رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی اعلام کرد: با توافق وزارت نفت و صنعت، 12 شهرک صنایع تکمیلی پتروشیمی احداث می‌شود.

محمد زیار در گفتگو با مهر درباره آخرین برنامه ریزی‌های انجام شده برای توسعه صنایع پایین دستی و تکمیل زنجیره‌های ارزش افزوده در صنعت پتروشیمی ایران، گفت: ساخت و توسعه صنایع تکمیلی و پایین دستی پتروشیمی دارای مزیت‌های متعدد اقتصادی برای کشور است.

رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه در بخش بالادستی پتروشیمی برای ایجاد یک شغل، حدود یک میلیون دلار سرمایه گذاری لازم است، افزود :‌ این در حالی است که در صنایع تکمیلی پتروشیمی حتی 30 هزار دلار سرمایه‌گذاری برای ایجاد یک شغل کافی است.
 
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی نرخ بازگشت سرمایه در واحدهای بالادستی پتروشیمی 10 تا 15 درصد بوده اما این نرخ در صنایع تکمیلی حدود 35 درصد است، اظهار داشت: با این حساب یک واحد تکمیلی پتروشیمی در مدت 3 سال به اندازه هزینه اولیه خود درآمد خواهد داشت اما در صنایع بالادستی پتروشیمی، این درآمد به حدود 7 سال زمان نیاز دارد.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی دارای ضریب بالاتر کارآفرینی، اشتغال و سودآوری در کوتاه ترین زمان ممکن است، گفت:‌در حال حاضر صنایع تکمیلی پتروشیمی در ایران متناسب با صنایع بالادستی توسعه نیافته است به طوریکه همه مزیت‌های این صنعت با خام فروشی در اختیار کشورهای خارجی گذاشته شده است.
 
وی با یادآوری اینکه هم اکنون 60 درصد محصولات پتروشیمی تولید شده در ایران به بازارهای جهانی صادر و تنها 40 درصد آن در صنایع تکمیلی مصرف می شود، تبیین کرد: بر این اساس برگزاری نمایشگاه‌بین‌المللی ایران پلاست به فرصتی برای توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی ایران با مشارکت سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و خارجی تبدیل شده است.
 
زیار با اشاره به افزایش تعداد شرکت‌های خصوصی و خارجی صنعت پتروشیمی جهان در این گردهمایی بین‌المللی از توافق وزیران نفت، صنعت، معدن و تجارت برای برگزاری این نمایشگاه آبان ماه سالجاری در تهران خبر داد و افزود:‌ برگزاری اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران، زمان برگزاری نمایشگاه ایران پلاست را دستخوش تغییر کرد.
 
رئیس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در ادامه با اشاره به امضای 2 تفاهم‌نامه با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی، اعلام کرد: بر اساس این تفاهم نامه‌ها در حال آماده کردن بسته‌های سرمایه گذاری و برنامه‌ریزی بر ای ساخت شهرکهای تخصصی صنایع تکمیلی پتروشیمی در ایران هستیم.
 
وی با تاکید بر اینکه با توافق شرکت ملی صنایع پتروشیمی و وزارت صنعت 12 شهرک تخصصی صنایع تکمیلی پتروشیمی در استان‌های خراسان، خوزستان و بوشهر احداث خواهد شد، گفت: همچنین در حال حاضر آمایش سرزمین در زمینه صنایع تکمیلی پتروشیمی در دستور کار قرار دارد و پس از اتمام این کار، بسته‌های سرمایه گذاری برای تمامی استانهای کشور به سرمایه گذاران داخلی و خارجی ارائه خواهد شد.
 
این مقام مسئول با بیان اینکه در میان کشورهای منطقه تنها ترکیه سرمایه‌گذاری قابل توجه‌ای در توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی انجام داده است، تاکید کرد: سیاست جدید دولت، در تاسیس شهرک‌های تخصصی صنایع تکمیلی پتروشیمی به‌طور متمرکز ایجاد زنجیره تامین مواد اولیه، قطعات یدکی، تعمیرات، فروش و صادرات محصولات صنایع تکمیلی پتروشیمی به‌منظور کاهش هزینه تولید و صادرات محصولات است.