به گزارش خبرنگار مهر، عباس رهی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست شورای اشتغال و سرمایه گذاری استان سمنان در محل استانداری با اشاره به مشکلات جوانان در حوزه اشتغال، گفت: نداشتن مهارت های فنی وحرفه ای مشکل اصلی واساسی جوانان بیکار است.
رهی با بیان اینکه سازمان فنی وحرفه ای استان سمنان درآموزش مهارت های فنی وحرفه ای نقش مهمی را برعهده دارد گفت: باید دانشجویان و دانش آموختگان برای کسب شغل و راهیابی به بازار کار با مهارت های فنی آشنا شوند.
مقام عالی دولت در استان سمنان با اشاره به تحریم های غرب علیه کشور، به اتخاذ سیاست اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری اشاره و خاطرنشان کرد: جوانان کشور در این زمان باید توانمند باشند و حرفه بیاموزند تا به شغل برسند.
رهی گفت: تحصیل کرده های دانشگاهی انتظار دارند در ادارات دولتی مشغول بکار شوند، شغل دولتی و اشتغال در ادارات محدود است و فرآیند خاص و ویژه ای دارد که هر کسی نمی تواند جذب ادارات دولتی شود و ما ملزم هستیم زمینه ای برای مهارت آموزی و کسب حرفه و فن برای جوانان را فراهم کنیم.
استاندار سمنان با اشاره به لزوم کاهش واردات کشور، خاطرنشان کرد: حرکت به سوی تولید کالا در داخل کشور به جای کالای مشابه خارجی، کشور را به اهداف از پیش تعیین شده اقتصاد مقاومتی نزدیکتر خواهد کرد به طوریکه در این بخش شاهد موفقیتهایی هم خواهیم بود.
رهی با اشاره به اهمیت ایجاد مشاغل خانگی، افزود: در اقتصاد مقاومتی و در شرایط فعلی که مشاغل بزرگ با مشکلات مختلف مواجه هستند امور مردم با مشاغل کوچک و خانگی می گذرد پس بانکها در پرداخت تسهیلات آن بیشتر بکوشند.
استاندار سمنان، آموزش فنی را در حین تحصیل برای دانشجویان مفید برشمرد و گفت: دستگاه ها و نهادهای مختلف اجرایی، با عقد تفاهم نامه، می توانند آموزش های لازم را ارائه دهند.
رهی ضمن انتقاد بر اینکه، سیستم آموزشی، منطبق با نیازها نیست، گفت: آموزش یک سرمایه گذاری است.
وی در بخشی دیگر از صحبت های خود ضمن ابراز تعصف از پایین بودن کیفیت نان، گفت: آموزش های ناکافی به نانوایان یکی از علل مهم این امر می باشد.
مقام عالی دولت در استان سمنان تصریح کرد: پس از واگذاری نظارت بر نانوایی ها به سازمان صنعت، معدن و تجارت کیفیت نان از گذشته بدتر شده است و راضی کننده نیست.
وی گفت: به کار گرفتن نانوایان تازه کار فاقد مهارت لازم، به دلیل دستمزد پایین، از عمده دلایل کیفیت بد نان در استان سمنان است.
استاندار سمنان از ایجاد 10 هزار شغل در بخش های مختلف کشاورزی طی سالجاری در سطح استان سمنان خبر داد و گفت: سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان متعهد شده این تعداد شغل را در بخش های مختلف باغبانی، دامپروری، صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و همه زیر بخش های کشاورزی در استان سمنان ایجاد کند.
وی افزود: 241 میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیز برای ایجاد این تعداد شغل در بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است.
وی همچنین تأکید کرد: تعاونی های کشاورزی به طور جدی به دنبال دریافت تسهیلات باشند و ایجاد اشتغال را جدی بگیرند و در قسمتهای مختلف بخش های کشاورزی و زیر ساخت های آن فعالیت کنند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان نیز در این جلسه با اشاره به تعهد 21 هزار و 720 شغل در بخش های مختلف توسط دستگاه های اجرایی استان سمنان در سالجاری اظهار داشت: یک هزار و 522 شغل در استان ایجاد شده است.
عبدالمجید بامری با تفکیک شهرستان های استان سمنان در امر اشتغال، گفت: چهار هزار و 939 شغل در سمنان، پنج هزار و 636 شغل در شاهرود، سه هزار و 669 شغل در دامغان، سه هزار و 292 شغل در گرمسار، دو هزار و 270 شغل در مهدیشهر، یک هزار و 271 شغل در میامی و 643 شغل در شهرستان آرادان تعهد شده است.
وی از ایجاد 406 شغل در سمنان، 601 شغل در شاهرود، 282 شغل در دامغان، 158 شغل در گرمسار و 75 شغل در مهدیشهر خبرداد و افزود: اگر کسی در استان سمنان دارای مهارت های فنی و حرفه ای و بیکار است می تواند با مراجعه به اداره کار زمینه اشتغال او فراهم شود.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان، تعهد ایجاد هفت هزار شغل توسط سازمان مسکن و شهرسازی و دو هزار و 669 شغل نیز توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را یاد آور شد و گفت: تا کنون ده هزار و 550 مجوز مشاغل خانگی دراین استان صادر شده است.
بامری در پایان با اشاره به اینکه این مجوزها در بخش های فنی و حرفه ای، میراث فرهنگی، صنعت و معدن و تجارت، جهاد شاورزی، کمیته امداد، بهزیستی، بنیاد شهید و صندوق مهر امام رضا(ع) می باشد، گفت: 140 میلیارد ریال اعتبار و تسهیلات بانکی برای مشاغل خانگی در نظر گرفته شده که توسط بانک های ملی، صادرات، تجارت، ملت، کشاورزی، مسکن، رفاه، پست بانک و سپه پرداخت می شود.