به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه سلسه گزارش های خبرگزاری مهر از وضعیت سدهای استان ایلام این بار نوبت سد کنگیر در شهرستان ایوان رسید که متاسفانه این سد نیز به حال خود رها شده است.
این سد مخزنی یکی از طرحهای مهم سد سازی در استان ایلام است که با بهره برداری از آن دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ایوان سیراب می شوند و علاوه بر این، آب شهرک صنعتی ایوان را به مقدار شش میلیون متر مکعب تامین می کند.
در اجرای این طرح دو میلیون و 200 هزار متر مکعب خاکبرداری و خاکریزی، 90 هزار متر حفاری و 30 هزار متر مکعب بتن ریزی به پایان رسیده است.
سد کنگیر در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی کلنگ زنی شده است و در حالی که چهار دوره ریاست جمهوری سپری شده است عملیات ساختمانی سد هنوز ادامه دارد.
سد کنگیر ایوان از 25 سال از آغاز بکار، همچنان بلاتکلیف بوده و به بهره برداری نرسیده است.
اعلایی استاندار ایلام چند روز پیش در شهرستان ایوان اعلام کرد: سد کنگیر به عنوان یکی از طرحهای مهرماندگار در شهرستان ایوان است که فعالیت های انجام شده در آن با اهتمام خاصی صورت می گیرد و امیدواریم این پروژه مهم تا پایان سال به بهره برداری برسد.
بیگلریان فرماندار شهرستان ایوان نیز گفت: سد کنگیر از مهمترین مطالبات مردم استان و شهرستان است و قرارداد جدیدی با سپاه پاسداران برای تکمیل و بهره برداری از این سد منعقد شده است.
خشکسالیها و کم شدن آب رودخانهها در سالهای اخیر بیش از پیش ضرورت و اهمیت احداث سد را دو چندان ساخته است اما متأسفانه حکایت احداث سدهای استان ایلام که از خشکسالیهای اخیر آسیب جدی دیده است به داستانی غم انگیز تبدیل شده است.
از کلنگ زنی برخی از این پروژهها از جمله سد کنگیر بیش از 30 سال میگذرد و با وجود صرف یا بهتر است بگوییم هدر دادن منابع ملی فراوان همچنان مسئولان مربوطه وعده اتمام این سدها را به آینده نزدیک موکول میکنند.
علی اکبر محرابیان دستیار رئیس جمهور چند ماه پیش در بازدید از سد مخزنی کنگیر از نزدیک در جریان روندهای اجرایی و عملیاتی طرح مذکور قرار گرفت و برای اجرای این طرح در قالب طرح مهر ماندگار قول مساعد داد.
سد مخزنی کنگیر در 25 کیلومتری شهرستان ایوان و با هدف تأمین آب دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان در حال اجرا است.
این سد از نوع خاکی بوده و حجم مخزن آن 1905 میلیون متر مکعب است.
سد مخزنی کنگیر با پیشرفت فیزیکی 25 درصد در صورت تأمین اعتبارات لازم تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.
در حالی که در اکثر نقاط استان ایلام پروژه های سدسازی وجود دارد ولی بیشتر این پروژه ها از برنامه عقب هستند یا اصلا پیشرفت ندارد و از نکات مهمتر اینکه منابع ملی کشور با توجه به سرازیر شدن آبهای استان به سمت کشور عراق به خطر افتاده است.
سدسازی برای حفظ حیات و تداوم امنیت ملی و نیز افزایش ظرفیت ذخیره سازی و گسترش منابع آب و استحصال انرژی برقابی، حیاتی است به همین علت دولت باید یک برنامه راهبردی آبهای مرزی کشور را کنترل کند.
مشکل اصلی کشاورزان استان ایلام دیمی بودن اراضی زراعی است و از این رو مهار آبهای سطحی از سوی مسئولان میتواند علاوه بر توسعه بخش کشاورزی جلوی هدر رفت این منبع عظیم خدادادی را نیز بگیرد و ما را بی نیاز به سفرههای زیر زمینی کند.
اجرای شبکه های آبیاری، آبخیزداری، اهمیت دادن به تحقیقات، برنامه ریزی کاهش مصرف آب کشاورزی و شرب از مواردی هستند که می تواند صنعت کشاورزی را در این حوزه انتخابیه به نحو چشمگیری توسعه دهند.