به گزارش خبرنگار مهر، به منظور آشنایی و معرفی هنر زیبای کاشی کاری روز یکشنبه یک دوره کلاس آموزشی کاشی کاری سنتی توسط میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین برگزار شد.
این نشست آموزشی به همت معاونت میراث فرهنگی توسط استاد رضا زمانداری کاشیکار سنتی در کارگاه مرمت کاشیهای گنبد امامزاده حسین(ع) با حضور ناظران و کارشناسان میراث فرهنگی و علاقمندان به این هنر اصیل و معنوی برگزار شد.
استاد رضا زمانداری در این نشست علمی تخصصی، تاریخچه هنر کاشی کاری در ایران و موارد استفاده آن در بناهای مختلف با شیوههای متنوع اجرا را بیان کرد.
وی همچنین تاثیر شرایط جوی بر روی کاشی و انواع لعابها را در دورههای مختلف تشریح کرد و با معرفی کاشی تراش و
کاشی معرق در معماری سنتی اسلامی، نمونههایی را برای آشنایی هنرآموزان به صورت زنده اجرا کرده و به سئوالات هنرآموزان پاسخ داد.
خاندان زمانداری از هنرمندان کاشی کار سنتی کشور هستند که این هنر به صورت موروثی نسل به نسل در این خانواده انتقال یافته و بناهای مهم بسیاری را با این هنر مزین یا مرمت کرده اند و هم اکنون نیز رضا زمامداری استاد کاشیکار، مرمت گنبد امامزاده حسین(ع) را در دست اجرا دارد.
کاشی کاری از هنرهای سنتی در معماری اسلامی است که بر اساس شواهد موجود در دوران پیش از اسلام نیز رایج بوده و اوج شکوفایی آن نیز از قرن پنجم هجری قمری به بعد بوده است.
این هنر اصیل به چهار شیوه، هفت رنگ، معرق، مینایی و معقلی در بناها اجرا می شود.
تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۹:۲۸
قزوین- خبرگزاری مهر: کلاس آموزش کاشی کاری سنتی در کارگاه مرمت امامزاده حسین(ع) قزوین برگزار شد.