به گزارش خبرنگار مهر، وحید جلال زاده صبح دوشنبه در جریان بازدید از روند اجرای طرح پتروشیمی مهاباد ضمن اظهار رضایت از روند اجرای این پروژه ملی با توجه به زمان بندیهای پیش بینی شده، افزود: دستورات لازم برای تامین نقدینگی مورد نیاز برای ادامه روند احداث این پروژه صادر شده و بانک ملی ایران نسبت به تامین اعتبار لازم اقدام کند.
وی با بیان اینکه هم اکنون 48 پروژه در قالب مهر ماندگار در مناطق مختلف آذربایجان غربی در دست اجرا است، اظهار داشت: از این تعداد پروژه 10 طرح به صورت شاخص در استان اجرا شده که پروژه فاخر پتروشیمی مهاباد و راه آهن میاندوآب - ارومیه از جمله این طرح ها است.
بر اساس اعلام مدیر اجرایی پروژه پتروشیمی مهاباد پیشرفت کلی پروژه 56 درصد و پیشرفت فیزیکی طرح 67 درصد بوده و عمده ماشین آلات و امکانات تاسیساتی طرح خریداری شده و پیمانکار نصب نیز کار خود را شروع کرده است.
بانک ملی 112 میلیارد تومان برای این پروژه تعهد نموده که 86 میلیارد تومان آن متعلق به مراحل ساخت و تجهیز و مابقی برای تامین سرمایه در گردش آن در نظر گرفته شده است.
واحد پتروشیمی تولید پلی اتیلن سبک خطی و سنگین مهاباد مقرر بود با ظرفیت 300 هزار تن و واحد تولید بوتن 1 به ظرفیت 30 هزار تن در سال با تامین مواد اولیه سالانه 324 هزار تن از طریق خط لوله سراسری انتقال اتیلن غرب کشور از عسلویه با مشارکت 95 درصدی شرکت ایرانی نارگان و پنج درصدی شرکت تکنی مونت ایتالیا با سرمایه گذاری ارزی 214 میلیون و 300 هزار یورو ریالی و یک هزار و 120 میلیارد ریال از محل مصوبات سفر هیئت دولت و بنگاه های اقتصادی کوچک و زودبازده با اشتغالزایی هزار نفر به صورت مستقیم و چهار هزار نفر به صورت غیرمستقیم احداث شود.
صاحب امتیاز تکنولوژی پتروشیمی مهاباد دو شرکت آلمانی و فرانسوی با نامهای بازل و اکسون است که گفته می شود که این تکنولوژی در سطح کشور و خاورمیانه تاکنون در هیچ یک از مجتمعهای پتروشیمی اجرا نشده است.
انواع لوله های پلاستیکی با کاربرد در بخش کشاورزی و صنایع ساختمانی، تولید کیسه های پلی اتیلنی برای حمل ونقل کالا، فیلم های پلی اتیلنی، کارتن های پلاستیکی در صنعت بسته بندی، تولید قطعات پلاستیکی مورد کاربرد در صنعت خودرو سازی و صنایع و لوازم خانگی که پلی اتیلن به نحوی در آنها مورد استفاده دارد، از جمله کالاهایی است که از محصول تولیدی این کارخانه به شمار می رود.