داوود میرشکار در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: هنوز دلایل اصلی افزایش توتیا در آبهای خلیج فارس مشخص نشده اما به طور کلی بخش هایی که مرجان ها آسیب دیده اند مورد هجوم توتیا قرار گرفته اند.
به گفته وی، پایش های انجام شده در اطراف جزایر خارکو توسط محیط بانان اداره کل حفاظت استان بوشهر،هجوم تعداد زیادی توتیای دریایی به مرجانها را گزارش می کند.
میرشکار اظهار داشت: به طور کلی افزایش توتیای دریایی در آبهای جهان به دلایلی از قبیل افزایش آلاینده ها، اختلال در سلامت مرجانها و کاهش جمعیت آنها و یا کاهش جمعیت ماهیان همزیست آنها ودلایل جوی مانند افزایش گرمایش زمین اتفاق می افتد.
معاون دفتر زیست بومهای دریایی سازمان محیط زیست تصریح کرد: همچنین افزایش جلبکها و علف های دریایی، کاهش مقاومت مرجانها و افزایش رقابت بین آنها از دیگر عوامل افزایش توتیای دریایی است.
وی افزود: اما اینکه کدامیک از این عوامل علت افزایش توتیا در آبهای خلیج فارس است هنوز مشخص نیست و طی فراخوانی از دانشگاههای جنوب کشور در خواست شروع کار تحقیقاتی و ارائه پرو پوزال در این زمینه را ارائه داده ایم.
میرشکاربا بیان اینکه ارتباط مستقیم بین کاهش جمعیت مرجان ها و افزایش جمعیت توتیا وجود دارد یادآور شد: طی این مطالعات بایستی تعداد مرجان های از دست رفته در هر منطقه و میزان توتیا به طور دقیق مشخص شود. همچنین از آب نمونه برداری شده و تمام فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی آن آنالیز شود.
معاون دفتر زیست بومهای دریایی سازمان محیط زیست اظهار داشت: برای تحقیق در این زمینه دانشگاهها باید به تجهیزات و آزمایشگاهها معتبر تجهیز شوند و اعتبار لازم برای تحقیقات تأمین شود.
وی با اشاره به آغازپروژه احیا و بازسازی آبسنگ های مرجانی در خلیج فارس تا اوایل پاییز سال جاری تصریح کرد: در صورت تأمین اعتبار سعی می کنیم تحقیقات در خصوص توتیای دریایی رابه صورت موازی با این پروژه آغاز کنیم .
میر شکار در پاسخ به اینکه افزایش توتیا در کدام بخش های خلیج فارس بیشتر رخ داده است گفت: در نایبند ، خارکو، قشم و تا حدودی کیش بیشتر این اتفاق روی داده است.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به رابطه مستقیم بین کاهش تعداد مرجانها و افزایش توتیا آیا در بندر شهید بهشتی چابهار که مرجان ها منتقل شده اند نیز با هجوم توتیای دریایی مواجهیم افزود: ازآنجایی که ماهیان همراه مرجان ها در این منطقه همچنان حضور گسترده ای دارند با وجود کاهش جمعیت مرجان ها توتیا در این منطقه افزایش نیافته است.
توتیای دریایی یا خارپُشت دریایی یک جانور آبزی کوچک خاردار است که در تمامی اقیانوسهای جهان یافت میشود.