مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فجایع انسانی که در ماه های اخیر در کشور میانمار شاهد آن بوده ایم، گفت: مردم میانمار اغلب بودایی هستند و مسلمانان که بعضی از آنها نیز مسلمانان ایرانی هستند، در قرن های گذشته به این کشور مهاجرت کرده اند .
وی با بیان اینکه گسترش دامنه اختلاف و درگیری اولیه که جان انسان های بی گناه را در معرض جدی قرار داده بود، تا حدودی فروکش پیدا کرده است، اظهار داشت: دولت های غربی درباره میانمار رفتار انفعالی در پیش گرفته است. آنها که درباره موضوع هولوکاست تا این اندازه موضوع را در بوق و کرنا می کردند، اکنون درباره مسلمانان بی دفاع که در میانمار جانشان در معرض خطر است سکوت کرده اند.
دواتگری با بیان اینکه آمریکا تنها در جایی که منفعت داشته باشد، داعیه حقوق بشر دارد ، اظهار داشت: البته از سوی کشورهای اسلامی نیز ضعف بسیاری وجود دارد.
این نماینده مجلس تصریح کرد: ما در کشورهای اسلامی نباید به انتظار معجزه از سوی کشورهای غربی باشیم ، بلکه باید خودمان در جهت دفاع از مسلمانان حر کت کنیم .
وی تشکیل جلسه فوری وزرای خارجه کشورهای اسلامی را حداقل گامی دانست که می تواند از مسلمانان میانمار پشتیبانی کند.
دواتگری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران باید درخواست جلسه فوق العاده وزرای خارجه کشورهای کنفرانس اسلامی را پیگیری کند، متأسفانه دیپلماسی خارجی ما از سال های گذشته نیز همواره با موضوعات به صورت انفعالی برخورد می کرده است .
وی با اشاره به اینکه دستگاه دیپلماسی کشورمان در موضوع میانمار نیز انفعالی عمل کرد، اظهار داشت: دیپلماسی خارجی ما همیشه این ضعف را داشته و هیچ گاه قدرت تصمیم گیری و فضای دیپلماتیک دست ما نبوده است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس تصریح کرد: اینکه در کشور میانمار که مسلمانان و حتی تعدادی از ایرانیان زندگی می کنند، سفارتخانه نداریم، طبیعی است که مشکلاتی نیز به وجود بیاید و منبع موثقی برای دریافت اخبار و اطلاعات نداشته باشیم .