اجرای نمایش"تلخ همچون خون در رگهای یرما"در بلارووس، پیام تبریک قادر آشنا به مناسبت روز خبرنگار، اجرای نمایش"آوای گل" در تالار حافظ، دو اجرایی شدن نمایش"33 درصد نیل سایمون"و حضور گسترده استان ها در دومین دوره یادواره تجلی بصیرت و...مهمترین اخبار تئاتر امروز هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش" تلخ، همچون خون در رگ های یرما" در فستیوال بین المللی white tower که از 17 تا 25 شهریور ماه در شهر برست کشور بلارووس برگزار  می شود، حضور می یابد. طراح و کارگردانی این نمایش را میلاد نیک آبادی بر عهده دارد.

این نمایش را که بازخوانی نمایشنامه یرما اثر فدریکو گارسیا لورکا است کیومرث قنبری آذر به نگارش در آورده است. بهروز کاظمی،علیرضا مهران، فرزانه سهیلی،هانیه نجفی، امینه مزروعی ، بهار زروانی، پریسا درخشنده بازیگران این نمایش هستند. دیگر عوامل این اثر عبارتند از: دستیاران کارگردان: رحمت عنایت، محمد علوی، مدیر روابط بین الملل: علی صادقی خواه.

این نمایش سال گذشته در چهاردهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی ایران حضور پیدا کرد و جز آثار برگزیده جشنواره بوده است. نمایش" تلخ، همچون خون در رگ های یرما" در مهرماه نیز در جشنواره بین المللی المپیاد تئاتر هند اجرا خواهد شد. در حال حاضر قصد دارم این نمایش را پس از بازگشت از سفر هند در سالن مولوی یا سالن انتظامی خانه هنرمندان به صحنه ببرم. 

پیام مدیر کل هنرهای نمایشی به مناسبت فرا رسیدن 17 مردادماه روز خبرنگار

به مناسبت فرا رسیدن 17 مردادماه، روز گرامیداشت مقام خبرنگار قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی طی پیامی این روز را به اهالی رسانه تبریک گفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، متن پیام آشنا به شرح زیر است:

مطبوعات به عنوان رکن چهارم نظام سیاسی هر جامعه ای وظیفه سنگینی بر عهده دارد.  مطبوعاتی که در کنار قانون اساسی قرار می گیرد، مسئولیت خطیری بر عهده دارد. اما چرا و چگونه مطبوعات رکن چهارم نامیده می شود و چه کارکردی دارد؟ مطبوعات در پرداختن به ضرورت قانون به داشتن قانون اساسی و عمل به قانون اساسی و نظارت بر آن نقش بی بدیلی دارند. در نهادینه کردن، تعمیق و گسترش مشارکت سیاسی و نظارت بر عملکرد کارگزاران نظام، نقش ارزنده ای دارند.

مطبوعات چشم تیزبین و زبان گویای مردم هستند. رکنی که چنین اهمیت و جایگاهی دارد خود باید اولین کسی باشد که به نقش و جایگاه خود واقف بوده و از این جایگاه پاسداری و صیانت کند؛ پاسداری و صیانت از شأن و منزلت خود، رعایت عدالت و انصاف در بیان است. حفظ حرمت و کرامت انسان ها است. دقت و سرعت در  بیان مطالب خود است. احترام به نظرات و اندیشه دیگران است. نقد منصفانه به همراه پیشنهاد سازنده است.

بیان نقاط قوت و دستاوردهای نظام و مسئولان است؛ درج مشکلات و معضلات جامعه است. خودباوری و خوداتکایی است. تقویت روح امید به زندگی در میان مردم جامعه است. روز 17 مرداد سالروز شهادت شهید صارمی و روز خبرنگار بر همه پیش قراولان عرصه فرهنگ و هنر و دانایی و اصحاب رسانه مبارک باد. 

تبریک روابط عمومی مجموعه ایرانشهر به مناسبت روز خبرنگار

روابط عمومی و امور بین الملل مجموعه تماشاخانه ایرانشهر در بیانیه ای؛ روز خبرنگار را به همه میراث داران حقیقی قلم و آگاهی، تبریک گفت.

در این بیانیه آمده است، زدودن زنگارها از واقعیات و انعکاس حقایق مهمترین وظیفه ای است که خبرنگاران در دنیا متلاطم امروز بر عهده دارند و بسیارند کسانی که شجاعانه این حرفه شریف را برگزیده و تمام تلاش خود را در این مسیر معطوف نموده و خطرات بسیار را به جان می خرند. در جامعه اسلامی و علوی ما حرفه ارزشمند خبرنگاری از جایگاه ویژه و ارزشمندی برخوردار است و چه خجسته انتخابی است نامگذاری روز شهادت شهید صارمی به نام روز خبرنگار.

روابط عمومی و امور بین الملل مجموعه تماشاخانه ایرانشهر، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید صارمی، این روز بزرگ و غرور آفرین را که در ایام ماه مبارک رمضان و شب های پربرکت و ارزشمند قدر مزین شده است به نام خبرنگار، به تمامی فعالان عرصه خبر و اطلاع رسانی، تاثیر گذراران و سخت کوشان رسانه وهمه میراث داران حقیقی قلم و آگاهی که خالصانه و براساس وظیفه الهی و انسانی خویش با سعه صدر و فروتنی در جهت امید بخشی و ارتقاء سطح آگاهی جامعه فعالیت می کنند تبریک گفته و از خداوند منان مسئلت دارد که در انجام رسالت خطیر خبرنگاری که همان امانت داری و صداقت است بیش ازپیش موفق و موید باشید.

پایان اجرای دو نمایش "مترسگ" و "اپرای حافظ"

دو نمایش "مترسگ " به کارگردانی حسن معجونی و "اپرای عروسکی حافظ" به کارگردانی بهروز غریب پور که در تالارهای تابعه بنیاد رودکی اجرا می شد؛ به کار خود پایان داد. نمایش "مترسگ” که از 11 تیر تا 16 مرداد در تالار حافظ اجرا می شد و آخرین پنجشنبه و جمعه اجرای خود را در 2 نوبت روی صحنه رفت، با پشت سر گذاشتن 34 اجرا میزبان بیش از 5 هزار تماشاگر بود این در حالی است که این نمایش شنبه 14  مرداد نیز اجرا شد.
 
نمایش "اپرای عروسکی حافظ" نیز که از 11 تیر تا 15 مرداد در تالار فردوسی روی صحنه بود، با پشت سر گذاشتن 30 اجرا میزبان بیش از 4800 تماشاگر بود. به طوری  که هنرمندان  و سفرای کشورهای مختلف نیز از دیگر مهمانان این نمایش بودند.

نیما کرمی: تهیه و تولید فیلم از تئاتر به آزمون و خطا نیاز دارد

تصویربرداری از تئاتر، هنر نوپایی در کشور ما است و نگاهی نو به این هنر دارد. ما همچنان باید آزمون و خطا کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم. تأثیر این کار در من این بود که از دریچه دوربین بهتر و بهتر به صحنه تئاتر نگاه کنم. 

نیما کرم  مجری رادیو، تلویریون و مدیر موسسه "آسمان هنر تصویر" که مسئولیت گروه تصویربرداری نمایش"پس از سقوط" به کارگردانی منیژه محامدی را در سالن شماره یک مجموعه تماشخانه ایرانشهر عهده دار بود، درباره حضورش در این عرصه گفت: من سال‌ها پیش از آنکه در عرصه مجری گری و اجرای تلویزیونی شناخته شوم، در صحنه تئاتر به عنوان بازیگر فعالیت داشتم بنابراین سختی و مشقت این کار را می شناسم و وقتی با پیشنهاد تصویربرداری نمایشی به کارگردانی منیژه محامدی مواجه شدم، با اشتیاق از آن استقبال کردم.
 
وی درباره تجربه‌ای که از انجام این کار کسب کرده توضیح داد: تأثیر این کار در من این بود که از دریچه دوربین بهتر و بهتر به صحنه تئاتر نگاه کنم، تصویربرداری از تئاتر، هنر نوپایی در کشور ما است و نگاهی نو به این رسانه دارد. اما با توجه به نوپا بودن این ایده و طرح قابل توجه، همچنان باید آزمون و خطا کنیم تا به نتیجه مطلوب و ایده آل برسیم.
  
وی ادامه داد: صحنه تئاتر محدود است و هر قدر هم که تعداد اجراها زیاد باشد، مانند رسانه‌های دیگر نمی‌تواند طیف گسترده علاقه‌مندان را پوشش دهد. این کار باعث رونق تالارهای نمایشی و آشنایی بیشتر مخاطبان با هنر تئاتر می‌شود. به‌ویژه در مجموعه ایرانشهر که بستری مناسب و درخور برای حضور هنرمندان عرصه‌های تلویزیون، سینما و تئاتر است.
 
مجری برنامه"صبحی دیگر" درباره روند انجام کار و نحوه تصویربرداری نمایش"پس از سقوط" گفت: این نمایش با 7 دوربین حرفه‌ای طی دو روز تصویربرداری شد.از چند روز پیش با عوامل به تماشای نمایش نشستیم و با کارگردان هم در مورد تصویربرداری لحظه‌های مهم نمایش مشورت کردیم. با وجود تعدد بازیگران و صحنه‌های نمایشی، از لحاظ تصویربرداری و صدابرداری پروژه بسیار سنگینی بود که به خوبی انجام شد.
 
کرمی در پایان تأکید کرد: تصویربرداری از نمایش، کار سودآوری نیست. این کار هم از لحاظ مالی سود چندانی برای من و عوامل گروه نداشت اما کاری  بود که بسیار از آن لذت بردم چون در کل نگاه مادی به تئاتر ندارم. اگر دوباره هم پیشنهادی در این زمینه داشته باشم با روی باز از آن استقبال خواهم کرد.
 
"آوای گل" در تالار حافظ شنیده می شود
 
یاسر خاسب نمایش"آوای گل" را از 22 مردادماه به تالار حافظ می آورد.این نمایش به نویسندگی، طراحی و کارگردانی یاسر خاسب کاری از گروه تئاتر"بدن دیوانه" قرار است از روز یکشنبه 22 مرداد 91 در تالار حافظ روی صحنه می رود.
 
یاسر خاسب و علی اصغری قاجاری در این نمایش به ایفای نقش می پردازند. از دیگر عوامل این نمایش می توان به حضور مارتین شمعون پور موسیقی، شیما میرحمیدی طراح صحنه و لباس، رضا بهجت طراح نور، شیماه خاسب تهیه کننده، محمد قدس مدیر تولید، رضا موسوی عکاس، سعید غفاری مدیر صحنه و ساخت دکور، علی محمد گنجعلی خان طراح پوستر و بروشور، ایلیا شمس و پریسا قهرمانی روابط عمومی و تبلیغات اشاره کرد.
 
نمایش" آوای گل" در شهر سیاتل آمریکا (2009) یک ماه به اجرای عمومی رفته است و در فستیوال بین المللی پرفورمنس هلند در سال (2011) و فستیوال بهاره دانمارک (2012) شرکت داشته و نمایش منتخب تماشاگران و برنده جایزه ویژه مردمی در بیست و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز شده است.
 
ایننمایش از 22 مرداد تا 20 شهریور ماه 91 در تالار حافظ ساعت 21 روی صحنه می رود. علاقمندان می توانند جهت تهیه بلیت با شماره 66757505 تماسبگیرند ویا با شماره 09123190561 جهت هماهنگی ارتباط برقرار کنند.
 
"سی وسه درصد نیل سایمون" دو اجرایی شد
 
نمایش"33درصد نیل سایمون" به کارگردانی افسانه ماهیان با توجه به استقبال مخاطبان، از 24 تا 29 مرداد ماه، با دو اجرا میزبان علاقمندان به هنرهای نمایشی است. نمایش"33درصد نیل سایمون" با بازی هنرمندانی چون علی سرابی، آیداکیخائی، مسعود میر طاهری و الیکا عبدالرزاق از سه شنبه 24 مرداد ماه تا روز یکشنبه 29 مرداد ماه در دو سانس 18 و 45 دقیقه و  20 و 45 دقیقه در سالن استاد سمندریان روی صحنه می رود.
 
از دیگر عوامل این نمایش می توان به ستاره اسکندری مدیر تولید، منوچهر شجاع طراح صحنه، پریدخت عابدین نژاد طراح لباس و آنکیدو دارش آهنگساز اشاره کرد. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اخبار و رویدادهای هنری مجموعه تماشاخانه ایرانشهر می توانند از طریق شماره های 88814115، 88814116 و 88814125 با این مجموعه در تماس باشند.
 
معرفی دبیر ششمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی
 
عطاءالله کوپال به عنوان دبیر ششمین دوره انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی از سوی محمد یاراحمدی حکم گرفت. عطاء الله کوپال به عنوان دبیراین رویداد هنری از رئیس هیأت مدیره کانون نمایشنامه نویسان خانه تئاتر، حکمی دریافت کرد.
 
در متن حکم وی چنین آمده است:استاد ارجمند و هنرمند گرانمایهجناب آقای دکتر عطاءالله کوپال سال ها تلاش موثر وارزش آفرین جناب عالی در اعتلای نمایشنامه نویسی ملی ایران ستایش برانگیز و فراموش نشدنی است.
 
کانون نمایش نامه‌نویسان خانه تئاتر ایران مفتخر است به منظور بهره‌مندی ازتجربیات ارزشمند شما، دبیری شششمین دوره‌ی انتخاب آثار برتر ادبیات نمایشی ایران را به جناب عالی  محول نماید. با قدرانی از شما برای پذیرش این مسئولیت، توفیق روزافزون‌تان را آرزومندم. محمد امیر یاراحمدی رییس هیئت مدیره‌ کانون نمایش نامه‌نویسان خانه تئاتر ایران.
 
حضور گسترده استان ها در دومین دوره یادواره تجلی بصیرت
 
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خبر از حضور گسترده استان ها در دومین دوره از یادواره تجلی بصیرت داد.حمید شاه آبادی در نخستین جلسه سیاست گذاری یادواره تجلی بصیرت، این رویداد را به عنوان یکی از مسیرهای حرکتی جامعه هنر شناخت و عنوان کرد: یادواره تجلی بصیرت یک مسیر فکری و حرکتی برای هنرمندان کشور است یعنی راهی که توسط هنرمندان پیموده شده و آنها امروز می خواهند با زبان هنر این مسیر را بیان کنند.
 
وی با تاکید بر ثبت یادواره هنری تجلی بصیرت در جدول یادواره ها و جشنواره های همه ساله معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امسال به دلیل همزمانی جشنواره تجلی بصیرت با ماه صفر از واژه یادواره استفاده خواهیم کرد و از حضور  اساتید و صاحب نام های عرصه های مختلف هنری بهره خواهیم برد.
  
معاون امور هنری وزیر ارشاد افزود: از دیگر ویژگی های دومین دوره یادواره تجلی بصیرت، برگزاری نشست پژوهشی است تا هنرمندان با اهداف دشمن و راهکارهای مقابله با آن و همچنین مبانی و دیدگاه های مرتبط با 9 دی آشنا شوند.
وی اظهار کرد: یادواره تجلی بصیرت قرار است در راستای  یک حرکت بنیادی در حوزه هنر باشد به این معنا که برگزاری این یادوراه و دستاوردهای آن به گونه ای مسیر را روشن کند تا ما احساس کنیم یک حرکت ماندگار تاریخ را به وسیله هنر به جامعه انتقال داده ایم.