زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خرمدره گفت:در حال حاضر 8 طرح مرتعداری مصوب در خرمدره اجرا می شود که 5 طرح برای اجرا به مجریان واگذار شده است.

غلامرضا محمودی افزود:  در بخش دام ورود غیرمجاز به مراتع دامداران عرفی اغلب در روستاها ساکن هستند و بر اساس طرح های مرتعداری مصوب اقدام به  چرا در مرتع می کنند. به گفته وی یگان حفاظت منابع طبیعی خرمدره به طور مستمر و دائم ضمن سرکشی از مراتع در صورت مشاهده تخریب و تصرف اراضی ملی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی طبق قانون با آنها برخورد می کند و با تشکیل پرونده متخلفان به مراجع قضایی ارجاع داده می شوند.

محمودی آگاه نبودن روستائیان برای حفظ اراضی و کمبود نیرو و امکانات و تجهیزات را از چالش های پیش روی اداره منابع طبیعی خرمدره عنوان کرد و افزود: با این وجود حفاظت از عرصه های ملی 19 هزار هکتاری را در دستور کار داریم و در 3 ماه نخست سال 11 مورد پرونده را برای رسیدگی و صدور حکم به مراجع قضایی ارجاع داده ایم.

به گفته وی در حوضه های آبخیز به علت تخریب مراتع توسط روستائیان و نبود پوشش گیاهی مناسب در بالادست حوضه های آبخیز در اثر رواناب حاصل از بارش های جوی مشکل فرسایش خاک وجود دارد که باعث رسوب مواد حاصل از فرسایش در بستر سدهای خاکی می شود.

محمودی یادآور شد:  از سوی دیگر کمبود اعتبار در بخش آبخیزداری شهرستان یکی دیگر از دلایل تعلل در اجرای طرح های آبخیزداری است. ما عملیات آبخیزداری و ایجاد بندهای رسوب گیر سنگ و ملاتی 130 متر مکعب و نیز کاشت 1500 اصله  نهال در پخش سیلاب نصیرآباد را در برنامه های حوزه آبخیزداری پیاده کرده ایم.

رئیس اداره منابع طبیعی خرمدره افزود: در بخش فرهنگسازی و ترویج، راهکارهای ترویجی به ویژه دوره های آموزشی– ترویجی در زمینه های مرتبط با  حفظ،احیا و نگه داری منابع طبیعی،درختان و مراتع به صورت دوره ای و مستمر برگزار می شود البته ما در این رابطه نیازمند اعتبارات ویژه ای هستیم؛ حتی در بخش ترویج به شدت با کمبود اعتبار مواجه هستیم.

محمودی با اعلام اینکه در 3 ماهه نخست سال مدیریت چرا در 17 هزار و 330 هکتار اجرا کرده ایم و 60 هزار اصله نهال برای زراعت چوب و فضای سبز بین باغداران و کشاورزان شهرستان توزیع شده است، گفت: آموزش بهره برداران و دانش آموزان درباره آشنایی با منابع طبیعی 600 نفر روز یکی دیگر از برنامه های ترویجی ما بوده است.