جلد اول کتاب سیری در حاکمیت با عنوان "حقوق طبیعی قراردادگرایی و حاکمیت" نوشته محمد حسین اسکندری از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشرشد.

خبرگزاری مهر-گروه دین و اندیشه: از آنجا که مهمترین موضوع در "حقوق اساسی" دولت است و حاکمیت از مهمترین ارکان و عناصر دولت شمرده می‎شود، به نظر می‎رسد حاکمیت، ابعاد، جوانب و مسائل آن، خود به خود، اهمیت و ارزش بسیاری برای تحقیق و بررسی دارد.

حاکمیت، پیچیدگی خاص خود را دارد. با بسیاری از اصطلاحات حقوقی و سیاسی و همچنین با فلسفه و علوم دین و اخلاق، ارتباط تنگاتنگی دارد. دولت، دربرگیرنده همه جمعیت‏های دیگر در سرزمین خود است. مهمترین شاخص دولت، حاکمیت است. شاخصی که دولت را فوق جوامع دیگر قرار می‎دهد. حکومت، سازمان اجرای حاکمیت، بر مبنای افکار، باورها و ارزش‎ها است که در یک جامعه تحقق می‎یابد. 

سرزمین هم با ویژگی‏های مناسب زندگی از مهم‎ترین عوامل همبستگی مردم و همزیستی آنها است که با ایجاد ارتباط متقابل به تدریج به فرهنگ، دولت و حاکمیت واحد دست می‎یابند.

باید توجه داشت ویژگی‎های سرزمینی و جمعیتی، در موارد دیگری نیز منشأ اختلاف ایجاد حکومت‎ها و حاکمیت‎های متعدد خواهد شد و این اختلاف‎ها در چند قرن گذشته مهمترین عوامل جنگ‏افروزی بوده است.

کلیات: مفاهیم و اصطلاحات، مکتب حقوق طبیعی و حاکمیت، قراردادگرایی و حاکمیت،سه بخش اصلی این کتاب هستند. پیدایش واژه حاکمیت، حاکمیت اعتباری و جهان واقعیت، واژه حاکمیت در فرهنگ ما، تعریف‎های حاکمیت، ابعاد حاکمیت هم ازجمله مطالب مختلف مطرح شده دربخش اول کتاب هستند.
 
تنوع دیدگاه‏ها در طبیعت گرایان، نقد و بررسی قانون و حاکمیت طبیعی، از مطالب بخش دو این کتاب هستند. مفاهیم و کلیات در قراردادگرایی، تئوری حاکمیت و توماس هابز، جان لاک و حاکمیت، روسو وحاکمیت نیز ازجمله مباحث و موضوعات مطرح شده در بخش سوم این کتاب هستند.
 
کتاب"حقوق طبیعی قراردادگرایی و حاکمیت"در272 صفحه برای نوبت اول بهار امسال از سوی انتشارات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و با همگاری انتشارات سمت منتشر شده است.