بیجار - خبرگزاری مهر: کارشناس ارشد مسائل اجتماعی در شهرستان بیجار گفت: پیروی از آموزه های دینی و عمل به دستورات دین مبین اسلام از بروز طلاق در جامعه جلوگیری می کند.

حمید رضا ترکمندی در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر لزوم بررسی آسیب ها و ناملایمات اجتماعی، اظهار داشت: در دین مبین اسلام طلاق امری ناپسند شمرده می شود که با بروز آن برای طرفین مشکلات عدیده ای در جامعه به وجود می آید.

وی در ادامه با اشاره به شرعی و قانونی بودن طلاق، بیان داشت: طلاق یک پدیده است و نه یک جرم ولی باید از افزایش این پدیده پیشگیری کرد چرا که عواقب بدی به دنبال این پدیده در جامعه به وجود می آید.

این کارشناس ارشد مسائل اجتماعی به عوامل اصلی ایجاد پدیده طلاق در جامعه اشاره کرد و گفت: عوامل بسیاری از جمله اعتیاد، دخالت اطرافیان، کمرنگ شدن آموزه های دینی در بین خانواده ها، بیکاری، عدم توانایی مهارت های زندگی، از بین رفتن قبح طلاق و سخن چینی از اصلی ترین موارد به وجود آورنده طلاق هستند.

ترکمندی ادامه داد: متاسفانه ازدواج های خود گزین و احساسی، یکی دیگر  از عوامل بسیار مهم طلاق در دوران نامزدی و سال اول زندگی است که اکنون چون سیلی ویرانگر پیوند مزدوجین جوان در کشور را تهدید می کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اجباری کردن شرکت در کلاس های مشاوره پیش از ازدواج و ارائه گواهی به زوجین، تقویت باورهای دینی مردم و پخش مداوم مستندهایی از عواقب انتخاب عجولانه برای ازدواج از رسانه ملی در پیشگیری از طلاق موثر است.

این کارشناس ارشد مسائل اجتماعی در ادامه به میزان آمار طلاق در استان اشاره کرد و افزود: در استان کردستان به ترتیب شهرستان های سنندج، سقز و قروه بیشترین آمار طلاق و بانه و بیجار کمترین آمار طلاق را دارند.

ترکمندی به روایتی از پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد که می فرمایند: "هرکس برای آشتی دادن دو نفر قدم بردارد فرشته های الهی پیوسته بر او درود و سلام می فرستند"، گفت: خوشبختانه مشاهده شد در برخی از موارد مسئولین با پا در میانی توانسته اند از ایجاد پدیده طلاق جلوگیری کنند پس لازم است تا با احساس این زنگ خطر به ایجاد فضای صلح و دوستی در میان خانواده ها بیش از پیش کمک کنیم.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با هوشیاری و آگاهی بیش از پیش والدین و خانواده ها  شاهد کاهش نرخ طلاق در سطح جامعه باشیم.