به گزارش خبرگزاری مهر، سید مهدی باقری در رابطه با لزوم احیای نظام استاد - شاگردی گفت: به منظور افزایش سطح پوشش آموزش های مهارتی و استفاده از ظرفیت های موجود در کارگاه ها و واحدهای صنعتی از الگوی آموزشی نظام استاد - شاگردی نوین استفاده می شود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان با اشاره به برگزاری 37 دوره آموزشی با این روش در سه ماهه اول سال جاری اظهار داشت: این آموزش ها در 35 کارگاه در استان همدان به 228 نفر از متقاضیان ارائه شده است.
وی با اشاره به شعار "هر کارگاه یک آموزشگاه " و "هر کارخانه یک دانشگاه" افزود: باتوجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال تولیدملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی این روش آموزش با هدف ارتقای توانمندی های حرفه ای معطوف به نیازهای بازار کار، هماهنگ نمودن آموزش های مهارتی و روزآمد کردن استانداردهای آموزشی با تحولات فنی بازار کار برای بسترسازی تحقق این شعار اجرا می شود.
باقری استمرار و تثبیت مشاغل موجود و موردنیاز جامعه بویژه مشاغل سنتی و صنایع دستی با استفاده از ظرفیت بخش های غیردولتی و کسب تجربه و آشنایی با محیط کسب و کار واقعی و آماده سازی شاگردان برای اشتغال و کارآفرینی را از دیگر اهداف اجرای این روش آموزشی عنوان کرد.
وی با اشاره به رواج این شیوه در بسیاری کشورها از جمله آلمان، ترکیه، بنگلادش، ایتالیا و استرالیا، عنوان کرد: نوسازی ساختار نیروی انسانی و انتقال و ارتقای داشته های علمی و تجربی به اقشار جوان جامعه در بستری مناسب برای ورود به بازار کشور از مزایای این طرح خواهد بود.
سید مهدی باقری در خصوص شیوه اجرای نظام استاد - شاگردی در کارگاه ها عنوان کرد: در ارائه آموزش با روش استاد - شاگردی نوین، شاگرد برای کسب مهارت های لازم شغلی در واحد پذیرنده زیرنظر استادکار شایستگی های مربوط به شغل را براساس استانداردهای شغلی و آموزشی و در یک فرآیند زمانی تعریف شده فرا می گیرد و در پایان دوره نیز مدر آزمون های هماهنگ و یا ادواری فنی و حرفه ای شرکت می کند.
مدیرکل فنی و حرفه ای همدان اضافه کرد: در سه ماهه دوم نیز دوره های آموزشی تعمیرکار اتومبیل های سواری بنزینی درجه 2، صافکاری قطعات بدنه اتومبیل، تعمیر کار خودروهای سبک، تون آپ (تنظیم موتور پراید)، قالی باف درجه 2، بچه گانه و دخترانه دوز، چادر دوز در کارگاه های استاد - شاگردی سطح استان ویژه برادران و خواهران درحال برگزاری است.