به گزارش خبرنگار مهر، بهروز خدارحمی امروز در نشستی خبری گفت: با توجه به فعالیت 81 صندوق سرمایهگذاری مشترک در بازار سرمایه، فراخوانی برای این نهادها ارائه شده تا صندوقهای سرمایهگذاری مشترک نیز به عضویت کانون نهادهای سرمایهگذاری درآیند.
دبیرکل کانون نهادهای سرمایهگذاری ادامه داد: درزمان حاضر کانون نهادهای سرمایه 62 عضو دارد که براساس برنامه ها قرار است تا پایان سال تعداد اعضای کانون به بیش از 100 عضو و جذب نیمی از صندوقهای فعال افزایش یابد، حق عضویت سالانه اعضا 12 میلیون تومان بوده ولی برای صندوق های سرمایهگذاری 6 میلیون تومان حق عضویت تعیین شده است.
وی با بیان اینکه برای شرکتهای تامین سرمایه سندیکای حرفهای از 7 شرکت تشکیل شده است، افزود: برای شرکتهای مشاوره سرمایهگذاری نیز کارگروهی شکل گرفته است. علاوه بر این تشکیل بانک اطلاعات مدیران و کارشناسان بازار سرمایه در قالب فراخوانی اعلام شده است.
خدارحمی با اشاره به اینکه دوره آموزشی عملیات حرفهای بازار با همکاری بورس اسپانیا در هفته اول شهریور برگزار خواهد شد، گفت: با توجه به ارجاع تمام پروندههای هیئت داوری از سازمان بورس در کانون نهادهای سرمایهگذاری، هیئت سازشی در این کانون فعال شده که انرژیبر خواهد بود.
همچنین در این نشست غلامحسن تقی نتاج نائب رئیس کانون نهادهای سرمایهگذاری گفت: بازار سرمایه از لحاظ ساختاری نهادینهتر از بازار پول بوده، اما در عمل بازار پول تسلط بیشتری بر اقتصاد دارد؛ این در حالی است که طبق موازین اقتصاد اسلامی و بانکداری بدون ربا این وضعیت باید تغییر کرده تا بازار سرمایه مسلط باشد.
وی با اشاره به اعلام وجود دو مشکل اساسی در بازارهای پول و سرمایه، گفت: باید مسئولان بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار با یکدیگر هماهنگ باشند.
نتاج با بیان اینکه کانون نهادهای سرمایهگذاری میتواند شامل همه نهادهای موثر در کاراشدن بازار سرمایه باشد، تصریح کرد: در برابر چنین ظرفیتی به دلیل اساسنامه موجود، این کانون هم اکنون متشکل از نهادهای سرمایهگذاری با عملیات محدود است، اما با کارکرد هر چه بهتر کانون شرایط وسیعتری برای فعالیت و توسعه بازار سرمایه ایجاد خواهد شد تا جمع زیادی از آن بهره مند شوند البته در این میان برخی نواقص و مشکلات هم وجود دارندکه باید مدیریت شوند.
وی با بیان اینکه برای تحقق اقتصاد اسلامی همه دستاندرکاران نظام باید همکاری کنند تا بازار سرمایه مسلط بر اقتصاد کشور شود، گفت: در این شرایط میتوان شاهد شکلگیری بازاری عادلانه و توزیع منافع بین همه آحاد مردم خواهیم بود، بنابراین در شرایط فعلی اقتصاد کشور ضرورت هماهنگی بین دو بازار پول و سرمایه بیشتر احساس میشود.
نتاج اظهار داشت: در حال حاضر که بازار سرمایه با کمبود نقدینگی مواجه بوده و مهمترین مشکل آن همین موضوع است، حجم عظیمی از ورود سپردهها در بازار پول رخ داده به همین دلیل بازار پول با مشکل مصرف منابع جمعآوری شده مواجه بوده و بانک ها با چنین بحرانی روبرو هستند.
وی ادامه داد: از طرفی نیز بازار سرمایه با مشکل کمبود نقدینگی روبرو است، بنابراین اگر در این محیط اقتصادی مدیریت درستی صورت گیرد و سکانداران اصلی این دو بازار کنار هم باشند،این مشکلات به سادگی قابل حل بوده و منجر به توسعه اقتصاد کشور خواهند شد.
نتاج خاطر نشان کرد: واقعیت این است که شرکتهای بورسی علاوه بر کمبود نقدینگی با افت شاخص بازار سهام هم مواجهاند. شاخصی که در دوران رونق نشاط بخش اقتصاد و در دوران رکود موجب دلسردی میشود به همین دلیل باید هرچه سریعتر این دو بازار با یکدیگر هماهنگ شوند.
نائب رئیس کانون نهادهای سرمایهگذاری با اشاره به رقابت دیرینه دو بازار سرمایه و پول گفت: مسئولان هر کدام از این بازار ها تصور میکنند که اگر بهتر عمل کنند میتوانند بیشتر مورد توجه قرار گیرند اما واقعیت این است که از نگاه اقتصاد ملی چنین رقابتی مفید نیست چرا که به رشد اقتصاد ملی منجر نخواهد شد.
وی اظهار داشت: در حالی 15 درصد از منابع بانک مهر معادل 3 هزار میلیارد تومان در حوزه بازار سرمایه، سرمایهگذاری شده که به دلیل وجود مشکلاتی در مقررات موجود بانک مرکزی و محدودیتهای ورود موسسات مالی به بازار سهام، برای حمایت بیشتر از بازار سرمایه محدودیت داریم.