اخیرا پژوهشگران دانشگاه شهید چمران اهواز با استفاده از نانوذرات مغناطیسی اکسید آهن، نانو جاذبی را برای جذب ماده سمی جیوه از منابع آبی عرضه کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، جیوه یکی از فلزات بسیار سمی برای محیط زیست است که از طریق منابعی چون باتری ها، تولیدات رنگی و بازیافت روغن ها وارد محیط زیست می شود. این مواد پس از رهاسازی در محیط زیست بر اثر واکنش باکتریهای موجود در آب با جیوه، "متیل جیوه" تولید می شود که ماده ای بسیار سمی است و از طریق بدن قابل جذب است.

در راستای کاهش آلودگیهای محیط زیست پژوهشگران دانشگاه شهید چمران اهواز با استفاده از نانو ذرات مغناطیسی اکسید آهن ماده ای را برای جذب جیوه عرضه کردند. این ماده قادر به جذب جیوه در منابع آبی است.

نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان داد که این نانوجاذب توانایی جذب جیوه در غلظت های پایین در زمان کم را دارد. این امر باعث می شود تا مقدار جیوه باقی مانده در محیط به کمتر از میزان اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت برسد.

در کنار این آلودگی‌های موادی که مستقیماً مورد استفاده انسانها قرار می‌گیرد، این ماده سمی باعث آلودگی محیط زیست جانوران دیگر نیز می‌شود. از این رو پاکسازی محیط زیست و منابع آبی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.