گرگان - خبرگزاری مهر: گلستان مهد سوارکاری ایران، از داشتن مجموعه های سوارکاری مناسب و استاندارد محروم است و اسبهای ورزشی در پیستهای خراب و نامناسب می تازند.

به گزارش خبرنگار مهر، ورزش اسبدوانی ریشه در فرهنگ مردم گلستان دارد و در تمام فصول مسابقات سوارکاری در مجموعه های سوارکاری این استان برگزار می شود.

اکنون سه مجموعه سوارکاری در گنبدکاووس، بندرترکمن و آق قلا فعال است که وضعیت این مجموعه ها مناسب برای این ورزش نیست و کار بازسازی قدیمی ترین مجموعه سوارکاری استان بعد از 40 سال آغاز شد.

نبود پیست های مناسب و استاندارد، سلامت چابکسوار و اسب های اصیل را به مخاطره می اندازد و هر سال شاهد آسیب سوارکاران و اسبهای ورزشی هستیم.

رئیس مجموعه های سوارکاری گلستان گفت: مسابقات سوارکاری بعد از ماه رمضان در تهران انجام می شود و اگر بازسازی مجموعه آق قلا تمام شود در این مجموعه نیز انجام می شود.
 
حکیم ایگدری در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: همچنین اگر بازسازی قدیمی ترین مجموعه سوارکاری استان در گنبدکاووس نیز پایان یابد، مسابقات سوارکاری پاییزه در آن شروع می شود.

 

وی عنوان کرد: بعد از بازساری پیست، مرمت سایر قسمت ها نیز انجام می شود و پیست این مجمومه از حالت خاکی خارج و با رعایت اصول زیرسازی ماسه ای می شود.

رئیس مجموعه های سوارکاری گنبدکاووس بیان داشت: تمامی استاندارها در بازسازی مجموعه اسبدوانی کاووس رعایت می شود.

حکیم ایگدری با اشاره به پایان مسابقات سوارکاری بهاره و تابستانه بندرترکمن گفت: متوسط 24 تا 25 میلیون تومان در هفت هفته مسابقات بین سوارکاران و مالکان اسبهای برتر توزیع شد.

وی به نیازمندیهای مجموعه های سوارکاری استان اشاره و اضافه کرد: مجموعه سوارکاری سه گانه استان گلستان باید بازسازی شود و با تعمیر پیست خاکی مجموعه سوارکاری گنبدکاووس، کلید بازسازی آن زده شده است.

وی عنوان کرد: امیدواریم روند بازسازی مجموعه ادامه یابد و به مجموعه سوارکاری بندرترکمن برسد.

ایگدری بیان داشت: مجموعه سوارکاری بندرترکمن بستر خوبی ندارد و تماشاگران که سرمایه های اصلی ورزش اسبدوانی هستند در این مجموعه جایگاه خوبی ندارند.

وی اظهار داشت: باید ترتیبی اتخاذ شود تا جایگاه دو هزار نفری که ساخت آن تصویب شده هر چه زودتر عملیاتی شود تا در فصل مسابقات شرمنده تماشاگران نباشیم.
 

وی سرویس بهداشتی، اسطبل، پیست مجموعه سوارکاری آق قلا، نصب گارد حاشیه پیست را از دیگر نیازها برشمرد.

رئیس مجموعه سوارکاری گلستان پتانسیل سوارکاری در استان را بسیار قوی دانست و گفت: با ایجاد زیرساختها و ترمیم و مرمت مجموعه سوارکاری باید از این پتانسیل برای رشد سوارکاری استان بهره بریم.

ایگدری با اشاره به تاثیر برگزاری مسابقات در شناسایی چابکسواران عنوان کرد: هر ساله در جریان برگزاری مسابقات، چابکسواران جدیدی به این عرصه می پیوندند زیرا پتانسیل سوارکاری در خونشان موجود است.

وی یادآورشد: نباید اکتفا کنیم به اینکه این چابکسواران تنها دراستان به مسابقات بپردازند، بلکه باید با آموزش اصولی زمینه ورود چابکسواران به میادین بین المللی را فراهم کنیم.

رئیس مجموعه های سوارکاری گلستان بیان داشت: چابکسواران استان زبده بوده و باید به میادین بین المللی معرفی شوند.

وی به آمار چابکسواران استان اشاره کرد و گفت" چابکسوار حرفه ای حدود  23 نفر در مسابقات شرکت می کنند ولی در کلاسهایی که تشکیل می شود چیزی حدود 70 تا 100 نفر شرکت می کنند.

ایگدری یادآورشد: محدودیت برگزاری مسابقات سبب می شود مردم، مالکان و مربیان سعی می کنند از چابکسوارانی که مسابقه خوبی دارند و مقامهای خوبی کسب کردند برای سوارکاری استفاده کنند و این عامل سبب می شود با 20 الی 30 نفر در مسابقات روبرو باشیم.

وی عنوان کرد: در کل اگر شمار چابکسواران شرکت کننده در کلاسها را در نظر بگیریم حدود 200 تا 300 سوارکار حرفه ای در استان فعالند.

رئیس مجموعه های سوارکاری گلستان به آمار اسبهای اصیل ترکمن اشاره و اضافه کرد: معاونت فنی فدراسیون سوارکاری از اسبها نمونه مو می گیرد و آن را به آزمایشگاهی در خارج از کشور ارسال می کند و پس از تایید مو به عنوان اسبهای اصیل ترکمن شناخته می شوند.

ایگدری افزود: در حال حاضر تعداد اسبهای اصیل کم است ولی وقتی شناسایی شدند مالکان باید به تولید اسبهایی بپردازند که اصلاتشان به اثبات رسیده است و اسب اصیل و یا نزدیک به اسب اصیل باشند و احتمال بازگشت به اصالت قبلی را داشته باشند.