دانشمندان سرانجام پس از انجام تحقیقات بسیار علت طول عمر زنان نسبت به مردان را کشف کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات جدید نشان می دهند که چگونه تغییر DNA میتوکندری می تواند تغییرات را در طول عمر مردان و زنان توصیف کند.

میتوکندری در سلولهای تمام حیوانات وجود دارد و برای حیات ضروری است چرا که غذا را به انرژی تبدیل می کند تا به بدن نیرو بدهد.

دکتر دامین دولین و فلورنسیا کاموس دانشجوی دکترای دانشکده علوم زیست شناختی در آمریکا به همراه دکتر دیوید کلنسی از دانشگاه لنکستر تفاوتهای طول عمر و سن زیستی را در میتوکندری کرم میوه بررسی کردند.

دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که تنوع ژنتیکی میان میتوکندری ها عامل قابل اطمینان پیش بینی طول عمر در مردان هستند نه در زنان.

دکتر دولین اظهار داشت: این نتایج به تغییرات متعددی در DNA میتوکندری اشاره می کند که به طول عمر مردان و سرعت پیرشدن آنها اشاره می کند.

وی اظهار داشت: نکته جالب اینجاست که همین تغییرات در الگوهای پیرشدن زنان هیچ تأثیری ندارد و تنها بر مردان تأثیرگذار است. تمام حیوانات دارای میتوکندری هستند و مسئله طول عمر زنان در مقایسه با مردان در میان گونه های بسیاری متداول است.

محققان اظهار داشتند که تغییرات را می توان به طور کامل به یک تغییر کامل در شیوه انتقال ژنهای میتوکندری از والدین به فرزندان نسبت داد.

دکتر دولین یادآور شد: درحالی که فرزندان کپی های اکثر ژنهای خود را از مادر و پدر خود می گیرد، اما آنها تنها ژنهای میتوکندری را از مادران خود دریافت می کنند. به این معنا که فرآیند کنترل کیفیت که از آن با عنوان انتخاب طبیعی یاد می کنند تنها کیفیت ژنهای میتوکندری را در مادران مورد نظارت قرار می دهد.

نتایج این تحقیقات در مجله "زیست شناسی امروز" منتشر شده است.