به گزارش خبرنگار مهر، بیست و هفتمین نشست ادبی عصر روشن به برگزاری جشن تولد 72 سالگی محمود دولت آبادی اختصاص دارد. قرار است دولت آبادی در ابتدای این نشست به خوانش قسمتهایی از جدیدترین رمانش بپردازد. جهان داستانی دولت آبادی موضوعی است که امیرحسن چهلتن درباره آن در این نشست سخنرانی خواهد کرد.
اسدالله امرایی مترجم، دیگر سخنران این مراسم خواهد بود که درباره ترجمه آثار دولت آبادی به زبانهای دیگر به بیان سخنانی میپردازد. دبیری و مدیریت اجرای این جلسه نیز به عهده علیرضا بهرامی خواهد بود.
محمود دولت آبادی متولد 10 مرداد سال 1319 در دولتآباد شهرستان سبزوار است که فعالیت فرهنگی خود را از بازیگری در تئاتر آغاز کرد و سپس به نویسندگی داستان رو آورد. او با کنار گذاشتن فعالیتش در تئاتر، داستاننویسی را از سال 1341 با انتشار «ته شب» آغاز کرد.
«ادبار»، «بند»، «پای گلدسته امامزاده»، «هجرت سلیمان» و «سایههای خسته» عنوان داستانهایی هستند که دولتآبادی پس از «ته شب» در مجموعه داستان «لایههای بیابانی» در سال 47 منتشر کرد. «کلیدر»، «از خم چنبر»، «عقیل، عقیل»، «طریق بسمل شدن»، «اتوبوس»، «روزگار سپری شده مردم سالخورده»، «گاواره بان» و ... تعدادی از رمانهای این نویسنده هستند. اما عمده شهرت دولتآبادی به دلیل انتشار رمان «کلیدر» است. دولت آبادی خود درباره این رمانش گفته است: دیگر گمان نکنم که نیرو و قدرت و دل و دماغم اجازه بدهد که کاری کاملتر از کلیدر بکنم. کلیدر از جهت کمی و کیفی، کاملترین کاری است که من تصور میکردهام، بتوانم و شاید بشود گفت. در برخی جهات از تصور خودم هم زیادتر است.
دولت آبادی در سال 76 برنده لوح زرین بیست سال داستان نویسی بر کلیه آثار شد. این نویسنده همچنین در سال 82 در نخستین دوره جایزه ادبی یلدا جایزه یک عمر فعالیت فرهنگی را دریافت کرد.