یک نشریه آلمانی با اشاره به وحشت سران عرب حاشیه خلیج فارس از شورشهای مردمی و با تاکید بر اینکه این شیخ نشینان تا به حال با پول،خشونت و مهارتهای استراتژیک اعتراضات را در کشور خود سرکوب کرده اند در عین حال تصریح کرد که جلوگیری از وقوع انقلابهای مردمی در طولانی مدت برای آنها امکانپذیر نیست.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشریه "دی سایت" در مطلبی نوشت: دولتهای عرب حاشیه خلیج فارس هم از ملت خود و جنبشهای اعتراضی در کشورشان می ترسند که البته تا به حال با پول،خشونت و مهارتهای استراتژیک این شورشها سرکوب شده است.

نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: وقوع درگیریها در سوریه و ناآرامیهای شکل گرفته در مصر این واقعیت را که رژیمهای عربی حاشیه خلیج فارس توسط قیام های مردمی تهدید می شوند را به حاشیه برده است.

این نشریه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به نفوذ فرهنگ غربی در کشورهای حاشیه خلیج فارس نوشت: این مسئله در بین جمعیت بومی این کشورها نه تنها به یک بحران هویت تبدیل شده است بلکه به دردسری برای حاکمان کشورهای عربی نیز که عادت به اعطای آزادی به مردمشان ندارند تبدیل شده است.

نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه به عنوان مثال امارات متحده عربی از یک طرف با هماهنگی با دانشگاههای معروف غربی تصور آزادی عقیده و افکار را به مردم کشورش القا می کند و از طرف دیگر یک روند رو به رشد سرکوب مخالفان را در پیش گرفته است.

 دی سایت در ادامه نوشت: بر اساس  گزارش مرکز دیده بان حقوق بشر بحرین هفته گذشته حداقل 39 نفرفعالان معترض خواستار دموکراسی در این کشور دستگیر شدند و بعضا مورد بدرفتاری و آزار و اذیت قرار گرفتند.

در امارات نیز به گزارش سازمان دیده بان حقوق بشر نیروهای امنیتی حداقل 50 نویسنده،وبلاگ نویس و وکیل را دستگیر کرده اند که ازبین آنها تنها 36 مورد دستگیری مربوط به اواسط جولای گذشته می باشد. بر این اساس آنها تنها به این دلیل دستگیر شده اند که نظر انتقادی خود درباره دولت امارات را اظهار کرده اند یا اینکه به یک گروه از مخالفان صلح طلب تعلق داشتند.

حاکمان امارات  رفتارهای خود را این طور توجیه می کنند که اهداف این گروهها که به زعم آنها از خارج رهبری می شوند امنیت ملی را به مخاطره می اندازد.

دی سایت در ادامه می نویسد رژیمهای عربی حاشیه خلیج فارس از جمله بحرین و امارات  تهدیدها از طرف ملت خود را جدی گرفته اند تا این اندازه که دست به استخدام جاسوسان خارجی در نیروهای امنیتی خود زده اند چرا که نیروهای خارجی کمتر از نیروهای امنیتی خودی از حمله علیه جمعیت بومی این کشور و معترضان می ترسند.

نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه همچنین حاکمان کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با در اختیار  قراردادن امکانات به مردم و با تکیه بر در آمدهای نفتی مردم کشور خود را آرام نگه داشته اند در عین حال نوشت: البته این اقدامات کافی نیست و بخصوص دولتهای با ذخایر نفتی کمتر مانند عمان و بحرین ازبیکاری روزافزون رنج می کشند. در این دو کشور از فوریه 2011 اعتراضات گسترده ای شکل گرفته است که در این میان کشور بحرین که اعتراضات مردمی در آن توسط نیروهای امنیتی آل خلیفه به شدت سرکوب می شود شرایط پیچیده تری دارد.

دی سایت همچنین تصریح کرد: در عربستان سعودی که قدرت حمایت کننده آل خلیفه در بحرین محسوب می شود هم به آرامی نشانه های ناآرامیها و اعتراضات مردمی آشکار می شود. ولخرجیها و فساد روزافزون خاندان سعودی با برداشتها و اعتقادات دینی مردم محافظه کار این کشور جور در نمی آید. البته خاندان سلطنتی آل سعود با برخی از روحانیت دینی کنار آمده و در کنار آزادیهای مذهبی و تامین مالی آنها حمایت بدون شرط از خاندان سلطنتی را طلب می کنند.البته با وجود همه این تلاشها این خوشگذرانیهای حاکمان کشورهای عربی در حالی که میلیونها نفر از مردم این کشورها در فقر زندگی می کنند برای همه عیان و آشکار است.

نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: حاکمان مستبد و خوشگذران کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای اینکه از اصلاحات سیاسی در امان بمانند سیاست خارجی را ابزار قرار داده اند. آنها تا به حال توانسته اند از شورشهای رخ داده در برخی کشورهای عربی به نفع خود سوء استفاده کنند. مثلا برخی کشورهای انقلابی متزلزل در عرصه اقتصادی از جمله مصر که توسط اخوان المسلمین اداره می شود کاملا به نفت کشورهای عربی حوزه خلیج فارس وابسته هستند. این کشورهای غنی نفتی نیز می دانند چگونه از این شرایط استفاده کنند تا از سرایت انقلاب رخ داده در این کشورها به کشورهای خود جلوگیری به عمل آورند.

خاندان سلطنتی قطر هم تحت رژیم مبارک روابط خوبی با اخوان المسلمین مصر داشته و می خواهد حالا از این امر سود ببرد.

"دی سایت" در بخش دیگری از این مطلب نوشت: همچنین درگیریها در سوریه نیز به کار رژیمهای مستبد حاشیه خلیج فارس می آید. این شیخ نشینان عرب در چنین شرایطی با یک تیر دو نشان می زنند . از یک طرف آنها بر طبل حمایت از انقلاب سوریه می کوبند و از طرف دیگر ایران که مهمترین متحد سوریه می باشد را تضعیف می کنند. به این ترتیب این مسئله جای شگفتی ندارد زمانی که عربستان سعودی و قطر در کنار ترکیه نقش رهبری را در حمایت از شورشیان سوری و تامین سلاح برای آنها بر عهده می گیرند.

"دی سایت" در بخش پایانی این مطلب تصریح کرد: سران مستبد عرب حاشیه خلیج فارس در خانه مخالفان را سرکوب می کنند و در دیگر کشورهای عربی از آنها حمایت می کنند. تا زمانی که نفت و گاز این کشورها دلارهای فراوانی را در اختیار آنها می گذارد این وضعیت ادامه خواهد داشت.البته بدون در پیش گرفتن اصلاحات گسترده این رژیمها نمی توانند  در طولانی مدت از ورود انقلاب به کشورشان جلوگیری به عمل آورند.