انتصاب کیانوش غریب‌پور به عنوان دبیر دوسالانه تصویرسازی و نیز حضور هنرمند ایتالیایی در ایران که هنر آزادی را در تهران نمایش می‌دهد از اخبار مهم تجسمی امروز است.

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایشگاهی از آثار نقاشی "روبرتو کوتزولینو" - هنرمند نقاش ایتالیایی - در تهران برگزار می‌شود.

"گامی به‌سوی آزادی" عنوان این نمایشگاه است که از روز دوشنبه 23 مردادماه جاری در گالری اندیشه – فرهنگسرای اندیشه – برپا خواهد شد.

روبرتو کوتزولینو Roberto Cozzolino   هنرمند نقاش 59 ساله متولد رم و فارغ التحصیل رشته فنی است که موضوع کارهایش را مردم فلسطین قرار داده است و در این زمینه تصویرگری می‌کند. او از امروز – شنبه 21 مرداد– به تهران آمده تا نمایشگاه خود را با 20 تابلو نقاشی را در تهران برگزار کند.

کوتزولینو معتقد است مردم ایتالیا تحت تأثیر تبلیغات رسانه‌ای از حقیقت فلسطین دور شده‌اند و این امر در کنار لابی صهیونیستی و حمایت‌های دولتی این کشور موجب نوعی ناآگاهی در این موضوع شده است و از این رو به‌عنوان انسان آزاده و مستقل باید نسبت به اطلاع رسانی در این حوزه فعالانه وارد شد.

این نمایشگاه به همت اداره کل همکاری‌های فرهنگی و هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی ایران در رم و فرهنگسرای اندیشه وابسته به سازمان فرهنگی و هنری شهر داری تهران تدارک دیده شده است.

صادقی: توجه به مطالبات فرهنگی ؛ فعالیتی دشوار اما قابل اجرا

داور ششمین جشنواره هنرهای تجسمی جوان با اشاره به کارکرد طراحی به عنوان مبنا و شالوده تمامی هنرهای تجسمی ، پرداختن به آثار هنرمندان جوان در این بخش را یک سرمایه ملی و جهانی برای آینده عنوان کرد.

حبیب الله صادقی درباره بخش طراحی در این جشنواره گفت: طراحی مانند ورزش دو میدانی که مادر تمام ورزش های جهان است، به عنوان مادر و مبنای تمام هنرهای تجسمی برگزیده می شود. بنابراین مبنای ارائه هر اثری با ایده است که این ایده با یک طرح بیان می شود.

وی ادامه داد: برای خلق اثر در هنرهای تجسمی باید به تناسبات طلایی و زیبا شناسی  به عنوان یک اصل توجه شود ،چرا که این موارد در طراحی به عنوان اسکلت و پایه هنرها کاملا مورد توجه است.

این هنرمند درباره تدوین بخش های جدید این جشنواره گفت: ویدئو آرت و هنرهای جدید از اتفاقات جهان معاصر است که برای ارتقا سطح هنر در کشور باید برنامه ریزی هایی صورت گیرد تا زمینه خلق آثار در این رشته ها فراهم شود. البته پرداختن به گرایشات نوین در این هنر باعث پیوند ارگانیک در همه شاخه های هنر می‌شود .

وی  با اشاره به پیوند میان شعر و هنرهای سنتی و توجه به هنرهای جدید افزود: شعر و موسیقی همواره به عنوان همراهی کننده های هنرهای سنتی  ذکر شده اند، که با توجه به پیشرفت تکنولوژی و ظهور هنرهای جدیدی مانند ویدئو، عکس و سینما نیاز به ترکیب و تلفیق این هنرهای مدرن با هنرهای سنتی برای نیاز زمانه امروز ضروری به نظر می‌رسد.

صادقه تاکید کرد : هنر چند رسانه ای که شاخه جدیدی از هنر امروز است ، حاصل ترکیب هنرهای جدید مانند ویدئو با هنرهای جدید دیگر مانند عکس یا صدا است و گاه فراتر از آن حاصل ترکیب هنرهای جدید با هنرهای پر قدمت تر است.

این داور بخش طراحی  درباره افزوده شدن بخش " خط نقاشی" به ششمین دوره این جشنواره ، گفت: خوشنویسی از دیرباز سابقه جدی در میان هنرهای کشور ما داشته است، و ترکیب این هنر با نقاشی و خطوط امری مبارک است که علاوه بر حفظ هنر خوشنویسی باعث اعتلا و رشد آن می شود. البته  در کشورهای عربی پیرامون ما درخشش هنرمندان ما به مدد همین هنر جدید درخششی خیره کننده داشته است، و این قرائت جدید از هنر خوشنویسی باعث تبلور روحی جدید در کالبد این هنر سنتی شود.

صادقی درباره معیارهای داوری این بخش طراحی گفت: داوری و نظر کارشناسی که توسط هنرمندان و مدرسین با سابقه صورت می گیرد، باید در عین توجه به مبنا و محورهای اصلی دارای رویکرد های متناسب با دروان معاصر و جدید باشد. باید در نگاه های داوری علاوه بر در نظر گرفتن تناسب، ریتم، بافت و مولفه های اصلی طراحی ، آثار دریافتی هنرمندان جوان را با هم ترازان جهانی آن مقایسه و داوری کنیم.

وی درباره ترکیب هیات انتخاب و داوری آثار نیز گفت: انتخاب های خوب و مناسبی در زمینه انتخاب داوران صورت گرفته است، این ترکیب داوران دارای تنوع دیدار، گفتار و تجربه ها است و نتایج مثبتی در پی دارد. البته هر کدام از داوران این بخش از جشنواره هنرهای تجسمی قرائت خاصی از حوزه کار خود دارند که باعث یک تلفیق در دیدگاه داوری خواهد بود، و این خِرد جمعی باعث یک انتخاب اصلح خواهد شد.

مدیر سابق دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره شناخت استعداد های جوان و پرداختن به این نیروی توانا گفت: امروز شناخت استعداد ها و کشف توانایی های هنرمندان جوان باید از مهم ترین دغدغه های مسولان و متولیان امر باشد . هنرهای تجسمی به عنوان ادبیات تصویری بعد از انقلاب نقش بزرگی در نهادیه شدن ارزش های انقلاب در جامعه داشته است، نسل جدید و جوان امروز نیز باید آماده ادامه همین روند متعالی باشد.

این هنرمند با سابقه در ادامه سخنانش درباره نقش بی بدیل این جشنواره در روند هنر امروز، تصریح کرد: برگزاری جشنواره امری بزرگ و مهم است که باید با کیفیت برگزار شود، برای این برگزاری باید تمام امکانات ملی و کمک بزرگان فرهنگ و هنر را در اختیار جوانان قرارداد. این حمایت ها باید ادامه پیدا کند و تنها محدود به ایام  برگزاری جشنواره نشود.

صادقی پیرامون یک نگاه بلند مدت و طولانی به مقوله هنرهای تجسمی، گفت: ما در بخشی از این حوزه دست به انتخاب آثار می زنیم و منتخبین را بر می گزینیم. که این انتخاب ها محدود به زمان های جشنواره و تنها به افرادی محدود ختم می شود.

وی ادامه داد: مهم ترین بخش حرکت در حوزه هنرهای تجسمی  نه برگزاری جشنواره بلکه توجه به زیرساخت های تصویری و مطالبات فرهنگی، نسل جوان و جامعه از این هنر و جایگاه آن در جهان معاصر است. باید آگاه بود که انجام آن امری سخت و جدی است. نبایدفقط دست به ارزشیابی جشنواره ای زد و ادامه روند حمایتی در ایام غیر از جشنواره امری حیاتی است.

صادقی در پایان با اشاره به اینکه خود و هم نسلانش در میانه راه هستند و نیاز به پرورش یک نسل جدید برای آینده نیاز اساسی است، گفت: ما باید با یکدیگر همراه باشیم تا با همدلی و حمایت نسلی جوان را آماده آینده کنیم، و این جواهر های تابناک را به تاریخ فرهنگی و هنری جهان تقدیم کنیم.

ششمین دوسالانه تصویرسازی بعد از یک دهه وقفه برگزار می‌شود

اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر ششمین دوسالانه تصویرسازی منصوب شدند.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس شورای سیاست‌گذاری ششمین دوسالانه تصویرسازی ،در احکامی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر این دوسالانه را منصوب کرد.

حمید شاه آبادی در احکامی محمد علی بنی اسدی، کیانوش غریب پور، ابوالفضل همتی آهویی، علی عاشمی شهرکی، اصغر امیر نیا، غلامعلی طاهری، عبدالرحیم سیاهکارزاده، داریوش رضوانی و مهدی سیف جمالی را به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری ششمین دوسالانه تصویرسازی منصوب کرد.

همچنین حمید شاه آبادی در حکمی کیانوش غریب پور را به عنوان دبیر ششمین دوسالانه تصویرسازی و اصغر امیرنیار را به عنوان دبیر شورای سیاست‌گذاری دوسالانه منصوب کرد.

در حکم معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آمده است: ششمین دوسالانه تصویر سازی با همکاری انجمن تصویرگران و همراهی صمیمانه پیشکسوتان، استادان و آحاد هنرمندان برپا خواهد شد، لذا برای پیشبرد اهداف و استفاده حداکثری از توان کشور و با توجه به تجربه و توان و تعهد جنابعالی به موجب این حکم به عنوان عضو شورای سیاست‌گذاری ششمین دوسالانه تصویرسازی منصوب می‌شوند.

ششمین دوسالانه تصویرسازی با همکاری مرکز هنرهای تجسمی، انجمن تصویرگران و موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر اسفندماه سال جاری و اوایل سال آینده و بعد از سال‌ها وقفه برگزار می‌شود.

هفته‌ هنر پهلوانی برگزار می‌شود

به کوشش بنیاد فردوسی و فدراسیون ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌یی و با پشتیبانی مؤسسه‌ توسعه‌ هنرهای تجسمی در هفته‌ پایانی ماه مبارک رمضان به یاد بزرگ جوانمرد تاریخ، امام علی (ع) خانه هنرمندان ایران یزبان «هفته‌ی هنر پهلوانی» است.

آیین پهلوانی و منش جوانمردی که ریشه در خرد ناب ایرانی و باور پاک اسلامی دارد، چنان در تار و پود پیشینه‌ی این سرزمین تنیده شده که بازنمایی شکوه چشم‌نوازش، پاسداشتی شایسته از کهن‌فرهنگ ایرانیان به‌شمار می‌آید، به این روی، برای جلوه‌گری از گنجینه‌های ارزشمند آن، آوردگاهی ساخته و پرداخته شده تا ارمغان هنرمندان هم‌روزگار در چند حوزه به پیشگاه شیفتگان هنر پهلوانی پیشکش شود.

نمایش آثار نگارگری استاد محمدباقر آقامیری، پرده‌های قهوه‌خانه‌یی منصور وفایی، دو نمایشگاه عکس انفرادی میراث پهلوانی و گروهی گود مقدس، نمایش هنرهای صناعی زورخانه‌‌ایی و چیدمان ابزار ورزش پهلوانی، اجرای آواها و نواهای پهلوانی و نمایشگاه کتاب و کالاهای فرهنگی، گوشه‌ای از برنامه‌های هفته‌ی هنر پهلوانی است که از ساعت 17 تا 20 در نگارخانه‌های ممیز، زمستان، پاییز و میرمیران خانه‌ هنرمندان ایران به نشانی تهران، خیابان طالقانی، خیابان موسوی شمالی، باغ هنر تا عید سعید فطر برپا خواهد بود.

از دیگر ویژه‌برنامه‌های این رویداد فرهنگی باید به رونمایی از هنر نوپدید تن‌پوش‌نگاری (فشن گرافیک) اشاره کرد که تکاپویی برای رسیدن به خویشتن ایرانی است.

بنیاد فردوسی در راستای دستیابی به پاسخی بومی برای نیازهای امروزی جوانان کوشیده است تا با بهره‌گیری از دریای داشته‌های فرهنگی این سرزمین، راهکاری تازه در کالبد تن‌پوش‌نگاری به جامعه‌ ایرانی ارائه کند که در این هفته، به آگاهی همه خواهد رسید.