به گزارش خبرنگار مهر، عفاف گرایی و مدیریت غرایز سبب شکوفایی بسیاری از استعدادهای علمی، هنری، معرفتی، مدیریتی می شود به گونه ای که، در دو دهه اخیر در روانشناسی تحت عنوان پرورش هوش هیجانی به گوشه ای از فواید کنترل هیجان ها و شکوفایی استعدادها دست یافته اند.
مسئول کارگروه فرهنگ و عفاف تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: گستره عفاف بسیار وسیع بوده و علاوه برعفت در پوشش وحجاب اسلامی، شامل عفت بینایی، گویایی، شنوایی، چشایی، بویایی، بساوایی و رعایت عفت مردان و زنان در همه زمینه ها درزندگی فردی و اجتماعی است.
آموزش خویشتن داری در کشورهای غربی
فرید محمدی مقدم با اشاره به آموزش خویشتن داری در کشورهای غربی وآمریکا افزود: در سال 2002 در آمریکا بودجه آموزش خویشتن داری در قبال درخواستهای ناصواب دیگران 119 میلیون دلار برای اقشار و سنین مختلف و 102 میلیون دلار برای نوجوانان بوده است و در سال 2006 برای طرح های خویشتن داری 172 میلیون دلار صرف شد.
محمدی مقدم در تعریفی کلی از عفاف ورزی گفت: عفاف ورزی به معنای کنترل غریزه و کنترل یعنی " نظارت داشتن عقل شخص بر احساسات و اعمال خود"، که از آن به مدیریت غرایز نیز می توان تعبیر کرد.
فعالیت 50 سایت فارسی زبان با رویکرد ترویج فساد اخلاقی
وی با اشاره به فعالیت های دشمن در ترویج فساد در جامعه ایران افزود: فقط 50 سایت فارسی زبان، با رویکرد ترویج فساد اخلاقی در ایران فعالیت دارند و اکثر محصولات فرهنگی غرب و حتی جهان شرق در تناقض با فرهنگ عفاف و پاکدامنی است.
مسئول کارگروه عفاف استان با بیان اینکه درمحصولات فرهنگی مانند برخی کتاب ها در شهر مشهد مطالبی در ترویج فساد منتشر می شود افزود:عده ای در نهاد های فرهنگی به کمک دشمن آمده اند و خواسته و ناخواسته فرهنگ بیگانه را رواج می دهند.
این کارشناس ترویج فرهنگ عفاف، با اشاره به پخش برخی سریالهای ایرانی وخارجی در صداو سیما که به رفتارهای شیطانی دامن می زنند اظهارکرد: بخشی از سریالهای داخلی و فیلم های خارجی پر بیننده همانند جمونگ که از سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش و با اقبال خوبی رو به رو شد به رفتارهای غیراخلاقی دامن می زنند.
وی افزود: مقام معظم رهبری سالهاست که خطر شبیخون فرهنگی و برنامه ریزی دشمن برای گسترش ناهنجاریهارا در جامعه را گوشزد کرده اند و مسئولان دلسوز و متعهد هم باید با درک این خطر به برنامه ریزی اقدام در این جهت روی آوردند.
تاثیرگذاری دوره های "ترویج عفاف گرایی" در خراسان رضوی
وی با بیان اینکه اداره کل تبلیغات اسلامی با تشکیل کارگروه عفاف گامی در این راستا برداشته است گفت: به همت مسئولان در طرح عفاف گرایی برای گروههای اثر گذار و مرتبط با جوانان و توده مردم، دوره های "ترویج عفاف گرایی" برگزار می شود.
وی با اشاره به امضا تفاهم نامه ای با آموزش وپرورش برای اجرای 1600 گفتمان فرهنگی در رابطه با عفاف در مدارس مشهد افزود:در ادامه دوره های تربیت مربی،400 گفتمان عفاف در مشهد برای 10 هزار نفر انجام شد که 95 درصد از شرکت کنندگان در این گفتمان ها به تاثیر گذاری این طرح درنوع نگاه آنان به عفاف وحجاب اذعان کرده اند.
شکوفایی معنوی با اجرا شدن مصوبه "شورای عالی انقلاب فرهنگی"
مسئول کارگروه" ترویج فرهنگ عفاف " یاد آور شد: بایستی مصوبه "شورای عالی انقلاب فرهنگی " در زمینه راهکارهای گسترش فرهنگ عفاف مورد توجه قرار بگیرد و 301 ماموریت محول به 25 وزارتخانه و سازمان، عملیاتی و اجرایی شود تا نمونه ای از شکوفایی معنوی در کشور را شاهد باشیم.
وی افزود: باید شورای عالی انقلاب که نخبگان فرهنگی در آنجا حضور دارند با دید کامل تری به این بحث بپردازند و تنها مقوله حجاب بانوان را در نظر نگیرند.
وی با بیان اینکه برای طرح عفاف گرایی از" بودجه تغذیه فکری ائمه جماعات" استفاده شد تاکید کرد: دولت برای ترویج فرهنگ عفاف بودجه ای را تخصیص نداده است حتی در سازمان تبلیغات که شاخص ترین ارگان فرهنگی در کشور است بودجه ای مختص این طرح در نظر گرفته نشده است.
لزوم اقدام ریشه ای برای ایجاد فرهنگ عفاف
وی با توجه به اهمیت آشنایی مسئولان و گروههای تاثیر گذار با مباحث عفاف گرایی افزود: آشنایی و تبیین لزوم فرهنگ عفاف برای مسئولان و دست اندر کاران فرهنگی در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است تا آنها نیز دغدغه اجرای وظایف محوله در حوزه کاری خود را پیدا کنند.
وی اظهار کرد: نقش روحانیت در ترویج فرهنگ عفاف گرایی بسیار کلیدی و موثر است و ما معتقدیم اگر جامعه به این نقطه در وضعیت فرهنگی رسیده است روحانیت به اندازه کافی فعال نبوده و نیاز به تحقیق، تالیف و تدریس در زمینه عفاف گرایی از وظایف این قشر است و جهان اسلام به کاری ریشه ای برای ایجاد فرهنگ عفاف نیاز دارد.
وی عوامل مهم در تربیت وترویج عفاف را که بیشترین تاثیر در این زمینه بر فرزاندن دارند را پدر و مادر، محیط خانواده، محیط مدرسه و اجتماع، گروه همسالان، معلمان ومربیان، رسانه های دیداری و شنیداری و فضاهای مجازی برشمرد.
آموزش عفاف فرزندان را در برابر ویروس فرهنگی واکسینه می کند
محمدی مقدم تاکید کرد: اگر پدر و مادر در آموزش عفاف به فرزندشان قوی و مقتدر عمل کنند و اهل مطالعه و مشورت باشند می توانند نسبت به دیگر عوامل تاثیر گذارتر بوده و با داشتن رابطه ای صمیمی با فرزند خود او را ازهجمه فرهنگی دشمن مصون دارند.
وی رابطه دختر وپسرنامحرم را رابطه ای غلط دانست و افزود: پدر و مادرها بدانند که با دادن آزادی های بی حد و مرز به فرزندان آنها در برابر ویروس های فرهنگی واکسینه نمی شوند و حتی انجام کوچک ترین خطاها می تواند آنها را در ورطه انحرافات بیندازد.
وی با ابراز نارضایتی از برنامه های تلویزیونی و رسانه ها در بحث عفاف گفت: شایسته است که پدر و مادران ایرانی با تشویق فرزندشان به مطالعه کتابهای مانند بوستان، گلستان، مثنوی معنوی و دیگر آثار برجسته ادبی و دادن آگاهی های لازم به آنان از ایجاد دوگانگی فرهنگی در نسل جدید جلو گیری کنند.
به گفته وی، اکنون پژوهشهای علمی در جهان نشان داده است که نوجوانانی که در کنترل غرایز سستی می ورزند افرادی شرور وبزه کار شده و نوجوانان خویشتن دار و برخوردار از هوش هیجانی و توانمند در کنترل غرایز، در بزرگسالی افرادی خیررسان و خدمتگزار به اجتماع می شوند.
محمدی مقدم افزود: درعرصه کنترل غریزه و خویشتنداری زمانی به موفقیت می رسیم که در سیزده مورد رعایت عفاف را داشته باشیم که عبارتند از رعایت عفت بویایی، گویایی، شنوایی، چشایی، بویایی، بساوایی، رعایت عفت در پوشش، خلوت، اختلاط ،معماری، رفتار، افکار وارتباط است که متربی ومخاطب با روش های عفاف گرایی باید آشنا شوند.
حس بینایی و تهاجم فرهنگی
وی در این زمینه که ممکن است افراد نداشتن نگاه در روابط را مانع از صمیمیت در محیط کار، اداره ، دانشگاه بدانند افزود: شاید طرف مقابل گمان کند نسبت به او اهانت وبی احترامی شده است که اگربه اطرافیانتان آگاهی دهید که دلیل رفتار شما به انگیزه حفظ عفت وپاکدامنی است مشکلی نخواهید داشت.
محمدی مقدم افزود: براساس گزارشی از پایگاه اطلاع رسانی " ماکینگ جکت" قریب به 89 در صد از فیلم های مستهجن توسط ایا لات متحده امریکا تولید می شود تا آنجا که در هر30 دقیقه یک فیلم بلند جنسی ساخته می شود.
وی افزود: هم اکنون استکبار جهانی به این نتیجه رسیده است که از طریق ماهواره، اینترنت ، تکثیر و توزیع عکس ها و فیلم های مبتذل، فساد و فحشاء و انحرافات جنسی را در جامعه گسترش دهد.
محمدی مقدم افزود: زبان مهمترین ابزار آدمی در برقراری ارتباط است که شیوه بیان، آهنگ، لحن کلام نیز در شنونده تاثیر به سزایی دارد.
عفاف در شنوایی تسکین اعصاب و آرامش روان
وی از قول" دکترصاحبی" دارای دانشنامه دکترا از دانشگاه پاریس درباره بیماریهای روانی که از موسیقی نشات می گیرد گفت: کسانی که برای تسکین اعصاب و آرامش روان خود، به موسیقی روی می آورند و هر دم رشته های ظریف عصبی را با امواج نامانوس آشنا می سازند سرانجام دچار اضطراب و تشنج تحریکات روانی و عوارض بی شمار دیگری می شوند.
محمدی مقدم یکی از دلایل افزایش مبتلایان به بیماران روانی را موسیقی کلاسیک و جاز دانست و تصریح کرد: برخی با توجیه اینکه که شب عروسی یک شب است و تکرار نمی شود حرام الهی را حلال وخود را فریب می دهند اما باید بدانند که صدای موسیقی حتی ضعیف آشفتگی فوق العاده شدیدی درکار مغز ایجاد می کند.
وی تاکید کرد: بهترین درمان برای خستگی سکوت است وهیچ دارویی نمی تواند جایگزین آن شود ، موسیقی هایی که ضرب آهنگ بیش از 60 بار در ثانیه را دارند با افزایش ضربان قلب ، فشار خون را نیز بالا می برند.
مسئول کارگروه عفاف استان گفت: شایسته است با توجه بیشتر به ترویج فرهنگ عفاف، روان شناسان، جامعه شناسان، هنر مندان، مبلغان، دلسوزان نظام ومردم به سیاسی بودن گسترش انحرافات جنسی توجه ویژه داشته باشند و برای مقابله با این تهاجم، همه ابزارها و توانایی های خود را به کار بگیرند.
............................
گزارش: زهره رنگ آمیز