خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: گردشگری و مسافرت به عنوان بزرگترین و متنوعترین صنعت در دنیا به حساب میآید. بسیاری از کشورها آن را به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغالزایی و رشد بخش خصوصی و توسعه ساختار زیربنایی میدانند و به طور مستقیم و غیرمستقیم، به عنوان بخشی از فرایند ارتباطات جهانی، نقش اساسی در ایجاد شناخت و توسعه میان ملتها ایفا میکند.
از این منظر یکی از جوانب سرمایهگذاری در صنعت گردشگری، به طور مستقیم در ارتباط با تبلیغات و معرفی این صنعت و جاذبههای طبیعی و تاریخی موجود در کشور، از طریق رسانههاست. نظر به اهمیت بحث صنعت گردشگری و نقش رسانهها در اعتلای این صنعت، این شماره پژوهشنامه تحقیقات راهبردی به موضوع رسانه و گردشگری اختصاص یافته است.
مقاله اول پژوهشنامه اختصاص به مقالهای تحت عنوان "راهکارهای توسعه گردشگری فرهنگی در کشور" نوشته علی محمد مزیدی و سعید شریفی دارد. هدف اصلی این تحقیق، شناسایی رابطه راهکارهای تبلیغاتی، مدیریتی و کارآفرینی با توسعه گردشگری فرهنگی است. بنابراین در این کتاب توسعه گردشگری فرهنگی در کشور در سه سطح گسترش تبلیغاتی، توسعه مدیریتی و توسعه کارآفرینی مورد بررسی قرار گرفتهاند.
"نقش رسانهها در تحقق توسعه گردشگری ایران" مقاله دوم است که توسط لیلا نیرومند و عارف واحد ناوان به رشته تحریر در آمده است. به اعتقاد نویسندگان، امروزه ارتباطات در شکل دادن به زندگی و خواستهای افراد نقش مهمی ایفا میکند. ارتباط جمعی در مراحل سفر، تبدیل به یکی از ارکان آن میشود. رسانهها ابزار مدرنی هستند که در دنیای امروز جایگزین جارچیان شدهاند، زیرا امکان جمع کردن مردم در مراکز و میدانهای شهر دیگر مقدور نیست و رسانهها به عنوان مهمترین ابزار اطلاعرسانی، میتوانند نقش مهمی در این خصوص ایفا کنند.
"نقش رسانهها در کاهش آثار بلایای جوی و اقلیمی با تأثیر بر صنعت گردشگری" نوشته نصرالله اسکندری و علیرضا تلخابی علیشاه و "گردشگری الکترونیک" به قلم مریم طاهریان و "جایگاه تبلیغات در توسعه صنعت گردشگری در ایران" نوشته ناهید خوشنویس و "نقش مطبوعات در توسعه صنعت گردشگری و رونق اقتصادی جامعه" به قلم بهاره بخشی و ملک تاج خزایی دیگر مقالات این شماره از نشریه را تشکیل میدهند.
شماره 96 پژوهشنامه به همت گروه پژوهشی فرهنگی و اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام ویژه تابستان 91 از سوی پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای نوبت اول منتشر شده است.