به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا رنجبر فلاح در جمع خبرنگاران در مورد نرخ مناسب ارز مرجع گفت: قرار است عرضه و تقاضا قیمت ارز مرجع را تعیین کند و با تحقق این امر، میزان واردات به دلیل گران شدن نرخ ارز مرجع کاهش و انگیزه های صادرات کالا افزایش خواهد یافت.
مدیرعامل بانک تجارت با اشاره به اینکه نرخ کنونی ارز مرجع 1226 تومان با قیمت تعادلی ارز فاصله زیادی دارد، تصریح کرد: این نرخ تنها برای این امر در نظر گرفته شده است تا کالاهای ضروری ارزان تر به دست مصرف کننده برسد و مابقی کالاها باید با ارز با نرخ تعادلی وارد کشور شود.
وی همچنین درباره وضعیت نرخ ارز در بازار آزاد با راه اندازی بورس ارز اظهارداشت: با راه اندازی این بازار موازی، قیمت ارز در بازار آزاد وابسته به عمق بورس ارز و تعداد عرضه کنندگان ارز در آن خواهد بود، اگر صادرکنندگان ارز این امکان را داشته باشند که بتوانند ارز را با قیمت بالا بفروشند، نرخ بازار آزاد کاهش نخواهد یافت.
فلاح با بیان اینکه به همین دلیل قرار است ضوابط و مقرراتی برای مکلف کردن صادرکنندگان برای انجام مبادلات در این بازار تهیه و تدوین شود، گفت: اگر بورس ارز عمق مناسبی پیدا کند، ثبات نرخ ارز در بازار آزاد نیز تضمین می شود.
وی ابراز امیدواری کرد با راه اندازی بورس ارز شرایط به سمت واقعیت های اقتصادی و رفتار آزادانه فعالان اقتصادی پیش رود و نرخ تعادلی در بورس ارز شکل گیرد و اگر این بورس همانند بورس اوراق بهادار عمق یابد، شرایط با ثبات ارزی و اقتصادی در کشور ایجاد می شود.
مدیرعامل بانک تجارت گفت: بانک مرکزی تاکنون و قبل از راه اندازی این بورس همواره تامین کننده ارز کشور بوده اما با شرایط جدید بخش خصوصی و صادرکنندگان هم سهم بالایی در عرضه ارز برعهده خواهند داشت و به طورطبیعی باید ارز خود را به فروش برسانند و در مقابل خریداران نیز ارز مورد نیاز خود را از این بازار تامین و تهیه کنند.
وی با بیان اینکه اگر گواهی های ارزی با نرخ های توافقی و تعادلی معامله شوند به شرایط تعادلی و رقابتی در بازار ارز خواهیم رسید، در مورد امکان سردرگمی صادرکنندگان با نوسانات قیمت ها در بورس ارز گفت: به قاطعیت اعلام می کنم که با راه اندازی بورس ارز نوسانات نرخ آن نسبت به شرایط فعلی کمتر خواهد بود.
فلاح گفت: قرار نیست بورس ارز یک بازار سلف و آتی باشد و ارز در این بازار به صورت نقد معامله می شود و به همین دلیل بازار spot خواهد بود، در تمام دنیا مردم و بنگاه ها عرضه کننده ارز هستند و دولت ها نقشی در این امر ندارند، دولت در ایران به دلیل اهمیت صادرات نفت عرضه کننده ارز بوده است، اما در سایر کشورها تولیدکنندگان و بخش خصوصی ارز را عرضه می کنند.
به گفته مدیرعامل بانک تجارت، طی سال های گذشته همواره به بالا بودن سهم دولت در اقتصاد و درآمدهای ارزی انتقاد می شد، اما این مشکل با راه اندازی بورس ارز کاهش می یابد و بخش خصوصی نیز به جایگاه واقعی خود در اقتصاد می رسد.
به گزارش مهر، هم اکنون نرخ ارز مرجع که توسط بانک مرکزی تعیین شده، 1226 تومان است که قرار است در راستای سیاست جدید ارزی دولت، تا اواسط هفته آینده افزایش یابد.