پیشنهاد 21 درصدی برای افزایش نرخ سرویس مدارس، مشکلات رانندگان تاکسی دارای تاکسی‌های فرسوده، مشکل بیمه رانندگان تاکسی بالای 50 سال و آخرین وضعیت هوشمندسازی ناوگان تاکسیرانی مهمترین محورهای نشست خبری امروز مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران بود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد احمدی بافنده در نشست خبری روز دوشنبه با اشاره به مشکلات نوسازی ناوگان تاکسیرانی گفت: با توجه به در پیش بودن فصل آغاز مدارس و آلودگی هوا تابستان بهترین فرصت برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی است اما متاسفانه امسال 17 هزار خودروی تاکسی در نوبت نوسازی باقی مانده که هنوز یک خودرو نیز در سال 91 نوسازی نشده است و تنها 608 تاکسی معاوضه شده که باقی مانده سال گذشته است.

وی ادامه داد: متاسفانه تاکسیرانی کمترین اختیار را در نوسازی ناوگان تاکسیرانی دارد، از تسهیلات، قیمت و نوع خودرو گرفته تا زمان تحویل تاکسی.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی با بیان اینکه قرار بر این بود طرح نوسازی ناوگان تاکسیرانی کلید به کلید باشد گفت: در حال حاضر 8 هزار تاکسی در سال 91 برای نوسازی ناوگان اقدام کرده‌اند اما هنوز به مرحله اسقاط نیز نرسیده‌اند.

احمدی بافنده با تاکید بر اینکه قرار بود امسال نسل تاکسیهای فرسوده از پایتخت برچیده شود، گفت: تاکسیرانی به پژو و سمند نیز قانع بود اما به دلیل چالشهای پلیس راهور و خودروسازان هنوز زمان مشخصی برای تحویل خودروهای جدیت مشخص نیست زیرا پلیس معتقد است تاکسی‌ها باید حداقل تجهیزات فنی را برای تاکسی داشته باشند که این دو خودرو ندارند.

وی با اشاره به کیفیت خودروی مگان و ال 90 برای استفاده در ناوگان تاکسیرانی گفت:‌ اگر سود گمرکی و عوارض را برای ورود تجهیزات اولیه این خودروها صفر کنند این دو خودرو از لحاظ قیمت مناسب ناوگان تاکسیرانی می‌شوند.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی اضافه کرد: 5 ماه از سال گذشته اما تکلیف رانندگان تاکسی که دارای خودروی فرسوده هستند مشخص نیست و مکاتبات لازم با تمامی ارکان نظام انجام شده اما هنوز به نتیجه نرسیده.

وی با اشاره به برخی از رانندگان تاکسی که خودروی خود را برای اسقاط تحویل داده و هنوز خودرویی دریافت نکرده‌اند گفت: شرکت‌های خودروساز برای تاخیر تنها 80 هزار تومان ماهیانه به رانندگان تاکسی می‌دهند. با توجه به بیمه نبودن رانندگان تاکسی اجحافی به حقوق آنهاست.

احمدی بافنده در ادامه با اشاره به کمبود جایگاههای گازرسانی گفت: روزانه 20 هزار تاکسی به مدت 3 ساعت در جایگاه های سوخت معطل می‌شوند که می‌توان کمبود تاکسی در سطح شهر را به همین دلیل دانست.

به گفته وی تهران دارای 20 جایگاه سوخت است که یک سوم وقت ناوگان تاکسیرانی در صف‌های گاز تلف می‌شود.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی با گلایه از کاهش 60 لیتر بنزین رانندگان تاکسی در خردادماه که هنوز به کارت آنها ریخته نشده گفت:‌چرا کسی در خصوص کاهش سهمیه بنزین صدایش در نمی‌آید در حالی که رانندگان تاکسی اگر همچنان از سوخت بنزین استفاده می‌کردند چه از لحاظ هزینه و چه از لحاظ زمانی بیشتر به سودشان بود زیرا بیشتر آنها برای پیدا کردن جایگاه در سطح شهر سرگردانند.

وی با اشاره به عدم تمایل بخش خصوصی برای ورود به احداث جایگاه‌های سوخت گفت: شرکت توزیع گاز تمام تعهدات خود را در خصوص ایجاد جایگاه‌های سوخت انجام داده و اعلام می‌کند مصوبهای برای افزایش جایگاه‌ها ندارد از سویی بخش خصوصی نیز اداره جایگاه‌های سوخت را به صرفه نمی‌داند و این برای ناوگان تاکسیرانی که بیشتر خودروهای آن دوگانه سوز است بحرانی شدید است.

احمدی بافنده با بیان اینکه دولت می‌تواند از محل صرفه جویی سوخت سهمی را به تاکسیرانی اختصاص دهد گفت:‌ تاکسیرانی نیز حمل و نقل عمومی محسوب می‌شود اما تاکنون یک ریال از محل هدفمندی یارانه‌ها به تاکسیرانی پرداخت نشده است.

وی تجهیز تاکسی‌ها به سیستم سوخت گاز را غیراستاندارد دانست و گفت: بیشتر خودروهای فرود ها به دلیل تجهیز به سیستم گاز صندوق عقب ندارند که آنها را ناکارآمد کرده. گازسوز کردن باید در خودروهای نسل چهار اتفاق بیافتد نه اینکه به روش قدیمی در خودروهای نسل یک انجام شود.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی در ادامه به بحث بیمه رانندگان بالای 50 سال اشاره کرد گفت: بیش ا ز30 هزار راننده تاکسی بالای 50 سال سن دارند که روزانه 15 ساعت در خودروهای غیراستاندارد در حال جابجایی هستند. متاسفانه این رانندگان از هیچگونه بیمه‌ای برخوردار نیستند امسال بیمه تکمیلی شخص راننده از طریق شورای شهر تهران حل شده است.

وی با اشاره به اینکه 12 هزار راننده تاکسی بالای 60 سال مشغول به فعالیت هستند گفت: ‌اگر دولت از بازنشستگی این تعداد حمایت کند 12 هزار فرصت شغلی جدید برای جوانان ایجاد می‌شود.

احمدی بافنده با اشاره به آخرین وضعیت هوشمندسازی در تاکسیهای پایتخت گفت: دستگاههای هوشمند یک میلیون تومان هزینه دارند که ما تلاش می‌کنیم این یک میلیون تومان از راننده تاکسی دریافت نشود و بانک شهرکه بانک عامل هوشمند سازی است این هزینه‌ها را تقبل کند اما تکمیل سیستم هوشمند سازی و آغاز به کار این دستگاه‌ها منوط به پاسخ بانک شهر است.

وی با اشاره به رتبه بندی رانندگان تاکسی گفت: رانندگان تاکسی که قرار است تازه وارد ناوگان شوند باید حتماً دارای حداقل ویژگی‌هایی باشند. به طور مثال رانندگان تاکسی خطوط فرودگاه باید مسلط به یک زبان خارجی باشند و هرچه رانندگان دارای رتبه بالاتری باشند در خطوط بهتری مشغول به کار می‌شوند.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی از رایزنی‌ها برای به کارگیری خودروهای هیبریدی در ناوگان تاکسیرانی خبر داد و گفت:‌ 6 میلیون جابجایی توسط تاکسی در دنیا استثنایی است و باید تلاش کنیم این ناوگان مطلوب سازی شود. افزایش پایانه‌های تاکسیرانی از 48 پایانه به 78 پایانه جدید و شناسایی خطوط غیررسمی در ساماندهی پهلوگاه‌های تاکسی از دیگر اقداماتی بود بافنده برای انجام در سال 91 به آن اشاره کرد.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران از پایان مطالعات احداث خط HOVخبر داد و گفت:‌ تا پایان مهرماه 3 خط HOVرا ه اندازی می‌شود که یکی از این خطوط در فرودگاه مهرآباد خواهد بود.

وی با اشاره به طرح استقبال از مهرماه گفت: مناطق تاکسیرانی به شرکتهای بخش خصوصی واگذار شدند و قرار است این شرکتها پیش‌بینی‌‌های لازم را در خصوص شناسایی مدارس و تعداد تاکسی مورد نیاز برای سرویس مدارس بر عهده بگیرند.

وی از انجمن اولیا و مربیان خواست اگر قرار است از رانندگان تاکسی مورد اعتماد خود استفاده کنند این رانندگان را به شرکتها معرفی تا حداقل خودروی آنها از لحاظ فنی کنترل شود و پلیس راهور نیز با تاکسی‌هایی که مسافر دانش‌آموز دارد اما برچسب تاکسی مدارس را ندارند برخورد کند.

مدیرعامل سازمان تاکسیرانی از برنامه های ویژه این سازمان برای شب‌های قدر و مراسم نماز عید فطر خبر داد و گفت: تاکسی‌ها و ون‌های ویژه این مراسم در ایستگاههای پیش بینی شده نمازگزاران و روزه‌داران را جابجا می‌کنند.

وی به ارایه لایحه سرویس مدارس به شورای شهر تهران خبر داد و گفت: پیشنهاد ما برای افزایش نرخ‌ها 21 درصد است که پیش از این به معاونت ترافیک شهرداری ارایه شده.

احمدی بافنده در پایان با اشاره به آمادگی خودروهای تاکسی برای تبلیغات در داخل تاکسیها گفت: فضاهای داخلی تاکسی نیز فضای مناسبی برای تبلیغات کالاهای فرهنگی و تجاری هستند و سقف تاکسیها نیز براساس مصوبه شورای عالی ترافیک به این امر اختصاص دارد اما ظاهراً پلیس راهور چندان با آن‌موافق نیست اما برنامه‌های برای تبلیغات روی بدنه تاکسیها نداریم.

وی از افرادی که ادعا دارند درآمد تبلیغات تاکسی در پایتخت بیش از 80 هزار تومان است خواست در مزایده‌ای که بزودی در این زمینه برگزار می‌شود شرکت کرده و سازمان تاکسیرانی نیز متعهد می‌شود 80 درصد درآمد را به رانندگان تاکسی پرداخت کند.