سمنان –خبرگزاری مهر: تفاهم نامه ای مشترک بین اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر و دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاهای این شهرستان به منظورحفظ منابع طبیعی به امضا رسید.

به گزارش خبرنگارمهر، سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر صبح چهارشنبه در مراسم امضاء  تفاهم نامه همکاری فیمابین با شوراهای اسلامی روستاهای این شهر گفت: این تفاهم نامه در زمینه استفاده بهینه از ظرفیت ها، امکانات و توانمندیهای دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاها  درجهت تقویت و توسعه مشارکت مردمی در راستای رسیدن به اهداف توسعه پایدار و افزایش بهره وری و حفاظت از عرصه های طبیعی در این شهرستان بسته شده است.

حمید رضا عبدوس، حفاظت و حمایت از عرصه های طبیعی را مختص به دستگاه های حاکمیتی و حکومتی ندانست و با توجه به گستردگی عرصه ها خواستار همکاری همه مردم اعم از روستایی، عشایری و شهری خصوصاً دهیاران و اعضاء شوراهای اسلامی روستاها در امر اطلاع رسانی و جلوگیری از وقوع حریق و همکاری آنان در زمان بروز آتش سوزی در عرصه های منابع طبیعی شد.

وی با اشاره به اینکه  برای  حفاظت بهتر از عرصه های منابع طبیعی  بایستی به سمت مشارکت با مردم و برای مردم حرکت کنیم اظهار داشت: مردم منطقه می‌توانند در مقابله با حوادث سریع‌تر عمل کنند و جلب مشارکت مردم محلی به واسطه نزدیکی آنها به عرصه‌های جنگلی و انتفاع آنها از این عرصه‌ها است و خطرات آتش‌سوزی بیش از هر چیز امنیت اجتماعی و اقتصادی همان مردم را تهدید می‌کند.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر گفت: به‌دنبال یک بهار پرباران و پاییز خشک، سهل‌انگاری گردشگران، چوپانان یا شکارچیانی که برای شکار به عرصه‌های طبیعی می‌روند، همواره زمینه‌ساز بروز آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌ها و مراتع خواهد بود.

عبدوس با بیان اینکه پوشش خشک کف جنگل به دلیل کاهش رطوبت حالت کبریت دارد، گفت: به‌راحتی آتش گرفته و در اثر وزش باد به سایر قسمت‌ها سرایت می‌کند.

وی تصریح کرد: براساس وظیفه انسانی، گردشگران و طبیعت گردان باید با مراقبت لازم از عرصه های ملی و طبیعی همراهی و همکاری مناسبی در جهت جلوگیری از بروز آتش سوزی در این عرصه ها داشته باشند.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهدیشهر یکی دیگر از عوامل ایجاد حریق سوزاندن مزارع بعد از برداشت محصول (پس جرها) توسط کشاورزان عنوان کرد و گفت: آتش زدن کاه و کلش مزارع توسط کشاورزان علاوه بر ازبین رفتن منابع خاک، باعث آلودگی های زیست محیطی و سرایت آتش به عرصه های مرتعی و جنگلی می شود.

عبدوس در پایان از تهجیز دهیاری ها و شورای اسلامی روستاها به وسایل اطفای حریق خبر داد.