ورامین – خبرگزاری مهر: حجت الاسلام سید محسن محمودی، مهمترین مضامین دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان را، تلاش برای انجام عمل صالح و حاجت خواهی از درگاه خداوند عنوان کرد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: انسان با انجام عمل صالح باعث سعادتمندی خود در دنیا و آخرت خواهد شد.

دعاى روز هفدهم ماه مبارک رمضان

اَللّهُمَّ اهْدِنی فیهِ لِصالِحِ الأعْمالِ، وَاقْـضِ لی فیهِ الحَوائِجَ وَالآمالَ، یا مَن لا یَحْتاجُ اِلَى التَّفْسیرِ وَالسُّؤالِ، یا عالِماً بِما فی صُدُورِ العالَمینَ، صَلِّّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطّاهِرینَ.

"ای خدا در این روز مرا به اعمال صالح راهنمایی کن و حاجتها و آرزوهایم بر آورده ساز ای کسی که نیازمند به شرح و سئوال بندگان نیستی ای خدایی که به آنچه در سینه عالمین است آگاهی درود فرست بر محمد و آل اطهار او"

وی افزود: در فراز اول دعا از خدا می خواهیم ما را به اعمال صالح راهنمایی کند؛ هدایت الهی دو نوع هدایت است، هدایت تکوینی که تمام موجودات از آن بهره مند هستند و دوم هدایت تشریعی است که انسان به وسیله پیغمبران، کتابهای آسمانی و ائمه معصومین(ع) هدایت می شود.

امام جمعه موقت ورامین با اشاره به آیه ای از قرآن کریم که می فرماید: "ما برای آنها راهنماییان و ائمه قرار دادیم که به فرمان ما مردم را هدایت کنند"، یادآور شد: در این دعا از خداوند می خواهیم توفیق عمل صالح را پیدا کنیم چرا که عمل صالح آثار دنیوی و اخروی را دربردارد.

وی ادامه داد: اگر در دنیا به دنبال عمل صالح هستیم، در آخرت نیز باید به دنبال آن باشیم؛ کسانی که فکر می کنند با گناه و نافرمانی به دنیایشان رسیده اند؛ اشتباه می کنند، آنها دنیای خود را نیز تباه کرده اند.

آثار دنیوی و اخروی عمل صالح

این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: قرآن کریم در مورد آثار اخروی عمل صالح می فرماید: "پاداش آنان نزد خداست، پاداش نیکو برای آنها است"؛ کسی که دردنیا عمل صالح انجام می دهد در آخرت نیز در نزد خدا محبوب هستند و پاداش نیکو در انتظارش خواهد بود.

وی افزود: انسان با عمل صالح در دنیا، ترفیع درجه می گیرد؛ از جمله اعمال صالح که توفیقات بسیاری را در زندگی دنیا و آخرت نصیب انسان می کند، نیکی به پدر و مادر، احترام به علما و دانشمندان، دعا برای دیگران، نجات مظلوم و پناه دادن به او و هرگونه خدمت و احسان به دیگران است.

اعمال نیک را به پیامبر(ص) و ائمه(ع) هدیه کنیم

حجت الاسلام محمودی با بیان اینکه به برکت عمل صالح است که دعای انسان مستجاب می شود، گفت: یکی از اعمال صالحی که به ما توصیه شده، این است که کارهای نیکی که انجام می دهیم، به اولیای الهی خصوصاً وجود مبارک امام زمان(عج) اهدا کنیم؛ به طور مثال انفاق کنیم به نیت حضرت(عج)، زیارت می کنیم برای حضرت(عج) باشد، قرآن ختم کنیم و به پیغمبر(ص) هدیه کنیم.

وی اضافه کرد: روایتی از وجود مبارک امام کاظم(ع) نقل شده که شخصی سئوال فرمود: "من در ماه مبارک رمضان گاهی بیش از 40 تا ختم قرآن کریم می کنم و ثواب آنها را هر یک به پیغمبر و یک به یک معصومین و شما هدیه می کنم. این عمل من چه ثوابی دارد"، امام(ع) فرمود: "ثوابش این است که در روز قیامت به آنها خواهی بود".

نکات موفقیت در عمل صالح

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران بیان کرد: موفقیت در عمل صالح چندین نکته دارد: از جمله آن این است که تا می توانید به یاد خدا باشید، توبه کنید، در مشکلات و سختی ها صبر کنید و برای روزی حلال در تلاش باشید.

وی افزود: در فراز دیگر دعا می خوانیم: "خدا حاجتها و آرزوهایم را برآورده کن"؛ اگر حاجت داریم بایستی به سوی خدا برویم، ماه رمضان فرصت مناسبی برای انس با خداوند است.

امام جمعه موقت ورامین بیان داشت: اگر می خواهیم دعاهای ما مستجاب شود، باید موانع را برطرف کنیم، دعایی که در مقابلش گناه باشد، خنثی خواهد شد، دعا باید از صمیم قلب و با دل شکسته باشد.

شرایط زمانی و مکانی تأثیرگذار در دعا

وی ادامه داد: همچنین دعا باید در زمانها و مکانهای خاص باشد، در شبهای جمعه، شبهای قدر، در مسجد، در قنوت و سجده آخر نماز، با صلوات شروع و با صلوات ختم شود، توسل به ائمه(ع) در دعا و دست جمعی دعا کردن در اجابت دعا تأثیر می گذارد.

حجت الاسلام محمودی با بیان اینکه فراز آخر دعا اشاره به اشراف خداوند بر تمام اعمال انسانها دارد، گفت: خداوند از تمام اسرار زندگی انسانها آگاه بوده و از رگ گردن به ما نزدیکتر است، پس از همه بهتر مشکلات ما را می داند و فقط اوست که برطرف کننده آن است.

تأکید قرآن بر گفتن ذکر صلوات

وی با اشاره به فراز آخر دعا که به صوات بر خاندان پیامر(ص) اشاره کرده ادامه داد: ذکر صلوات خیلی مهم است، سعی کنیم زبانمان به آن معتاد شود، وقتی بیکار هستیم صلوات بگوییم، در تمام حالات صلوات بفرستیم، ذکری که آیه قرآن صریح به آن دستور می دهد، ذکر صلوات است.

اجابت دعایی که آغاز و پایانش با صلوات باشد

امام جمعه موقت ورامین بیان کرد: امام صادق(ع) فرمودند: "هر وقت بر در خانه خدا رفتی، با صلوات شروع کن و بعد حاجت را بخواه در آخر نیز صلوات ختم کن چون خداوند تبارک و تعالی کریم تر از آن است که هر دو طرف دعا را بپذیرد و وسط دعا را رها کند.