامانه خوبی برای جایگزینی خانه احزاب است.

حمیدرضا ترقی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن آسیب شناسی عملکرد خانه احزاب در دوران اصلاحات و با اشاره بر ضرورت اصلاح قانون احزاب قبل از انتخابات ، گفت: خانه احزاب در جهت اهداف و سیاستهای دولت اصلاحات طراحی شده بود؛ لذا نمی توان برای این تشکل مبنای قانونی متصور شد.

نمایندگان خانه احزاب نقش اپوزیسیون را بازی می کردند

وی با بیان اینکه دولت اصلاحات با تحزب به دنبال عملی کردن سیاست های خود در نظام بود، افزود: اصلاح طلبان از طریق خانه احزاب به دنبال ایجاد یک نمایندگی از طرف احزاب ایران برای تبادل فکری با سایراحزاب جهان بود؛ اما نمایندگانی که از طرف احزاب ایران به خارج می رفتند عمدتا نقش اپوزیسیون را بازی می کردند .

خانه احزاب به دنبال ایجاد دموکراسی غربی بود

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، تصریح کرد: خانه احزاب به دنبال این بود که جایگاه تحزب را بر اساس دموکراسی غربی طراحی کند و در این راستا احزاب یک نفره زیادی به منظور تاثیرگذاری در آراء تشکیل شد و بر این اساس به مرور نقش اصولگرایان در خانه احزاب کمرنگ شد.

وی با اشاره به تدوین منشور انتخاباتی توسط وزارت کشور ادامه داد: بعد از آنکه خانه احزاب حاضر به امضاء منشور رقابت های سیاسی نشد، اصولگرایان دیگر در جلسات خانه احزاب شرکت نکردند.

تا زمانیکه قانون احزاب اصلاح نشود احیای خانه احزاب امکان پذیر نیست

ترقی با تاکید بر ضرورت اصلاح قانون احزاب تا قبل از انتخابات سال آینده، گفت: در قانون جدید باید برای خانه احزاب یک جایگاه قانونی تعریف شود و تا زمانیکه قانون اصلاح نشود، برپایی مجدد خانه احزاب امکان پذیر نخواهد بود.

پالایش در احزاب ضروری است

وی با اشاره به آنچه بی نظمی و بی قانونی  در احزاب سیاسی خواند، بیان داشت: با اصلاح قانون احزاب باید یک پالایش جدی در احزاب ایران به وجود آید تا تنها احزاب شناسنامه دار بخصوص در زمان انتخابات بتوانند فعالیت کنند.

ترقی همچنین شکل گیری ائتلاف میان احزاب همسو را جایگزینی مناسب برای خانه احزاب دانست و گفت: همچنان که در انتخابات گذشته نیز شاهد بودیم احزابی که دارای ایدوئولوژی مشترک بودند در کنارهم قرار گرفتند و ک ائتلافی را به وجود آوردند ؛ لذا این ائتلافها تنها سامانه ای است که می تواند جایگزین خانه احزاب شود.

ائتلافها نمایندگانی را برای پای صندوقها و رایزنی با یکدیگر انتخاب کنند

وی افزود: در این ائتلافها 10 تا 20 حزبی که عقاید و تفکرات مشترک دارند می توانند گردهم درآیند و در زمان انتخابات نماینده ای را در وزارت کشور و پای صندوق های رای داشته و همچنین نمایندگان آنان برای تبادل نظر می توانند با سایر ائتلافها رایزنی داشته باشند.  

پیش بینی سه ائتلاف برای انتخابات آتی

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه ، با پیش بینی سه ائتلاف در انتخابات آتی، گفت: جبهه متحد اصولگرایان، جبهه پایداری و اصلاح طلبان سه ائتلاف انتخابات آینده را تشکیل خواهند داد.

ترقی، همچنین در پاسخ به این سوال که موتلفه اسلامی در چه مرحله از تصمیم گیری برای انتخابات قرار دارد، خاطرنشان کرد: بعد از تشکیل ستاد انتخابات ، در مرحله تصمیم گیری برای نحوه ورود به رقابتها هستیم که یا به صورت مستقل و یا به صورت اتئلاف در انتخابات شرکت کنیم و هر کدام که در شورا مصوب شود به آن عمل خواهد شد.